Umre ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanların en merak ettiği konulardan bir tanesi olan umre fiyatlarının ne kadar olduğu son dönemlerde arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklar arasında yerini alırken, konuya dair tüm detayları sizler için derledik. Umre ibadetini yerine getirmek isteyenler ve kutsal topraklara ziyaretini gerçekleştirmek isteyenler için 2022 umre fiyatları

2022 umre fiyatları ne kadar?

Umre ibadetini yerine getirmek isteyenler için, 2022 umre fiyatlarının ne kadar olduğuna dair bir açıklama geldi. Yapılan açıklama sonucunda 2022 umre fiyatının ne kadar olduğu belirlenirken konuya dair tüm açıklamaları Diyanet İşleri Başkanlığı yaptı. Umre ziyaretlerinde tamamıyla tur üzerine gerçekleştirilirken, tur ile gitmek hem çok daha anlamlı hem de çok daha uygun ücretlere denk geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın açıklamaları sonucunda, umre ibadetine olan büyük ilgi sonucunda her bütçeye uygun 9 farklı kategorinin bulunduğunu dile getirirken, turların 2023’e kadar devam edeceğini dile getirdi. Umre ibadeti noktasında herhangi bir yaş sınırının bulunmadığını dile getiren Bircan “Dünden itibaren Kabe’nin etrafında bulunan bariyerler kaldırıldı. Umrede, 65 yaş altı ve COVID-19 aşısı olma şartı aranmayacak. Yani yaş sınırı olmayacak. Bütün bunlar ibadet yapmayı biraz daha kolay hale getiriyor. Yine de vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

1.Dönem umre koşulları şu şekilde;

A- BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ:

1. Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklardır.

2. Ücretler Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir.

3. Ücretini yatıran umre yolcuları İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir.

4. Umre yolcusu 2022-2023 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecektir.

5. Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.

İLGİLİ MAKALE  Evden çıkarken okunacak dualar (Kaynak: soru.com.tr)

6. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.

7. Umre yolcusu, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca alınan/alınacak tüm tedbir ve kurallara (aşı, pcr testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik) uyacaktır.

8. Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca istenen/istenecek aşı, Pcr test ücretleri yolcu tarafından karşılanacaktır.

B- UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER:

  1. Mekke – Medine Otel Konaklama
  2. Yiyecek, İçecek
  3. Cidde – Mekke –  Medine arası ulaşım
  4. Uçak Bileti
  5. Vize Alımı
  6. Mekke Servis Hizmeti
  7. Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri

C- UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER:

  1. Kur’an-ı Kerim
  2. Umre Yolcusu Rehberi, Kutsal İklimde Dua, Tavaf ve Sa’y duaları
  3. Seyahat El Çantası
  4. Seccade
  5. Tespih ve Sırt Çantası
  6. Maske

Kategorilerine ayrılmış umre ibadetinde ücretlerin tamamı kalınacak gün ve kalacak kişi sayısına aynı zamanda odanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterirken, konuya ilişkin tüm ücretleri şu şekilde inceleyebilirsiniz.

Yukarıda ki 15 günlük umre ziyaretinde 3 – 5 gün ya da gece Medine, 10 – 12 gün ya da gece Mekke olarak ayarlanmıştır.

Umre fiyatlarını detaylı bir şekilde incelemek ve gerekli olan tüm koşullar hakkında bilgi sahibi olabilmek için bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Buraya tıklayın