Her bitki çayının, vücudumuz için farklı farklı faydaları var. Ancak bazı bitki çayları için doğal ilaç diyebiliriz. Her derde deva olan bu bitki çayları ile çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilir ve gün içerisinde çok daha aktif olabilirsiniz. Bu çay ile gün içerisinde çok daha aktif olabilir ve bağışıklı sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere herkesin günde en az 1 fincan içmesi gereken bitki çayından bahsedelim.

Her gün 1 fincan içilmeli

Bitki çayları, genellikle bağışıklık sistemine ve bağırsaklara iyi gelmektedir. Bu çayların arasında rezene çayı da bulunmaktadır. Rezene çayı, birçok farklı sağlık sorunun üstesinden gelmenizi sağlayacaktır. Rezene çayı, güçlü antioksidan maddeler içermektedir. Bu yüzden belirli kanser hücrelerinin ve toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlayan rezene çayı, aynı zamanda doğal bir antibiyotik olarak kullanılabilir. Boğaz ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelen rezene çayı, damarlarda dolaşan enfeksiyonları da temizlemektedir.

Emziren anneler için

Rezene çayı içeriğinde sodyum, potasyum ve fosfor gibi mineraller barındırmaktadır. Bu yüzden uzmanlar, rezene çayını emziren annelerin tüketmesi gerektiğini sıklıkla vurgulamaktadır. Çünkü rezene çayının içeriğinde bulunan. bu mineraller, büyüme ve gelişme çağındaki bebekler için oldukça önemlidir.

Genç kalmak isteyenlere

Bütün bunlar ile brilikte rezene çayını göz çevresindeki kırışıklıklar için kullanabilirsiniz. Bunun için rezene çayı soğuduktan sonra bir pamuk yardımı ile göz çevrenize kompres yapın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda, göz çevrenizdeki kırışıklıkların düzeldiğini göreceksiniz. Ayrıca göz altı rengini cilt tonu ile dengeleyen rezene çayı, tüketildiği zaman vücuttaki pigment oranını arttırmaktadır. Bu yüzden de rezene çayı, saçların beyazlamasını da engellemektedir.

Kilo verenlere en büyük tavsiye

Rezene çayı, kilo verme dönemindeki kişiler için oldukça ideal bir bitki çayıdır. Çünkü rezene çayı, düzenli olarak tüketildiğinde bazal metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu da vücudun ortalama yağ yakma hızını 2 katına kadar çıkaracaktır. Bununla birlikte bağırsak hareketlerini düzenleyen rezene çayı, kabızlık gibi sorunların da yo olmasını sağlayacaktır. Rezene çayının düzenli olarak tüketimi, vücuttaki ödemin atılmasında yardımcı olacaktır. Ancak çok fazla rezene çayı tüketmeniz, ödemlerin atılmasından çok vücutta ödem birikmesine neden olabilir. Bu yüzden de rezene çayını düzenli ve yeterli miktarlarda tüketmeniz gerekiyor.

İLGİLİ MAKALE  Rezene çayı nasıl demlenmeli? Rezenenin faydaları (Kaynak: soru.com.tr)

Kas gevşetici etkisi

Rezene çayının içeriğinde bulunan besin maddeleri, kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlıyor. Bununla birlikte spordan sonra içilen bir fincan rezene çayı, vücutta hissedilen bütün kas ağrılarının önüne geçecektir. Ayrıca rezene çayı, sinir sistemini de yatıştırmaktadır. Bu yüzden gün içerisinde artan stres seviyesini düşürmek için akşamları işten eve döndüğünüzde bir fincan rezene çayı için. Bu sayede akşamları çok daha sakin olacaksınız.

İştahı açar

Rezene çayı, yemeklerden bir saat önce tüketildiğinde iştahı açmaktadır. Özellikle iştahı kapalı olan ve kilo almak isteyen kişilerin yemekten bir saat önce rezene çayı tüketmesi, kolay ve sağlıklı bir şekilde kilo almasında yardımcı olacaktır.

Kansızlığa karşı birebir

Rezene çayı kansızlığa iyi gelmektedir. Çünkü rezene bitkisi içerisinde demir bulunmaktadır. Demir eksikliği de kansızlığın en belirgin sebeplerinden biridir. Ayrıca rezene çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu yüzden de kışın yaşayabileceğiniz soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklardan korunmak istiyorsanız her gün en az 1 fincan rezene çayı tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Rezene çayının zararı var mıdır?

Her türlü gıda ve içeceğin belli oranlarda tüketilmesi gerekir. Oldukça sağlıklı bir besini bile çok fazla tüketirseniz, belirli sağlık sorunları ile baş etmeniz gerekebilir. Rezene çayının tüketiminde aşırıya kaçılması, bazı sorunların baş göstermesine neden olacaktır. Kusma, baş ağrısı, bağırsak sorunları, alerjik reaksiyonlar gibi rahatsızlıklar rezene çayının çok fazla tüketilmesi nedeni ile gözükebilir. Bu tür sorunlarının yaşanmaması için uzmanlar, günde maksimum 3 fincan rezene çayı tüketmenin yeterli olduğunu savunmaktadır.