Bilhassa kadınların çok daha fazla mesai harcadıkları durumların başında olan cilt bakımını yaparken, cilt bakımına uygun sırayla başlamak da bir hayli önemlidir. Cilt sağlığı ve bakımı için muhakkak her gün yapılması gereken uygulamaların başında olan cilt bakımının, cilt yüzeyindeki sivilce ve akne problemleri ile de yakından ilgilidir. Sivilce ve akne probleminin oluşmasının en büyük nedenleri arasında cildin yeterli kadar temizlenmemesi ve cilt gözeneklerinin kirli olmasından kaynaklanmaktadır. Cildinizin sağlıklı ve temiz bir görünümde olmasını diliyorsanız cilt bakımınızı her gün yapmaya ve cilt bakımınızı sırayla gerçekleştirmeye de özen göstermeniz gerekmektedir. İşte doğru cilt bakım sırası…

Cilt bakım sırası nasıl olmalı?

Cilt bakımının sağlıklı bir ciltte önemi bir hayli büyüktür. Düzenli cilt bakımı içerisinde bulunmak cildin bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlayan en büyük etmenlerin arasında yer alırken, cilt bakımını gerçekleştirirken uygulama sıraları da oldukça önemlidir. Örneği; cilt temizliğini sağlamadan cildinizi nemlendirmeye çalışmak cildin tüm gözeneklerinin tıkanmasına neden olurken, tıkanık gözenekler de cilt yüzeyinde sivilce probleminin oluşmasına neden olacaktır. Cilt bakımınızı gerçekleştirirken uygulama sırasına dikkat etmeniz ve bu sıra itibarıyla bakımınızı gerçekleştirmeniz önemlidir. İşte cilt bakımında uygulanması gereken sıra;

1- Cildinizi derinlemesine temizleyin

Cilt bakımının en büyük önceliği cilt temizliğini sağlayarak başlamaktadır. Cilt yüzeyinizde makyaj bulunsa da bulunmasa da her gün düzenli olarak cildinizi temizlemeye özen gösterin. Cilt yüzeyindeki tüm kirleri arındırmak cilt gözeneklerinin açılmasına ve gözeneklerde bulunan kirlerin derinlemesine temiz olmasına yardımcı olacaktır. Bu noktada cildinize ve cilt tipinize uygun temizleme jelleri ve temizlik pedlerini kullanmanız önemlidir. Cilt temizliğinizi cildize uygun jeller ya da köpükler ile düzenli olarak yapmayı ihmal etmeyin.

2- Tonik ile cildinizi arındırın

Temizleme aşamasından sonra sağlıklı bir cilt için en önemli adımlardan bir tanesi de cilde tonik uygulamasıdır. Temizlenen cildin canlanmasına yardımcı olan tonik, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde gerekli olan bakımın cilde sağlamaktadır. Tonik uygulaması cildin canlanmasına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda cilt gözeneklerinin çok daha derinlemesine temiz olmasına yardımcı olmaktadır. Tonik uygulaması gözeneklerin temizliğini sağlarken, gözeneklerin sıkılaşmasına ve gözeneklerin küçülmesine de yardımcı olmaktadır. Tonik uygulamasını düzenli olarak yapmanız siyah nokta probleminin tedavi olmasına da yardımcı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  İstenmeyen düşüncelerden bu yöntem ile kendinizi koruyun! (Kaynak: izlehaber.com)

3- Ciltte bulunan probleme odaklanın

Cildinizi temizledikten ve tonik uygulamasında bulunduktan sonra cilt yüzeyinizde oluşan akne ve sivilce problemini çözümlemek için akneye uygun bir bakımın yapılması da gereklidir. Akne problemini tedavi edecek uygulamaların bölgesel olarak yapılıp ardından, yeterli bir bekleme süresinin ardından bölgenin temizliğini sağlayabilirsiniz.

4- Nemlendirici öncesi serum

Belki de sıklıkla karıştırılan sıralama hatalarının başında gelen serum mu önce uygulanır nemlendirici mi, sorusunun cevabı da burada verilmiş oluyor. Nemlendirici öncesinde cildinize uygulayacağınız serum, cilt yüzeyinde herhangi bir kırışıklık probleminin oluşmasına engel olmaya da yardımcı olmaktadır. Tüm gözeneklerin temizlenmiş ve kirlerinden arınmış bir halde olmasının ardından cildinize uygulayacağınız serum cildin en alt katmanlarına da ulaşmaya yardımcı olur.

5- Nemlendirici

Cilt bakımının en önemli unsurlarından bir tanesi olan nemlendirici, cildin nem seviyesinin dengeli olmasına yardımcı olmaktadır.  Cilt tipinize uygun bir nemlendirici tercihinde bulunmanız, cildinizin sağlıklı bir şekilde nemlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda cildin ihtiyacı olan canlılığı da cilde kazandırmaktadır.

6- Göz çevresine ayrıca bakım şart

Yüzün en hassas bölgesi olan göz çevresine ayrıca bir bakımda bulunmak oldukça önemlidir. Göz çevresindeki bölgelere sürülen ürünler çok daha kolay bir şekilde emilirken, bu bölgenin kırışıklığını önlemek ve nemlendirmek amacıyla uygun bir ürün kullanmaya özen göstermelisiniz.

7- Güneş kremi ile cildinizi korumayı ihmal etmeyin

Yaz kış fark etmeden cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için düzenli olarak güneş kremi sürmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Cilt yüzeyinde oluşabilecek güneş lekelerini sonradan tedavi etmenin çok zor olduğunu kesinlikle unutmayın.