90’lı yıllarda yaygınlaşan spor salonları ile artık sporlar gündelik olarak evlerde ya da dışarıda değil bu kapalı salonlar içerisinde gerçekleştirilmeye başlandı. Ayrıca daha profesyonel ekipmanlar ile gerçekleştirilen egzersizler ve hazırlanan diyet listeleri ile kilolardan kurtulmak ve kolaylıkla düz bir karna sahip olmak isteyenler de spor salonlarının yolunu tuttu. Ancak öyle egzersizler var ki, hem basit oluşu ile sizleri zorlamayacak hem de bir daha spor salona gitmenize gerek kalmadan göbek yağlarınızdan kurtulup düz bir karna sahip olmanızı sağlayacak.

Düz bir karın için egzersizler

Yaz ayları gelmişken kimse yuvarlak bir göbek ile gezmek istemez. Özellikle planlarınız arasında sahile gitmek ve denize girmek varken. Bunun yanında hem fit bir görünüş hem de sağlıklı bir vücut yapısı oluşturmak adına ev içerisinde bazı egzersizleri uygulayabilir ve bu egzersizler sayesinde karın bölgesinde oluşan yağlanmadan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Spor salonuna harcanan paraları cebinize saklamanızı ve tatilinizde bu parayı hem düz bir karın hem de özgüvenli bir ruh hali ile harcamanıza yardımcı olacak olan düz bir karna sahip olmayı sağlayan 4 egzersiz ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Çapraz mekik hareketi

Standart mekik hareketini uygulayarak karın yağlarınızdan kurtulmak mümkün Ancak bunun yerine biraz daha zorlu bir hareket tercih ederek hem daha hızlı hem daha etkili bir şekilde karın yağlarından kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu hareketi uygulayarak karın çevresinde oluşan simitlerden de kurtulmak kolaylaşacak. Düz bir zemine uzanın ve ayaklarınızı bir yere sabitleyin. Böylece ayaklarınız hareketi gerçekleştirirken diz kısımlarından kıvrılmayacak ve aynı zamanda dizlerinizde yağlar da kolaylıkla eriyecek. Yattığınız yerden düz bir şekilde bel bölgenizden güç alarak kalkın. Ardından normal mekik hareketinde olduğu gibi tekrar yatın. Ancak sırtınız yere tam olarak değmeden kendinizi tekrar yukarı doğru çekin ve bu defa düz değil, sağ çaprazınıza doğru kalkın. Ardından bu hareketi sol çaprazınıza kalkacağınız şekilde tekrarlayın. Her sette 12 adet yani 6 sağa 6 sola olacak şekilde 5 set şeklinde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hareketi yaparken karın bölgenizde yanma hissi oluşmuyorsa kendinizi sıkarak deneyin çünkü bu hareketi yaparken karın bölgenizde yanma hissi oluşması karın kaslarının çalıştığını gösterecek.

İLGİLİ MAKALE  Bu hareketler yağ yakmayı hızlandırıyor. İşte kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gereken egzersizler

Dağ tırmanıcısı hareketi

Dağ tırmanıcısı hareketi hem iç bacaklarınızı hem de karın bölgenizi geliştirmenize yardımcı olacak bir hareket. Dağ tırmanıcı hareketini gerçekleştirmek adına elleriniz ve ayaklarınızı yere sabitleyin ve ardından üst vücudunuzu yukarı doğru kaldırın. Vücudunuz yukarı doğru yokuşlu bir şekil oluşturmuş olacak. Bu oluştuğu zaman ise bacaklarınızı sırası ile karnınıza doğru çekip bırakın. Bacaklarınızı yerden kaldırmadan yere sürerek karın bölgenizi arada kıstıracak ve bu şekilde hem karın kaslarınızı hem de bacak kaslarınızı geliştireceksiniz. Sırası ile sağ bacağınızı kendinize çekip geri ittikten sonra sol bacağınızı kendinize çekin ve geri itin. Tıpkı bir yere tırmanır gibi bir şekil oluşturduğunuz bu hareketi ilk başladığınız gün 30 saniye boyunca devam ettirin. Günden güne kendinizi çok zorlamayarak süreyi arttırabilirsiniz.

Plank hareketi

Herkesin bildiği ve birçoğumuzun uygulamaya çekindiği plank hareketini gerçekleştirerek vücudunuzda bulunan tüm kasları aynı anda çalıştırabilirsiniz. Bu hareketi gerçekleştirmek için ilk yapmanız gereken ayak uçlarınız ve dirseklerinizi yere sabitleyerek şınav pozisyonu almak. Şınav ile arasındaki fark ise avuç içleriniz yerine dirseklerinizi kullanmanız olacak. Bu pozisyonu sağlarken kendinizi gerebildiğiniz kadar gerin ve karın bölgenizin iyice açılmasına izin verin. Ardından bu pozisyonda dayanabildiğiniz kadar sabit şekilde durmalısınız. İlk gün hedefiniz 30 saniye olsun ve gelişiminize göre zaman içerisinde bu süreyi uzatın. Oldukça zorlayıcı bir süreç olacak ancak kısa sürede alacağınız sonuç size azim katacak bu nedenle vazgeçmemek önemli.

Video: 5 Dakikada Dümdüz Bir Karın | 10 Günlük Hiit Egzersiz Rutini

Kasılma bırakma hareketi

Yapacağınız hareketler içerisinde belki de en kolayı olacak bu hareketi ilk hareketiniz olarak seçmek ısınmanıza ve diğer hareketler için vücudunuzun hazır hale gelmesine yardımı olacak. Düz bir zemine uzanın ve vücudunuzu tamamen gerin. Bacaklarınız birbiri ile bitişik olacak ve kollarınız gözleriniz ile aynı hizadan dimdik havaya kalkacak. Daha sonra aynı anda dizlerinizi ve kafanızı karnınızın üzerine doğru yaklaştırıp tekrar uzanın. Bu hareketi yaparken elleriniz aşağı inecek ve zemine değecek şekilde hareket etmeli. Bu şekilde zemine uzanıp kalmadan aynı anda dizlerinizi ve kafanızı karın bölgeniz üzerine doğru çekip bırakın. Her sette 15 adet olacak şekilde günde 4 set tekrarlayarak bu hareket ile karın bölgenizi sıkılaştırabilirsiniz.