Temizlik yapanların belki de evde en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi olan beyaz sirke, çamaşır makinesinin içerisinde de birçok kirlerin çözülmesine yardımcı oluyor. Çamaşırlarınızın, çamaşır makinesi içerisinde yeterince temizlenmediğini düşünüyorsanız bu yöntemi kesinlikle uygulayabilirsiniz. Evde çamaşır yıkayanların en muzdarip olduğu konular arasında yer alan, kıyafetlerde bulunan çamaşır deterjanı artıkları, pek çok kişinin makineyi tekrar çalıştırmasına neden olmaktadır. Oysaki burumun yaşanmaması adına en başından belli başlı önlemlerin alınması, tekrar bir zaman ve enerji kaybının önüne geçmektedir. Kıyafetlerin renginin solmasına engel olurken, aynı zamanda kıyafetlerinizi derinlemesine temiz olmasını diliyorsanız bu yöntemi kesinlikle uygulayabilirsiniz. Çamaşırlarınızın uzun ömürlü olması adına beyaz sirkeyi hayatınıza dahil edin. İşte beyaz sirkenin çamaşır makinesindeki mucizevi etkisi…

Kıyafetleriniz ilk günkü parlaklığını kaybetmesin!

Çamaşır makinesinde kıyafetleri yıkarken zaman içerisinde makinenin yeterli düzeyde çamaşırları yıkamadığını düşünürüz. Bu durum çamaşır makinesini tekrar çalıştırılmasına neden olurken, yeniden bir enerji ve deterjan israfının oluşturmaktadır. Beyaz iş çamaşırları, beyaz havlular zamanla yıkansa dahi sararmalarından temizlenmediğini görürsünüz. En kaliteli temizlik deterjanını edinseniz dahi herhangi bir etki alamadığınızı görüyorsanız henüz doğru çözümü yakalamadığınızdan emin olmalısınız. Çözümü her evin ve her derdin olmazsa olmaz çözümü beyaz sirke de saklı. Sararmış beyaz çamaşırlarınızın sarı renklerinden kurtulmak istiyorsanız tek yapmanız gereken eylem, makinenin son durulama suyuna ekleyeceğiniz 1,5 bardak beyaz sirke de gizli. Bu uygulamayı yaptığınız taktirde, sararmış ve belki de vazgeçtiğiniz eşyalarınızın tekrar kazanmanıza yardımcı olacaktır. Diğer bir yöntem ise çamaşır makinenizin içerisine beyaz sirke koymak istemiyorsanız sararmış çamaşırlarınızı bir leğenin içerisine alın ve üzerine su ekledikten sonra belli bir miktar sirke ekleyin ve sirke ekledikten sonra bir gece boyunca bekletin. Bu uygulama sararmış çamaşırlarınızın, renginin açılmasına ve çamaşırlarınızın eski rengine kavuşmasına yardımcı olacaktır.

Çamaşır yıkarken sirke ne işe yarıyor?

İnatçı kahve, çikolata ya da çay lekelerinizin varsa sakın endişe etmeyin. Zor gibi görünen lekeleri derinlemesine çıkarmak amacıyla beyaz sirkeye başvurmanız, lekelerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Çamaşırlarınızda yukarıda belirttiğimiz inatçı gibi görünen lekeler mevcutsa o noktada şu uygulamayı deneyebilirsiniz. İlk olarak lekenin olduğu bölgeyi elinizle soğuk suyla yıkayın, güzelce çitileme metodunu uygulayın. Çitilemeyi yaptıktan sonra lekenin üzerine beyaz sirke dökün. Lekenin üzerine beyaz sirke döktükten sonra kıyafetinizi normal bir şekilde makinenizde yıkayın. Bu yöntemi uygulayabileceğiniz gibi sirkeyi bir sprey şişesine doldurup ardından lekenin olduğu bölgeye sıkıp 10 dakika bekletmeyi deneyebilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra bir fırça yardımıyla lekeyi ovalayın ve inatçı lekenin kıyafetinizden kolaylıkla çıktığını gözlemleyeceksiniz. Zor ve inatçı gibi görünen lekelerin çıkmasına yardımcı olan beyaz sirke aynı zamanda, sigara ve küf gibi kokularında kıyafetten çıkmasına yardımcı olmaktadır. Makinenizin yumuşatıcı kısmına dökeceğiniz bir miktar beyaz sirke, çamaşırlarınızın derinlemesine temizlenmesine yardımcı olurken kıyafet üzerinde oluşan kötü kokunun da geçmesini sağlamaktadır. Bazı makinelerde yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi de deterjanın makine içerisinde çözünmemesi problemidir. Yıkandığını düşündüğünüz kıyafetlerinizin kenarlarında kalan deterjan artıkları, kıyafetin tekrar yıkanmasına neden olurken kıyafet rengini soldurmaktadır. Bu durumların yaşanmaması adına çamaşır makinenizin içerisine yine yumuşatıcı gözüne koyacağınız yarım bardak beyaz sirke, sorunların tamamıyla çözülmesine yardımcı olmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Çamaşır makinenize 'kabartma tozu' ve 'sirke' koyarsanız... Sonuçlarına çok şaşıracaksınız (Kaynak: izlehaber.com)

Kıyafetlerinizi yıkarken makinenizde temiz kalsın

Çamaşır makinenizde kıyafetlerinizin temizliğini sağlarken, makine içerisine ekleyeceğiniz beyaz sirke kıyafetlerin çok daha temiz ve canlı görünmesine yardımcı olurken aynı zamanda çamaşır makinesinin de uzun ömürlü olmasına yardımcı olmaktadır. Makine içerisinde oluşan kalıntı ve pisliklerin makine içerisinde söküp atılmasına yardımcı olan beyaz sirkeyi mutlaka çamaşırlarınızı yıkarken kullanmayı ihmal etmeyin.

Video: Karbonat ve Sirke ile Çamaşır Makinesi Temizlemek