Evimiz, hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz ve bizi ailemizle bir arada tutan yuvamızdır. Bu yuvanın temizliği söz konusu olduğunda ise işler biraz zorlaşıp karmaşıklaşabiliyor. Keyifle yenen yemekler, mis kokulu çamaşırların bazı bedelleri var. Temizlik bu noktada işin içine giren can sıkıcı ve yapması çok da kolay olmayan bir durumdur. Ancak ev hanımlarının işleri daha kolay halletmesine ve kısa sürede bitirip keyif kahvelerini içmelerine destek olacak bazı püf noktalar var. İşte, temizlik süresini yarı yarıya düşürecek ve titiz ev hanımlarının kendine daha fazla vakit ayırmasını sağlayacak o püf noktaları.

Temizlik için püf noktalar

Bütün evi aynı anda temizlemeye çalışmayın, işleri bölün

Temizliği hızlı bitirmeye çalışmak için oradan oraya atlayarak tüm evi aynı anda temizlemeye çalışmak, doğru bir yöntem değildir. Sırasıyla, doğru adımları takip ederek işleri alanlara bölmeniz sizin temizlikten yarı yarıya vakit tasarrufu yapmanızı sağlar. Bu ayrıntıya dikkat ederseniz temizlik süreniz oldukça ciddi bir düşüş yaşayacaktır.

Temizlikten önce tüm dağınıklığı ortadan kaldırın

İlk olarak yapılması gereken en önemli şey, temizlikten önce evdeki dağınıklığı ortadan kaldırmaktır. Tüm dağınıklığı ortadan kaldırmadan temizlik yapmaya çalışırsanız dağınıklığın kapatmış olduğu pek çok kir su yüzüne çıkacak ve sarf ettiğiniz tüm emekler boşa gidecektir. Evi silip süpürmeden evvel mutlaka dolapları, kıyafetleri ve bulaşıkları ortadan kaldırın.

Yerleri mop ile temizlemeyi deneyin

Yerleri silmek çok da sevilen bir iş değildir. El ile yer temizlemek oldukça zordur ve zaman kaybettirir. Yerleri hızlı ve temiz bir şekilde silmek istiyorsanız, mop kullanmayı deneyin. Mop kullanmak temizlikte oldukça pratik bir yoldur ve diğer temizlik ürünlerinden daha hızlı temizler. Pek çok internet sitesinden de uygun fiyata bulabileceğiniz moplar, hem kapladıkları geniş alan sayesinde hem de kir toplayıcı özellikleriyle temizlik süresini büyük miktarda düşürecektir. Ayrıca temizlediğiniz yüzeyin materyalini bilmeniz ve ona göre bir yüzey temizleyici kullanmanız önemlidir.

Cam silmek bu yolla çocuk oyuncağı

Cam silmek pek çok ev hanımını çileden çıkartan ve temizlikten soğutan bir iştir. Cam silmek, hele ki camın dış cephesini silmek hem tehlikeli hem de oldukça zahmetlidir. Hem uygun bir deterjanla silmek hem de sonrasında kuru bir bez ile üzerinden geçmek gerekir. Ev hanımlarının içine su serpecek bir yöntemle karşınızdayız. Cam silmek için pazarda bile bulabileceğiniz uzun ve kullanışlı aparatlar satılıyor. Bu aparatlardan edinip camlarınızı apartmanın dış cephesine çıkıp kendinizi yormadan ve tehlikeye atmadan tertemiz yapabilirsiniz. Hem de bu aparatlar camı tek seferde silerek vakit tasarrufu yapmanızı da sağlıyor.

İLGİLİ MAKALE  Taşlaşmış 'deterjan kalıntıları' nasıl temizlenmeli? (Kaynak: soru.com.tr)

Tüllerdeki yağlar çıkmıyor mu?

Tülleri temizlemenin ve ilk günkü gibi bembeyaz kalmasını sağlamanın yollarını elbette ki biliyorsunuzdur. Ancak burada söz edeceğimiz nokta, mutfak tüllerinin temizliği. Mutfak tülleri yağ sıçramaları, buhar, yemek kalıntıları nedeniyle maalesef ki çözümü zor bir şekilde kirlenir ve temizliğine uzun vakit harcanır. Pek çok ev hanımının derdi olan bu durumu ortadan kaldırıyoruz. Mutfak tüllerini temizlemenin en etkili yolu, hiçbir ekstra çaba sarf etmeden tülleri çamaşır makinesine atmadan önce makinenin tamburuna bir adet bulaşık yıkama tableti atmanızdır. Bu noktada sıvı deterjan değil tablet kullanmalısınız.

Klozeti temizlerken doğru strateji ile hareket edin

Klozet temizliği pek çok kişinin korkulu rüyasıdır. Buna da kalıcı bir çözüm getiriyoruz. Klozeti kesinlikle dıştan içe doğru temizlemelisiniz. İnanamayacaksınız ama, bu size büyük bir zaman kazandıracak. Klozetin içine sevdiğiniz bir deterjanı sıkın ve kapağını kapatın. Daha sonra dıştan içe temizlemeye başlayıp en sonunda içini silin.

Klozet temizliği püf noktaları

Klozet temizliği için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Klozetin üstünde ve etrafında bulunan her türlü kirli nesne ve atıkları çıkarın.
  2. Klozeti yıkamak için bir klozet temizleyici veya sıradan bir sıvı deterjan kullanın. Klozetin içine ve dışına uygulayın ve bir fırça ile temizleyin.
  3. Klozetin içindeki sıvıları temizlemek için bir sünger veya bez kullanın. Eğer klozetin içinde çok fazla sıvı varsa, süngeri sık sık değiştirin ve klozetin içini iyice temizleyin.
  4. Klozetin çevresine ve çanağına temiz bir bezle silin.
  5. Klozetin etrafındaki havluları ve kilimleri değiştirin veya yıkayın.
  6. Klozetin içine ve çanağına bir deodorant koyun ve kötü kokuları önleyin.
  7. Klozeti sık sık temizleyin ve tüm bu adımları sık sık tekrarlayın. Bu sayede klozetiniz her zaman temiz ve kokusuz olacaktır.