Mutfak yüzeyinde ve mutfaklarda kullandığımız gereçlerde meydana gele kireçlenmeler hepimiz için kabus niteliğinde bir durum olabilir. Uzun süren temizlikler, kimyasalların ağır kullanılması, çokça su harcanması ev sonucunda geçmek bilmeyen kireçler. Bu kadar kapsamlı ve yorucu bir temizliğe rağmen kireçlerin geçmediğini gördüğümüzde ise alternatif yollar aramaya başlarız. Ancak mutfaklarda kireçleri önlemek ve temizlemek aslında bildiğimizden çok daha kolay. Hatta sadece ve sadece 2 malzeme kullanarak mutfaklardaki kireçleri temizleyebilirsiniz.

Sadece iki malzeme ile mutfaklarda kirece son

Mutfak yüzeylerinde ve mutfak gereçlerinde karşımıza çıkan kireçlenmelere karşı alabileceğimiz önlemler yalnızca kimyasallar ile sınırlı değil Doğal temizlik malzemeleri olarak sayılan asidik değerleri yüksek bazı ürünler kullanılması ile kimyasalların başaramadığı kireç giderme işlemi hem kısa sürede hem de kolay bir şekilde tamamlanabiliyor. İkisi de güçlü asidik yapıda ürünler olan ve ev temizliğinin her alanında karşımıza çıkan sirke ve karbonatın kullanılması ile birlikte, mutfaklarda kireçlerin önüne geçmek için başka hiç bir şeye ihtiyacınız kalmıyor. İşte yalnızca iki malzeme ile mutfaklarınızdan kireci sonsuza dek söküp atmanıza yardımcı olacak olan karışım:

Sirke ve karbonat ile kireçlere son

Sirke ve karbonat birbirinden güçlü doğal temizlik ürünleri olarak karşımıza çıkan doğal ürünlerdir. Yemeklerde, temizlikte, farklı tariflerde ve hatta sağlıklı karışımlarda karşımıza çıkan ve her evde bulunması gereken bu iki malzeme bir araya geldiğinde ise ev temizliğinde karşımıza çıkabilecek her sorunu kökünden çözmek mümkün hale geliyor. Sirke ve karbonat ile kireçlerden kurtulmak isteyenlerin yapması gerekenler ise oldukça basit.

Bir sprey şişesi içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ve  bir su bardağı kadar sirke ekleyin. Bu aşamada elma sirkesi kullanmak daha faydalı olacaktır. En sağlıklı sirke çeşidi olarak anılan elma sirkesi aynı zamanda en asidik sirke çeşididir. Sprey şişesinin ağzını kapatın ve çalkalamaya başlayın. Tamamen homojen bir karışım elde edene dek karıştırdıktan sonra ise uygulamaya hazır hale gelmiş olacak. Kireçli yüzeye bu karışımdan sıkıp 1 dakika kadar bekletin. Ardından bir bez ile bastırarak silin ve tekrar aynı işlemi tekrarlayın. Kısa sürede kireçlenmenin geçtiğini göreceksiniz.

İLGİLİ MAKALE  Bulaşık makinesi tabletinin farklı kullanım alanları şaşırtacak

Limon da ekleyebilirsiniz

Sirk eve karbonat ile hazırladığınız kireçlere karşı etkili bu doğal karışımın içerisine dilerseniz limon da ekleyebilir ve olduğundan çok daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. Asidik yapısı ile limon da tıpkı sirke ve karbonat gibi kireçlerin temizlenmesine yardımcı olacak ürünler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda ev temizliğinde e sıkça karşımıza çıkan limonun kullanılması hem sağlıklı hem de etkili bir yöntem olarak bilinir. ! su bardağı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat ile hazırlanan tarifin içerisine taze sıkılmış yarım limon suyu ekleyerek karşımı daha güçlü hale getirmek mümkündür. Her biri kendiliğinden birer temizlik malzemesi olarak karşımıza çıkan bu üç doğal ürünün kullanılması konusunda dikkat edilmesi gereken tek konu ise, hassas ciltlerde tahrişe neden olabilecek asidik yapılarının birleşmesi sonucu güçlü bir karışım olacağından, temizlik esnasında ağız ve ellerin korunmasının daha sağlıklı olacağı. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadan temizliğinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.