Karakterin oluşumunda birçok etkisi olan burçlar, kişinin sosyal hayatından aile hayatına, iş hayatından özel hayatına kadar birçok alanda etkilerini göstermektedir. Gökyüzünde meydana gelen değişimler, burçların yörünge düzleminde ki ev değişiklikleri kişinin karakterinin değişmesini tetikleyen durumlar arasında yer alırken, bu değişimler kişinin karakterinde de farklılıkların oluşmasına neden olmaktadır. Bu değişimler vesilesiyle burçların bazı zayıf noktaları bulunmaktadır. Bu zayıf noktalar burçların adeta zaafları olurken aynı zamanda en çok hasar alıkları noktalardır. İşte 2023 burçların en zayıf özellikleri…

Hangi burç hangi zayıf özelliğe sahip?

Burçlar kişinin karakterinin oluşumunda oldukça etkisi fazla olan durumlar arasında yer alırken, burçların bazı zayıf kişilik özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler dolayısıyla kişiler bazı durumlarda çok daha hassas ve kırılgan bir yapıya bürünmektedirler. İşte burçların en zayıf oldukları o özellikleri…

Koç burcu

21 Mart ile 20 Nisan tarihleri arasında doğan kişiler koç burcuna mensuptur. Koç burçları genel özellikleri itibarıyla kontrolü ele almayı seven ve her işi kendileri halletmeyi seven insanlardır. Kontrol mekanizmasının tamamıyla kendi ellerinde olmayı severler ve genelde günlük yaşantılarında bu doğrultuda ilerler. Kendi yönetmeyi seven koç burçları, sorumluluğun bir başkasında olmasından hoşlanmazlar. Doğdukları anda liderlik vasfıyla doğan koç burçları, kendilerinden başka kimsenin düşünce ve sözlerine itibar etmezken aksi düşüncelerde sinirlerine hakim olamayabilirler.

Boğa burcu

Genel özellikleri itibarıyla güvenilir olsalar da boğa burçları, başarısız olma düşüncelerine kapılmaları sonucunda yenilenmeyi reddetmeyi seçmektedirler. Bu noktada aynı düzlemde kalmayı seven boğa burçları, başarısızlık korkusu dolayısıyla eline geçen fırsatları itekleyebilir.

İkizler burcu

İkizler burcu bilinen doğrultusunda genellikle karar verebilme noktasında çok fazla düşünme eğiliminde olurlar. Hayatlarında tek bir şey olmaz. Örneği tek bir hobi, tek bir eşya onlara göre değildir. Oturmuş hayat düzeni onlara göre değildir, yenilenmeyi ve yenilikçi olmayı doğru bulmazlar.

Yengeç burcu

Su grubuna ait olan yengeç burçları, duygusal olmaları dolayısıyla en büyük hasarı duygusallıklarından almaktadırlar. Korumacı tavırlara karşı büyük bir ilgi beslerler ve bu korumacı tavırlar doğrultusunda o kişiye doğru ilerlemeyi tercih ederler. Mizaçlarında dönemsel olarak değişikliklerin yaşanması mümkün olan yengeç burçları aynı zamanda depresyona girmeye de yatkındırlar. Karamsar bir düşünce silsilesine sahip olan yengeç burçlarını, bu huyları oldukça kötü etkilemektedir.

İLGİLİ MAKALE  Youtube'dan büyük hamle. Artık bu özelliği göremeyeceksiniz!

Aslan burcu

Genel özellikleri itibarıyla çok daha güçlü ve kendinden emin adımlar atmayı başaran aslan burcunun çevresi tarafından sevilmeyen en belirgin özelliği arasında, kibir bulunmaktadır. Bu kibirleri dolayısıyla sosyal hayatlarında çok fazla dışlanmaya meyilli olan aslan burçları, ilgi çekme girişimleri dolayısıyla çevresi tarafından sevilmeyen ve sinir olunan bir pozisyona düşmektedir. Aslan burçları sadece kendi düşüncelerine önem vermeleri dolayısıyla, etraftan gelen tüm düşüncelere kulağını tıkadığı ve en iyinin kendisi olduklarını düşündükleri için bazı durumlarda bu olayın sıkıntısını yaşamaktadırlar.

Başak burcu

Analitik düşünme zekası başak burçlarının başarılı olmasını sağlayan faktörler arasında yer alırken bazı durumlar bu durum onlar için kötü bir sürecin başlamasını tetikleyen etmen olarak görülebilmektedir. Hemen hemen her konunun ardından farklı bir anlam aramaya bayılan başak burçları, durumu iyileştirmek yerine çevreyi eleştirel gözle bakmaya bayılır.

Terazi burcu

Genellikle sakin ve mantıklı cevaplarıyla bilinen terazi burcunu üzdüyseniz mutlak bir düşman kazanmış olursunuz. Herhangi bir durum karşısında olaylara tepki göstermek yerine sessizliğini koruyan terazi burçları, olayları unutmamaları sebebiyle kindar olarak da bilinmektedir.

Akrep burcu

Tutkulu olmalarıyla bilinen akrep burçlarının, duygusal olarak yaşadığı problemler akrep burcunu bir anda dünyanın en kıskanç insanına dönüştürebilir. Kırılgan bir yapıda olan akrep burçları, güven problemiyle de hayatlarında sürekli olarak bir sorgulama içerisinde olurlar.

Yay burcu

Dikkat dağınıklığı denildiğinde akla ilk gelen burç olan yay burcunun bilinen diğer bir özelliği ise olaylara karşı çabuk sıkılma tutumlarıdır. Sıkılgan olmaları dolayısıyla başladıkları işi kolaylıkla bitirmeyen yay burçlarına yapması için bir şey söylemeniz o işin asla olmayacağı anlamına gelmektedir.

Oğlak burcu

Elini attığı her işi en iyisini yapmayı hedefleyen oğlak burçları, çalışmayı ve çok çalışmayı, her zaman çalışmayı severler. Çalışmaları dolayısıyla sosyal çevreyle aralarında problem yaşayan oğlak burçları, başarılarının övülmesinden de hoşlanırlar.

Kova burcu

Duygularını öyle herkese ifade edemeyen kova burçları, duygusuz gibi görünen burçlar arasında yer alır. Seyahat etmeyi ve gezmeyi seven kovalar, kendi iç dünyasında yaşamayı daha çok severler.

Balık burcu

Balık burçları genellikle tüm yaşamlarına duygusal taraflarının yön vermesine izin vererek hayatlarını devam ettirirler. Gerçekleri görmek yerine, kendi inandıkları doğrultusunda yaşamaya bayılırlar.