Ülkemizde en çok içilen sıcak içeceklerden biri olan kahve, farklı türleri ile hemen hemen her insanın bu sıcak ve kafeinli içeceği sevmesine neden oluyor. Kahve, aynı zamanda insanlara fayda da sağlamaktadır. Fakat her şeyin çok fazlası zararlı olduğu için, çok fazla kahve tüketmenin zararı olduğu, uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanmaktadır. Bunlar ile beraber uzmanlar, belirli kişilerin kahve gibi kafein içeren besinlerin ve içeceklerin kesinlikle tüketmemesi gerektiğini açıkladı. Yapılan araştırmalara göre kahve içmek, bazı hastalıkların tetiklenmesini ve söz konusu kişinin hastalığının ilerlemesine neden oluyor. Bu yazımızda sizlere, hangi hastalıklara sahip olan kişilerin kesinlikle kahve tüketmemesi gerektiğini anlattık.

Bu hastalıklara sahipseniz kesinlikle kahve tüketmeyin

Uzmanlar tarafından yapılan bir takım araştırmalara göre, bazı hastalıklara ya da rahatsızlıklara sahip olan kişilerin kesinlikle kahve gibi kafein açısından zengin gıdaların ya da içeceklerin tüketmemesi gerektiğini ortaya koydu. Gelin kimlerin asla kahve tüketmemesi gerektiğini inceleyelim.

Bağırsak rahatsızlığı olan kişiler

Uzmanlar, yapmış olduğu çalışmalarda irritabl bağırsak sendromu olan kişilerin kesinlikle kahve ve kafeinli ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu tür ürünlerin tüketilmesi, irritabl bağırsak sendromu olan kişilerin ishal gibi belirli rahatsızlıklara yakalanmasına neden oluyor. Eğer irritabl bağırsak sendromu hastalığına sahipseniz, kesinlikle kahve ve kahve gibi kafeinli gıdaların ya da içecekleri asla tüketmemelisiniz.

Aşırı aktif mesaneye sahip olan kişiler

Aşırı aktif mesaneye sahip olan kişiler hali hazırda çok sık bir şekilde tuvalete çıkmaktadır. Çok sık tuvalete çıkmak, uzun yol gibi bazı berili zaman aralıklarında kişilere sıkıntı çıkartabilir. Bununla birlikte kahve içmek, tuvalete çıkma sıklığını arttırmaktadır. Güçlü bir idrar söktürücü olan kahve, aşırı aktif mesaneye sahip olan kişilerin gereksiz fazla tuvalete çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de uzmanlar, aşırı aktif mesaneye sahip olan kişilerin kahve ve kahve gibi kafein açısından zengin olan ürünleri asla tüketmemesi gerektiğini savunuyor.

Glokomu olanlar dikkat

Glokom, gözlere görülen bir hastalıktır. Yapılan bazı araştırmalara göre kahve kafein içeren besinlerin tüketimi, glokomu olan kişilerde göz içi basıncı arttırdığı tespit edildi. Bu yüden de glokomu olan kişiler kahve gibi kafeinli ürünler tükettiğinde, göz tansiyonlarının yükselmesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Uzmanlar, glokomu olan kişilerin kesinlikle kahve tüketmemesi gerektiğini ve eğer tüketirlerse geri dönülemez sorunlar ile karşı karşıya kalabileceklerini açıkladı.

İLGİLİ MAKALE  Suyun yerini başka içecek tutar mı? (Kaynak: izlehaber.com)

Tansiyon hastası olan kişiler

kahvede bulunan kafein, geçici olarak kalp basıncını ve kan akış hızını arttırmaktadır. Bu da beraberinde tansiyonun yükselmesine neden oluyor. Bu yüzden de kalp hastalıklarına sahip olan kişilerin kesinlikle kahve tüketmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde birçok farklı sorun ortaya çıkabilir. Ek olarak kahve tüketmek, bu tür rahatsızlıklara sahip olan bireylerin kalp krizi bile yaşamsına neden olabilir.

Emziren anneler

Bir bebek emzirmek, kişinin yüksek miktarda sıvı kaybetmesine neden olmaktadır. Aynı şekilde kahve de güçlü bir idrar söktürücü olduğu için kişinin vücutta bulundurduğu sıvı miktarını çok aşağı bir seviyeye çekmektedir. Bu yüzden de uzmanlar, emziren annelerin kesinlikle kahve tüketimi konusunda dikkatli olması gerektiği ve mümkünse hiç kahve tüketmemesi gerektiği söyleniyor.