Her yıl olduğu gibi 2022 yılının a belirli bir moda akımı bulunmaktadır. Erkeklerin saç şekillerinde yeni trendler oluşmakta. bu yeni trendler sayesinde birçok erkek, saç şekillerini değiştirmektedir. 2022 yılının saç trendi ise geçmiş yıllara göre biraz daha farklı. Çünkü 2022 yılında daha salaş saç şekilleri ön planda olmaktadır. Bu trendler ise yeni yaşam koşullarına bağlanıyor. Çünkü pandemi döneminin gelmesi ile beraber insanlar uzun süreler boyunca evde kaldı ve saçlarına pek fazla şekil vermedi. Bu şekilsizlik ise bir süre sonra göze hitap etmeye başlayınca, erkeklerin saç şekillerinde önemli değişimler görüldü. Kısa veya uzun birçok farklı saç modelinde önemli yeni akımlar oluşmaya başladı. gelin hep brlikte 2022 yılının en güzel ve trend olan saç modellerini inceleyelim.

2022 yılının en güzel kısa saç modelleri

2022 yılı ile beraber insalar rahatlarına daha fazla düşkün oldular. Bunda tabii ki de pandemi dönemindeki kapanmaların etkisi büyük. Uzun ve aorta uzunluktaki saçların bakımı ve o saçlara şekil vermek daha zor olabiliyor. Bu yüzden de insanlar, saçlarını daha kısa kestiriyor ve kolay bakılabilen bir saç elde ediyorlar. Bu saç şekilleri de günümüzde oldukça popüler hale geldi. 2022 yılının en sevilen erkeke kısa saç modelleri ise şu şekildedir:

3 numara

makineyi aldıktan sorna saçların her tarafının eşit bir şekilde çok kısa kesilmesi ile oluşan saç şekline, 3 numara saç şekli denilmektedir. Çok kolay bir şekilde herkesin yapabildiği bu saç traşı, bakımının kolay olması ile birlikte günümüz erkeklerinin en çok tercih ettiği saç modelleri arasındadır. Kesiminin kolay olması ve herhangi bir şekil verme ihtiyacının olmaması ile birlikte 3 numara saç şekli, yüzü yuvarlak olan her erkeğe giden bir saç şekli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Amerikan traşı

Ülkemizde genellikle kısa bir şekilde yapılsa da Amerikan traşı, farklı boylarda da tercih edilebilir. Amerikan traşının tek bir kuralı bulunmaktadır. Bu kural ise saçların yan ve ense kısmının, üst kısımlara göre daha kısa olmasıdır. Genellikle ülkemizde saçların kenarları çok kısa bir şekilde üst kısımların ise orta uzunlukla kalacak şekilde kesilmesi ile oluşmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Limon ve Hindistan cevizi yağı mucizesi ile saçlarınız beyazlamasın (Kaynak: izlehaber.com)

2022 yılının en güzel uzun saç modelleri

Bazı insanlar kendilerine kısa saçları yakıştırmıyor. Bu yüzden de daha çok uzun saçları tercih ediyorlar. Bir yandan haklı olabilirler, çünkü uzun saç şekillerin yakıştığı birçok erkek bulunmaktadır. Ancak uzun saçın bakımı, kısa saça göre çok daha fazla zahmet isteyen bir saç şeklidir. Bu yüzden de uzun saçlı olan kişiler, genellikle her gün duş almalı ve saçlarına şekil vermek için zaman ayırmaları gerekmektedir. Gelin hep birlikte 2022 yılının en trend uzun erkek saç modellerini inceleyelim.

Dağınık saç

Genellikle kıvırcık saç tipindeki erkeklerin kullanmış olduğu bu saç şekli, salaş bir görünüme sahip. Uzun saçlarda oldukça güzel duran dağınık saç modelleri, kıvırcık saç tipi ile beraber tam bir şekilde kombinlenmiş oluyor Eğer saçlarınız kıvırcık değilse, birçok farklı uygulama ile saçlarınızı kıvırcık hale getirebilirsiniz. tabii ki bu uygulamaların sonuçları kalıcı olmayacaktır. Ancak dağınık ve kıvırcık bir saçınız varsa, saçlarınızın elektriklenmesi sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden de saçlarınızın elektriklenmemesi için saç şekillendirici spreylerden faydalanabilirsiniz.

Düz modeller

Özellikle sivri bir yüz şekliniz varsa, uzun ve düz saç modelleri size çok yakışacaktır. Düz saçlı erkeklerin tercih ettiği bu model, arkaya doğru taranmış bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca saç düzleştirici ile saçlarınızın dümdüz bir hale bürünmesini sağlayabilirsiniz.

Dalgalı saç

Tıpkı kıvırcık saç gibi dalgalı saça sahip olan erkekler des saçlarını uzattığında hoş bir görüntü elde ediliyor. Bu saç modelini elde etmek isteyen birçok düz saçlı erkek de yok değil. Ancak saçlarınızın doğal hali dalgalı ise kesinlikle bu tür modelleri tercih etmelisiniz. Saçlarınızı yıkadıktan sonra sadece havlu ile saçlarınızı kurulayın. Elinizle bir iki düzeltme yapın ve saçlarınızın kendiliğinden kurumasını bekleyin. Saçlarınız kuruduğunda harika bir görüntü ile karşı karşıya kalacaksınızdır.