Hemen hemen her kadının hayatının her alanın sağlıklı bir cilde kavuşmayı arzu ederken aynı zamanda ilerleyen yaşlara meydan okuma gibi bir hayali de bulunmaktadır. Esasında cilde uygun yöntemlerle bakım yapılması, cildin ilerleyen yaşa rağmen çok sağlıklı ve güzel bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olurken, haberimizin bu bölümünde cildin genç ve sağlıklı görünüm içerisinde olması için düzenli olarak uygulanması gereken yöntemlerden bahsedeceğiz. Bu yöntemi düzenli olarak kullanan kişiler yaşlanmayı geciktiriyor!

Gençliğin sırrı belli oldu!

Bazı yöntemler cildin sağlıklı ve güzel bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Bu yöntemlerin düzenli olarak kullanılması kişinin sağlıklı bir cilt yapısına kavuşmasına yardımcı olurken aynı zamanda uygulanan yöntem sayesinde cildi yaşlanmaya karşı büyük bir savaş açıyor. Neredeyse sıfır maliyetle cildinize uygulayacağınız bu yöntem, cildin tüm gözeneklerinin sıkılaşmasına yardımcı olurken cildin sert ve sıkı bir görünümde olmasını sağlıyor. Cildin sıkılaşmasına yardımcı olan buz küplerinin düzenli olarak kullanılması, cildin sağlıklı bir form içerisinde olmasını sağlarken aynı zamanda cildi yaşlanmaya karşı koruma altına alıyor. İşte cilde buz uygulamasında bulunmanın cilde olan faydaları;

  • Buzun içerisinde bulunan minerallerin düzenli olarak cilde uygulanması cildin çok daha fazla canlı bir görürünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Buz uygulaması esnasında cilt gözeneklerinin açık bir şekilde olması, soğuk ile tepkimeye girerek çok daha sıkılaşmasına ve gözeneklerin küçülmesine yardımcı olmaktadır.
  • Buz küplerinin cilde düzenli olarak uygulanması cildin sürekli olarak nemli ve sıkı bir şekilde tutulmasına yardımcı olmaktadır.

  • Düzenli olarak buz küplerini cildinize uygulamanız, yüzde bulunan ödem ve şişkinliği geçmesine yardımcı olurken ciltte bulunan tüm ödemin dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Cilt yüzeyinde bulunan akne ya da sivilce gibi problemlerin kısa süre içerisinde tedavi edilmesine buz küpleri yardımcı olmaktadır.
  • Bilhassa cildi temizledikten sonra cildinize sürdüğünüz nemlendiricinin hemen ardından buz küpü tedavisine başlamanız cildin direkt olarak canlanmasına ve cildin çok daha sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.

  • Sabahları uyandığınızda cildinizde bulunan şişkinliği yok etmek amacıyla cildinize uygulayacağınız buz küpü uygulaması sonucunda cildiniz çok daha canlı bir görünüm içerisinde olurken aynı zamanda cildin çok daha canlı bir görünüm içerisinde olduğunu gözlemleyeceksiniz.
İLGİLİ MAKALE  Yıpranmış ellerinizi bu yöntem ile onarın!

Yukarıda yer alan uygulamaların yanı sıra çeşitli doğal gıdalarla buzu birleştirdiğinizde cilt sağlığınız açısından çok daha sağlıklı bir yöntemi keşfetmiş olacaksınız.

Cilde iyi gelen buz maskeleri nasıl yapılır?

Cilt sağlığını korumak ve cildi yenilemek için cildinize uygulayacağınız buz maskeleri cildin sağlıklı bir boyutta olmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum itibarıyla bu yöntemleri mutlaka deneyin.

1-Göz çevrenize buzlu çay maskesi yapın

Göz çevresinin rahatlaması ve gözde oluşan şişkinlikleri yok etmek için gözünüze buzlu çay maskesi yapmak fazlasıyla iyi gelecektir. 2 adet poşet siyah çayı güzelce demleyin. Demleme işlemini tamamladıktan sonra poşet çayları buzluğa koyun ve çayların donmasını sağlayın. Çay poşetlerini buzluktan çıkardıktan sonra gözlerinizin üzerine koyun ve tüm yorgunluğunuz ile birlikte şişkinliklerin geçtiğini fark edeceksiniz.

2-Limonlu buz maskesi ferahlatıyor

Birkaç limonun suyunu güzelce sıkın ve sıkma işlemini tamamladığınız limonların suyunu buz kalıplarının içerisine koyduktan sonra buzlukta güzelce dondurun. Limonlu buz kalıpları donduktan sonra cildinize güzelce uygulayın. Bu yöntem hem cildiniz için oldukça güzel bir uygulama olurken aynı zamanda limonun içeriğinde bulunan C vitaminleri sayesinde cildin ferahlamasına yardımcı olacaktır.

Video: SADECE BU BUZ İLE ; Lekeleriniz Gidecek , Cildiniz Sıkılaşacak ve Pürüzsüzleşecek ! │ Cilt Bakımı