WhatsApp, dünyada en çok kullanılan internet üzeri anlık mesajlaşma uygulamasıdır. 2022 yılında WhatsApp birçok yeni güncelleme ve yenilik getirmeye hazırlanıyor. Ancak çoğu WhatsApp kullanıcısı, karşı taraf ile WhatsApp üzerinden mesajlaşırken birçok hata yapıyor. Bu yazımızda çoğu WhatsApp kullanıcısının yaptığı hataları derledik.

WhatsApp yenilemesi diye bir şey yoktur

Bazı dolandırıcılar, insanlardan para çalabilmek için bu yalanı kullanıyor. Genellikle “WhatsApp kullanım süreniz dolmuştur. WhatsApp’ı kullanabilmek için ödeme yapmanız gerekiyor.” diye bir mesaj alırsınız. Ardından da ödeme bilgilerinizi girebilmeniz için bir link gönderirler. Bu türde gelen mesajlara asla itibar etmemelisiniz. Çünkü WhatsApp, ücretsiz bir uygulamadır ve reklam olmadan ücretsiz bir şekilde WhatsApp uygulamanızı sınırsız bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Fotoğraflarınızı mesajlardan silseniz bile karşı tarafta kalıcı olarak kalıyor

Son zamanlarda WhatsApp’ta “Herkesten Sil” özelliği olsa bile, karşı taraftaki kişi bu mesajları veya gönderdiğiniz fotoğraf ya da videoyu kaydedebilir. Bu yüzden göndereceğiniz medyanın özel bir şey olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer gönderdiğiniz fotoğraf veya video özel içerikler içeriyorsa ve karşı taraftaki kötü niyetli bir kişiyse, gönderdiğiniz medyayı internet alemine açabilir ve sizi çok kötü bir duruma sokabilir. Bu yüzden WhatsApp üzerinden mesajlaşırken asla bu tarz fotoğraf ve video göndermemelisiniz.

“Herkesten Sil” özelliğinin bir süre sınırı bulunuyor

WhatsApp üzerinden attığınız mesajları hem kendinizden hem de karşıdan silebiliyorsunuz. Ancak bu özelliği kullanabilmek için belli bir süre sınırı var. Bu süre sınırı ise bir saat civarındadır. Söylentilere göre bu süre sınırı 2 güne kadar uzatılması planlanıyor. Bu süre sınırı aşıldıktan sonra ise gönderdiğiniz mesajı sadece kendinizden silebiliyorsunuz. Bu yüzden atacağınız mesajdan ya da medyadan emin olmanız gerekiyor. Eğer mesajı attıktan sonra pişman olursanız, sadece 1 saat kadar süreniz var. Bu yüzden mesaj atarken kendinizden emin olun.

Kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayın

WhatsApp üzerinden çok fazla dolandırıcılık meydana geliyor. Genellikle e-ticaret siteleri silüetine bürünen kötü niyetli insanlar, WhatsApp üzerinden bir link yolluyor. Kullanıcılar bu linke tıkladığınızda ise rehber bilgileriniz, kredi kartı bilgileriniz, telefonunuzda giriş yaptığınız sosyal medya hesaplarının hepsi karşı tarafa geçiyor. Hatta bazı dolandırıcılar, WhatsApp mesajlarınıza bile erişebiliyor. Bütün bu bilgiler karşılında ise size şantaj yapılıyor ve banka hesaplarınızdaki paraları anında çekiyorlar. Bu yüzden WhatsApp üzerinden bir e-ticaret sitesine güvenmemelisiniz. Ayrıca bilmediğiniz kişilerden gelen linkleri açmamalı ve direkt olarak silmelisiniz.

İLGİLİ MAKALE  Çiftleri birbirlerine düşürecek WhatsApp özellikleri. WhatsApp'ın gizli özelliklerini keşfedin (Kaynak: izlehaber.com)

WhatsApp gruplarına katılamak için artık grup davet linkleri mevcut. Bunu bilen dolandırıcılar ise fake linkler oluşturarak, sizin bilgilerinize erişebilir. Kısacası tanımadığınız birinden grup davet linki aldıysanız dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer fake olan bu grup davet linkine tıklarsanız, telefonunuzda bulunan bütün bilgilerinizi ele geçirebilirler.