Günümüzde insanların beslenme alışkanlıkları, çok sağlıklı bir beslenme alışkanlığı değil. Bu tür zararlı beslenme alışkanlıkları nedeni ile karaciğer başta olmak üzre birçok farklı sorunun ortaya çıkması ile hastalıklarla boğuşmak durumunda kalıyoruz. Ayrıca günümüzdeki beslenme alışkanlığı, insanların çok fazla kilo almasına ve her 3 kişiden birinin obezite ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Ancak evinizde hazırlayacağınız bir kür yardımı ile hem karaciğerleri temizleyip hem de kolayca zayıflayabileceksiniz. Bu yazımızda sizlere, kolayca kilo verebileceğiniz ve karaciğerinizi tekrardan eski haline getireceğiniz bir kür tarifi vereceğiz.

Bu kür nasıl hazırlanır?

Karaciğeri temizlemek ve karnı dümdüz bir hale getirebilmek için öncelikle bir kür hazırlamanız gerekiyor. Bu kür içerisinde hemen hemen her evde yer alan bazı malzmelere yer almaktadır. karaciğeri temizleyecek olan bu kürü hazırlamak için gerekli olan malzmeler şu şekildedir:

  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam taze nane
  • 2 dilim limon
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet salatalık

Bu kürü hazırlamak oldukça kolay. Bunun için öncelikle uygun bir matara hazırlamanız gerekiyor. Mataranız içerisine ise 1 tutam maydanoz ve taz naneyi, sapları ile brilike koyun. Daha sonra 2 adet limon dilimini de ekleyin. En sonunda ise salatalıkları uzun bir şekilde kesin ve matara içerisine atın. Çubuk tarçını da ekledikten sonra ise su ekleyin. Yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Bekleme süresinin ardından sie istediğiniz gibi için. Eğer mataradaki su biterse, tekrar doldurup içmeye devam edebilirsiniz. Ancak içerisindeki malzmeleri bir buçuk günde bir yenilemeniz gerekmektedir.

Maydanoz

Gün içerisinde maksimum bu kürden 1 litre içmeniz gerekiyor. Eğer daha fazla içerseniz, ishal gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. ayrıca kür içerisinde yer alan limon, tansiyonunuzu düşürecektir. bu yüzden de maydanoz küründen çok fazla tüketmek, bayılmalara varacak sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Maydanoz kürünün faydaları nelerdir?

maydanoz kürünün sağlamış olduğu birçok fayda vardır. Bu faydalardan ilki ise vücutta bulunan bütün ödemleri atması. Ancak bu etkisini sağlamak için en az 2 hafta boyunca düzenli olarak bu kürü içmeniz gerekmektedir. Bunlara ek olarak maydanoz ve taze nane içerisinde, oldukça güçlü antioksidan maddeler bulunmaktadır. Bu antioksidan maddeler ise karaciğer ve böbrekte yer alan toksik maddelerin temizlenmesinde oldukça ekilidir. Ayrıca güçlü bir idrar söktürücü olan maydanoz kürü, böbreklerde taş ve kum oluşumunu engellemek için de içilebilmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Zayıflatan kahve detoksu nasıl yapılır? (Kaynak: soru.com.tr)

Maydanoz kürü, sindirim sistemi sağlığı için birçok farklı fayda sağlamaktadır. Limon içerisindeki asidik maddler mide öz suyunun asit dengesini düzenlerken, aynı zamanda maydanoz ve taze nane de bağırsakların daha hızlı ve daha verimli çalışmasında etkili olmaktadır. Bağırsakların daha hızlı ve daha verimli çalışması ise kabızlık gibi başlıca sindirim sistemi sorunlarının üstesinden gelmenize olanak tanır.

Maydanoz kürü, metabolizmayı motor gibi çalıştıracak besin maddelerinin hemen hemen hepsini barındırmaktadır. Hızlanan metabolizma sayesinde de çok daha hızlı bir şekilde yağ yakabilmektesiniz. Ayrıca karaciğer yağlanmasına da iyi gelen bu kür, içerisindeki çubuk tarçın sayesinde gün içerisinde tok hissetmenizi sağlar. Özellikle sabahlar aç karnına bir bardak maydanoz kürü içmek, gün içerisindeki metabolizmanızı hızlandıracak ve aynı zamanda daha tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Maydanoz kürü içerisindeki besinlerin hemen hemen hepsi bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir. Bu yüzden de maydanoz kürü tüketmek, özellikle kış ayları boyunca etkili olacaktır. Çünkü bur kür içerisindeki yüksek orandaki C vitamini, bağışıklık sistemi güçlendirecek ve sizleri kış aylarında yaşayabileceğiniz soğuk algınlığı ve grip gibi hatalıklardan koruyacaktır. Bütün bunlar ile beraber maydanoz kürü, kan akışını hızlandırmakta ve kan basıncını düşürmektedir. Bu sayede günlük düzenli olarak maydanoz kürü tüketmek, kişilerin kalp krizine yakalanma olasılığını azalttığı gibi beyin kanamsı riskini de azaltmaktadır.