Kirlenen çamaşırları temizliği için çamaşır makinelerini sürekli kullanır ve daha temiz çamaşırlar elde ederiz. Uzun mesailere sahip çamaşır makinelerimizde bir de çok fazla çamaşır yıkadığımız zaman ise yavaş yavaş çamaşır makinelerimizin eski güç ve kapasitesinde çamaşır yıkayamadığını fark etmeye başlarız. Hatta zamanla çamaşır makinelerimizin içerisinde yıkanan çamaşırların eskisi kadar temiz olmadığını da görmeye başlarız. Ancak eğer çamaşır makinenizin içerisine sirke ve kabartma tozu koyarsanız sonuçlarına inanamayacaksınız.

Çamaşır makinesine sirke ve kabartma tozu koymak

Uzun yıllar kullanılan ve zamanla kireç bağlayan çamaşır makineleri ilk alındığı zamanki kadar temiz ve güzel bir yıkama işlemini gerçekleştiremeyebilir. Deterjan artıkları, kirler ve kireç zamanla çamaşır makinenizin gücünü azaltmaya başlar ve yeni yıkayacağınız çamaşırlar da bu durumdan etkilenir. Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar bir süre sonra kirleri tamamen temizlenmemiş halde çıkmaya başlar. Bu durum çamaşır makinenizin iç haznesinde sıkışıp kalan kirler ve şebeke suyundan artakalan kireç nedenleri ile yaşanmaktadır. Bu gibi sorunların karşısında ise çamaşır makinenizin ç kısmını da temizlemeniz ve kirlerden arındırmanız gerekiyor. Zaman içerisinde kir ve kireç tutan çamaşır makinelerinin temizliğinde kimyasal içerikli deterjanlar yerine sirke ve kabartma tozu kullandığınız takdirde ise çamaşır makineniz ilk günkü kadar temiz, çamaşırlarınız ise her zaman yepyeni kalıyor.

Çamaşır makinesinde sirke ve kabartma tozu nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesi temizliğinde kullanacağınız bir formül olan sirke ve kabartma tozu yöntemini uygulamak için öncelikle makinenizin içerisinde çamaşır bırakmadığınızdan emin olmanız gerekiyor. Hem içeride kalan kötü kokuyu hem de yapışan kir ve kireci söküp atacak olan bu yöntemi kullanırken ölçülü miktarlarda kullanmak gerekiyor. Sirke ve kabartma tozu karışımını dilerseniz deterjan haznesine dilerseniz de direkt çamaşır makinenizin çerisinde uygulayabilirsiniz. Bir ölçü kabı içerisine 1 su bardağı sirke ve 2 yemek kaşığı kabartma tozunu ekleyerek yive karıştırın. Daha sonra dilerseniz makine içerisine dilerseniz de deterjan haznesine bu karışımı dökerek makinenizi kısa programda çalıştırın. Bu şekilde çamaşır makinenizin her bir iç kısmının tamamen temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Çamaşır makinesi temizliğinde sirke kullanmak

Çamaşır makinelerin temizliğinde kimyasal içerikli deterjanlar yerine sirke ve kabartma tozu gibi her evde bulabileceğiniz malzemelerin kullanılması hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı bir yöntem. Çamaşırlarınıza bulaşarak cildinize zarar verebilecek olan deterjanların yerine kullanıldığında sirke ve kabartma tozu gibi malzemeler hem tam bir temizlik hem de sağlıklı bir süreç sunar. İçerdiği asidik yapı sayesinde ev temizliğinin her yerinde kullanılan sirke çamaşır makinelerinde boruların içerisinde tıkanmış olan kir ve kireçlerin sökülmesini sağlar. Deterjan haznesinde kullanılması ile tam bir temizlik sağlayacak olan sirke ve kabartma tozunu karışım halinde uyguladığınızda ise kabartma tozunun güçlü sodyum bikarbonatlı yapısı ile hem kirlerden hem de kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Temizlik süresini 'yarı yarıya' düşürün. Titiz ev hanımlarına püf noktaları

VİDEO: Bunu Biliyorsanız Arkadaşlarınız Sizi Çok Kıskanacak Çamaşır Makinesi Kireç ve Koku Giderme

Sirke ve kabartma tozu ile makine temizliği

Makine temizliğinde bahsettiğimiz gibi kıs programda çalıştırma yönteminin yanında, çamaşır makinenizin hem iç hem de dış kısımlarını temizlemek için yine sirke ve kabartma tozu kullanabilirsiniz. Bir kap içerisine 1 su bardağı sirke ile 2 yemek kaşığı kabartma tozunu ekleyerek karıştırdıktan sonra bu karışımı bir sprey şişesi içerisine koyarak makinenizin dış kısımlarını bir bez yardımı ile silebilirsiniz. Ayrıca sprey şişesi yardımı ile makinenizin iç kısımlarına da karışımdan sıkabilir ve bu bölgeleri de nemli bir bez kullanarak kolayca temizleyebilirsiniz. Hatta sprey şişesi yerine temizlik suyu şeklinde kovada kullanmak isterseniz, bu karışımı sıcak su içerisine dökebilir ve yine bir bez yardımı ile ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bulaşık makinesi temizliğinde de sirke ve kabartma tozu karışımını kullanabilirsiniz.

Limon da ekleyebilirsiniz

Çamaşır makinesi temizliğinde sirke ve kabartma tozu kullanırken, dilerseniz bu ikilinin gücünü katlamak ve çamaşır makinelerinde güzel bir koku bırakmak adına karışıma limon da ekleyebilirsiniz. Standart bir temizlik için yarım limonun taze sıkılmış suyu yardımcı olacaktır. Ancak limon da eklendiği zaman güçlü bir asidik halinde karışımıza çıkacağı için, temizlik esnasında eldiven kullanmakta fayda var. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken bir şey yok ve bu karışımı kullanarak kısa sürede hem çamaşır hem de bulaşık makinelerinizi tertemiz yapabilirsiniz.