Akıllı telefonlarımızı korumak için telefon kılıfı kullanmaktayız. Bazı kılıflar da şeffaf renklerde olabiliyor. Bu kılıfları tercih etmenin nedeni ise telefonu olduğu gibi göstermesi. Ancak bu kılıfların sararması büyük bir handikap. Çünkü ellerimiz ile sürekli olarak telefona dokunmaktayız ve bu dokunmalar neticesinde de şeffaf telefon kılıflarımız kirleniyor. Bu kirlenme sonucunda da telefon kılıflarımız yavaş yavaş sararıyor. Ancak bu sararmaları engellemenin oldukça kolay birkaç yolu bulunmakta. Bu yazımızda sizlere, sararmış olan telefon kılıflarınızı nasıl eski hallerine getirebileceğinizi anlattık.

Sararmış telefon kılıfları nasıl eski hallerine döndürülür?

Şeffaf ve silikon olan telefon kılıfları, şeffaf olmayan telefon kılıfı modellerine nazaran çok daha fazla kir göstermekte. Sürekli olarak telefonların ellerde, masada ve çantada olması telefonlarımızın kılıflarının kirlenmesine neden olmakta. Ancak bu sorunu ortadan kaldırmanın birkaç farklı yolu var. Sararmış olan telefon kılıflarını beyazlatmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

Karbonat ile kılıflarınızı beyazlatın

karbonat, her evde bulunan joker bir malzemedir. yemeklerimizde, temizlikte ve hatta dişleri beyazlatmada kullandığımız karbonatı akıllı telefonlarda kullandığımız sararmış şeffaf kılıfları beyazlatmak için kullanabiliriz. Bunun için Bir miktar su ve az miktarda karbonatı bir karıştırma kabı içerisine alın. Daha sonra da bu malzemeleri macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz macunu, kullanmadığınız bir diş fırçasının üzerine sürün ve sararmış şeffaf telefon kılıfınızın her tarafını fırçalayın. Ardından da telefon kılıfınızı ılık su ile güzelce durulayın ve ardından da kurutun. Bu yöntem ile birlikte telefon kılıfınızın kolay bir şekilde beyazladığını göreceksiniz.

Diş macunu ile hijyenik ve bembeyaz bir telefon kılıfı

Tıpkı karbonat gibi diş macunu ile de şeffaf ve sararmış olan telefon kılıflarınızı beyazlatmanız mümkün. Bunun için kullanmadığınız temiz bir diş fırçasının üzerine bir miktar diş macunu sıkın. Ardından da bu diş fırçası ile telefon kılıfınızın en ince detayına kadar güzelce fırçalayın. Daha sonra ise telefonunuzu ılık su ile durulayıp, kuru bir bez ile güzelce silin. Şeffaf telefon kılıfınızın parladığını göreceksiniz. Aynı zamanda diş macunu kullandığınız için telefon kılıfınızdaki tüm bakteri ve mikropları da uzaklaştırmış olacaksınız.

İLGİLİ MAKALE  Oppo Reno 6 özellikleri ve fiyatı

Elma sirkesi ile pırıl pırıl bir kılıf elde edin

Elma sirkesi de birçok alanda temizlik için kullanılabilmektedir. Sararmış ve şeffaf olan telefon kılıflarını beyazlatmak için de kullanabileceğiniz elma sirkesi, aynı zamanda telefon kılıfınızın üzerinde biriken bakteri ve mikropların da temizlenmesini sağlayacaktır. Elma sirkesi ile telefon kılıfınızı temizlemek için ilk önce, telefon kılıfınızın sığacağı bir kap içerisine alın. Ancak telefon kılıfınızın tamamının kap içerisinde olması lazım. Daha sonra ise telefon kılıfını koyduğunuz kasenin içerisine bir bardak ılık su ekleyin. Üzerine de 1 bardak elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. 1 ya da 2 saat kadar da telefon kılıfınızı bu karışımın içerisinde bekletmeniz gerekiyor. Yeteri kadar zaman geçtikten sonra ise telefon kılıfınızı karışımın içerisinden çıkartarak, ılık su ile güzel bir şekilde durulayın. Kılıfınızın üzerindeki bütün kirin aktığını göreceksiniz.