Evimizin iç dekorasyonunu tamamlayan stor perdeler şık görüntülerinin yanı sıra aynı zamanda ortamın çok daha ferah ve canlı bir görüntüye kavuşmalarına yardımcı olmaktadır. Ortama büyük bir şıklık kazandıran stor perdelerin temizliği de başta ev hanımları olmak üzere pek çok kişinin en çok zorlandığı konular arasında yer almaktadır. Stor perdeyi önce bulunduğu yerden çıkarmak ardından stor perdeyi sökmek temizlemek ve tüm bu süreci aynen geriye doğru sarmak, kişinin oldukça fazla yorulmasına neden olmaktadır. Tüm bu süreçlerin yanı sıra stor perde temizliğini sağlarken, herhangi bir sökme işlemine ihtiyaç duymaksızın direkt olarak derinlemesine temizlenebileceğini biliyor muydunuz? İşte kısa süre içerisinde, zahmetsiz stor perde temizliği…

Stor perde nasıl temizlenir?

Stor perdeler, son dönemlerde oldukça popüler olmuş ve evin çok daha modern ve şık bir ambiansa sahip olmasına yardımcı olan evin en önemli parçalarından bir tanesidir. Evin şık bir görüntüye kavuşmasını sağlayan bu stor perdelerin bulunduğu mekanizmalar çoğu zaman, perdenin temizliğini yaparken çeşitli zorlanmalara sebep olurken kişinin kat ve kat fazla yorulmasına neden oluyor. Stor perde temizliği yaparken, stor perdenin belirli aralıklarla temizlemek ve bu temizleme işlemini bir düzene oturtmak oldukça önemlidir. Stor perdelerin temizliğinin belli bir düzen içerisinde yapılmaması, stor perdenin çok daha yüksek miktarda kir barındırmasına neden olacağı için temizliğin uzun ve meşakkatli olmasına neden olacaktır.

Stor perdelerin mevcut olan mekanizmalarının sökülüp temizlenip ardından tekrar bu mekanizmaların geriye takılması da bir hayli zordur. Tüm bu mekanizmaları sökmek yerine, stor perdeyi mekanizma sökmeden temizlemek de mümkündür. Stor perdelerinizin derinlemesine temizliğini sağlamak amacıyla kullanılan malzemeler de önemlidir. Doğru ürünün kullanılması, lekelerin yüzeyden kolaylıkla çıkmasına yardımcı olacağı için kişinin herhangi bir zorlanma sürecine girmesine de engel olacaktır. Stor perde temizliği yaparken, temizlikte arap sabunu, beyaz sabun rendesi, leke çıkarıcı, halı şampuanı gibi lekelere direkt olarak nüfuz eden ürünlerin tercih edilmesi lekelerle kısa süre içerisinde baş edilmesine yardımcı olurken, lekelerin yüzeyden kolaylıkla çıkmasına da yardımcı olmaktadır. Bu ürünlerin kullanılması, stor perdenin üzerinde bulunan tüm lekelerin çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda stor perdenizin formunun bozulmasına da engel olmaktadır. Stor perdenin renginin solmasına engel olurken, kirlerden arınmış temiz bir görüntüye kavuşmasını sağlamaktadır. Stor perdelerinizi bu ürünlerle temizlemek için şu adımları inceleyebilirsiniz;

İLGİLİ MAKALE  Ahşap temizliği yaparken dikkat edin! İşte ahşap mobilyaları temizlerken dikkat edilmesi gereken püf noktalar

  • İlk olarak bir kovanın içerisine bir miktar ılık su doldurun. Ilık suyu doldurduktan sonra suyun içerisine arap sabunu ve beyaz sabun rendesi ilave edin. İki ürünü de ekledikten sonra suyun içerisine de bir miktar halı şampuanı ilave edin ve bu halı şampuanı sayesinde, stor perdenizin çok daha kısa süre içerisinde köpürmesini ve tüm kirlerden arınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız bu deterjanlı su ile, stor perdenizi son ayarda açın ve suya batırın. Stor perdenin tamamına bu deterjanlı suyun geldiğinden emin olduktan sonra bir bez yardımıyla tüm perdenizi güzelce silin. Tüm perdenin kirlerinden arındığından emin olduktan sonra, temiz bir bez yardımıyla durulama işlemine geçin. Temiz suyla ıslattığınız bez yardımıyla tüm stor perdenizi güzelce durulayın ve sabunlarından stor perdenizi arındırın.
  • Kurutma aşamasında camı bir miktar aralayarak doğal yollarla kurumasını tercih edebileceğiniz gibi, kuru bir bez yardımıyla da stor perdenizin kurumasını sağlayabilirsiniz.
  • Tüm bu işlemleri bu şekilde uygulamanız taktirde stor perdeniz herhangi bir kırışıklığın olmadığını gözlemleyeceksiniz.
  • Kırışıklık olduğunu gözlemlediğinizde de stor perdenizi, buharlı ütü yardımıyla kırışıklıkların açılmasında kullanabilirsiniz.