Makine içinde yıkanan bulaşıkları yıkama amacı ile ortaya çıkan ve öncesinde kullanılan toz ve sıvı deterjanların yerini alan bulaşık makinesi tabletleri, hem daha kapsamlı bir temizlik sağlıyor hem de daha ileri teknoloji ile üretilmeleri sayesinde içerdikleri bileşenlerin suya karışması ve temizlik etkisi göstermesi daha hızlı gerçekleşiyor. Fakat bulaşık makinesi tabletlerinin tek kullanım alanları tabak ve bardak gibi malzemeleri temizlemesi ile kısıtlı da değil.

Bulaşık makinesi tableti nedir?

Bulaşık makinesi tabletleri, bulaşıkların temizlenmesi için gereken deterjanı oluşacak kireçlenmeden koruyan tuz ve daha parlak bir görüntü katan parlatıcı ile bir araya getirerek üçlü etki oluşturan ürünlerdir. Daha fonksiyonel ve kapsamlı bir temizlik gerçekleştirilmesine yardımcı olurlar. En büyük kolaylıkları eski tip makinelerde yer alan birden fazla deterjan gözüne ihtiyaç duyulmadan tek üründe toplanmış bir temizlik etkisi sunmalarıdır. İçerisinde deterjan, tuz ve parlatıcı olması sebebi ile de kullanım alanı yalnızca bulaşık temizliği ile sınırlı kalmaz.

Bulaşık makinesi tabletlerinin farklı kullanım alanları

Bulaşık makinesi tabletleri ev içerisinde birçok farklı alanda kullanım sunarak farklı alanlarda yardımınıza yetişir ve zor görünen durumların içerisinden kolaylıkla çıkmanızı sağlar. İşte Bir Bilene Sorduk uzmanlarından bulaşık makinesi tabletlerinin farklı kullanım alanları ve nasıl kullanılacağı:

Fritöz temizliği

Fritözler sürekli olarak yağ kaplayan bu nedenle de temizlikleri zor eşyalar olarak karşımıza çıkarlar. Ancak bulaşık makinesi tabletleri genel kullanım alanı ile benzer olmasından kaynaklı olarak bu temizliği kolayca halletmenize yardım eder. Fritözün içerisine dörtte üç oranında su ekleyin ve bulaşık makinesi tabletini su içerisine bırakın. Ardından fritöz sepetini de su içerisine koyarak fritözü 90 dereceden yüksek olmayacak şekilde çalıştırın. Yaklaşık olarak 10 dakika çalıştıktan sonra kapatın ve sıcak su ile durulayın.

Koku giderici

Mutfakta hazırlanan ağır kokulu yemekler geride bu kokuları bırakarak gitseler dahi kendilerini hatırlatmaya devam ederler. Çoğunlukla balık gibi yemeklerin hazırlanmasından sonra uzun süreler boyunca mutfakta yer edinen bu kokuları gidermek için ise bulaşık makinesi tableti kullanabilir ve kolaylıkla odanızın kokusunu tazeleyebilirsiniz. Bir tencere içerisine su ve bulaşık makinesi tabletini ekleyerek tencerenin altını yakın. Zamanla suyun kaynaması ile birlikte bulaşık makinesi tableti odadaki tüm kokuyu emecek ve geriye mutfağınız yeni temizlenmiş gibi ferah bir koku bırakacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Buzdolabı temizliğini yorulmadan kolaylaştıran basit teknikler (Kaynak: soru.com.tr)

Kahverengi lekeler dert olmaktan çıkacak

Kupa ve bardaklarda kullanımdan hemen sonra yıkamayı unutursanız bir daha geçmeyecek şekilde kahverengi lekeler oluşabilir. Bu lekelerden kurtulmak için tek yapmanız gereken ise bir kap içerisinde kaynar su ile bulaşık makinesi tabletini karıştırmak. Ardından karıştırdığınız sıvıyı tüm lekeli bardaklara paylaştırarak 1 saat boyunca bu şekilde bekletin. Bekleyişin sonunda lekeler akıp gidecek.

İnatçı lekelere son

Beyaz kıyafetlerde oluşan sararma lekeleri en çok koltuk altı kısımlarında karşılaştığımız ve normal bir yıkama ile geçmesi imkansız lekelerdir. Ancak çamaşır makinenizi çalıştırırken içerisine bir bulaşık makinesi tableti eklerseniz, makineden çıkan beyaz kıyafetlerin daha beyaz olduğuna şahit olabilirsiniz.

Yanmış tencereler ve tavaların temizlenmesi

Yemeği ocakta unutmanız halinde yemek dibine tutar ve yanık yemekler dibe yapışarak burada leke oluşturur Normal şartlar altında tel kullanarak uzun uzadıya uğraşacağınız bu işlemi de bulaşık makinesi tableti kullanarak kolayca halledebilirsiniz. Yanık olan tencere ya da tavanızın içerisine su ekleyin ve üzerine bulaşık makinesi tabletini koyun. Ardından ocağın altını yakarak bu suyun ısınmasını bekleyin. bu noktadan sonra bekleyecek ve su kaynadıktan sonra ılıtarak sünger ile lekeleri çıkarabileceksiniz. Bu şekilde yanık izlerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.