Kıskançlık geçmiş dönemlerden bu yana her zaman var olan bir durum olurken, kıskançlığın yüksek volümlerde olması hayatı büyük ölçüde hırpalayan ve sağlıksız bir ilişkinin oluşmasına neden olan durumların başında gelmektedir. Kişinin tüm hayatını tetikleyen ve etkileriyle hayatın merkezinde olan ikili ilişkilerde taraflardan birinin kıskanç olması çoğu zaman insanı çıkmaz noktaya sokan durumların başında gelmektedir. Bu durum itibarıyla kıskançlıkta adeta tarih yazan burçları ele aldık, bu burçlar partnerlerini kıskançlıklarıyla bıktırıyor!

Bu burçlar çok kıskanç!

Kişinin karakterinin oluşumun bir hayli etkileri olan burçlar büyük ölçüde etkileriyle kişinin yaşamını belirlemektedir. Bazı durumlarda kişiye olumlu avantajlar sağlarken bazı durumlarda olumsuz özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Bu özelliklerden bir tanesi de şüphesiz kıskançlıktır. Kıskanç özellikleriyle ön planda olan burçlar, ilişkilerindeki kişilere hayatı büyük ölçüde zindan ederken aynı zamanda çeşitli paranoyak özellikleriyle ön plana çıkmaktadırlar. Bu durum itibarıyla kıskanç özellikleriyle ön planda olan burçları şu şekilde sıralayabiliriz;

Boğa burcu;

21 Nisan ve 21 Mayıs tarihleri arasında doğan ve toprak grubuna mensup olan burçlar boğa burcudur. Boğa burçları genel özellikleri itibarıyla midesine düşkün olan ve midesine düşkün olmasıyla bilinene ve yemek yemeyi çok fazla seven kişilerdir. Boğa burçları bu özellikleri dolayısıyla büyük ölçüde para harcasalar da, bazı durumlarda canlarına tak ettikleri durumlarda yaşanabilmektedir. Hayatlarında bulunan kişileri çok fazla önemsemiyor gibi görünen boğa burçları esasında büyük bir düşünce sistemi içerisindedir. Bilhassa ilişki yaşadıkları kişilere karşı büyük bir sevgi ve bağlılık hisseden boğa burçları aynı zamanda partnerlerini de fazlasıyla kıskanır ve sürekli olarak kendilerinin yanlarında olmasını isterler. Sahiplenici bir özelliğe sahip olan boğa burçları, hayatlarında bulunan insanın bir başkasına ilgi gösterdiğini gördüğü zamanlarda büyük bir kırılganlık hissetme eğilimi içerisinde olurlar. Boğa burçlarını; güzel kıyafetler, yemekler, hoş kokular tam anlamıyla kıskanmasını tetiklemektedir.

Başak burcu

23 Ağustos – 23 Eylül tarihleri arasında doğan ve toprak grubuna mensup olan kişiler başak burcudur. Başak burcu genel özellikleri itibarıyla hayatın her alanında başarılı olmak isteyen ve başarılı olabilmek için hayatından feragat etme gerekse bile tüm fedakarlıkları yapabilme eğilimi içerisinde olan kişilerdir. Başak burçlarının bu özellikleri çoğu zaman kendilerine zarar veren durumlardan bir tanesi olsa da, sürekli olarak çalışma dürtülerinin gelişmesine neden olmaktadır. Başak burçlarının kıskançlıkları sadece hayatlarındaki kişilere karşı değildir. Genellikle kendilerinden başarılı gördükleri ya da başarı potansiyelini içerisinde barındırdığı herkese karşı büyük bir kıskançlık besler başak burçları. Başak burcu insanları genellikle kendilerinin en iyisi olmalarını istemeleri dolayısıyla çevreye karşı her zaman bir kıskançlık eğilimi içerisinde olmaktadırlar. Başak burçlarını tanıyan ve bilen çoğu insan onların ne denli kıskanç olduklarını hissedebilir.

İLGİLİ MAKALE  En çekici olan 3 burç belli oldu! Cazibeli kadınların aurası buradan geliyor

Terazi burcu

23 Eylül – 23 Ekim tarihleri arasında doğan ve hava grubuna mensup olan kişiler terazi burcudur. Terazi burçları genel özellikleri itibarıyla dengesiz tavırlarıyla ön plana çıkan ve bir dediği bir dediğine tutmayan kişilerdir. Bir gün bir konu hakkında kesin konuşmalarda bulunan terazi burcu yarın aynı söylemlerin içerisinde bulunmayabilir. Terazi burçlarının bu özellikleri onların ilişki anlamında çeşitli problemler yaşamalarına neden olmaktadır. Hayatlarında bulunan kişiyi son derece kıskanma eğilimi içerisinde olan terazi burçları bazı durumlarda ipin ucunu kaçırmaktadırlar. Terazi burçlarıyla bu durum itibarıyla ilişki içerisinde olmak çoğu zaman ciddi sorumlulukların ve problemlerin oluşmasına neden olabilmektedir. Harika giden bir ilişkileri olsa dahi, kıskanç olma eğiliminde olan terazi burçları bu noktada oldukça katı tutumlar içerisinde olmaktadırlar.