Tüm bakterilerden arınmış, hijyenik bir temizlik yapmak isteyen pek çok insanın kullandığı temizlik malzemelerinden bir tanesi şüphesiz çamaşır suyudur. İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde tüm kir ve bakterileri bir çırpıda temizlemeye yardımcı olan bu ürün aynı zamanda ağartma etkisiyle tüm derz ve fayans renklerinin yeni gibi görünmesine yardımcı olmaktadır. Temizliğin bir numaralı ürünlerinden bir tanesi olan çamaşır suyunun, temizlik esnasında kıyafete ya da halıya damlaması ise en büyük problemlerin başında gelmektedir. İçeriğinde bulunan kimyasal bileşenler nüfuz ettiği maddenin direkt oarak ağarmasına neden olurken, nüfuz ettiği kıyafetin ya da kumaşın rengi anında değişmeye başlar. Bu durum pek çok insanın en muzdarip olduğu konulardan bir tanesi olurken haberiöizin bu bölümünde, çamaşır suyu lekesini çıkarmanın en etkili yöntemlerini ele alacağız. Bu yöntemler sayesinde etrafa sıçrayan ya da bulaşan çamaşır suyu korkulu rüyanız olmayacak. İşte tüm detay ve uygulama teknikleri…

Çamaşır suyu lekesi yüzeyden nasıl çıkar?

Çamaşır suyu temizliğin olmazsa olmaz ürünlerinden bir tanesi olurken bazı durumlarda, istenmeyeren bölgere sıçraması dolayısıyla kişinin büyük bir hayal kırıklığına uğramasına neden olmaktadır. Temizlikte tüm bakterilerin yok olmasını sağlayan çamaşır suyu, değdiği kumaşın ya da herhangi bir renkli yüzeyin renginin anında bozulmasına, yüzeyin renginin ağarlaşmasına neden oluyor. Bu durum itibarıyla temizlik yaparken çoğu zaman eski ve değer vermediğimiz kıyafetleri temizlik esnasında kullansak dahi bazı durumlarda bu yeterli bir önlem olmuyor. Kıyafetimize dökülmeyen çamaşır suyu lekesinin anında yeni aldığımız paspasın üzerinde ya da halının üzerinde görmek kişinin büyük ölçüde hayal kırıklığına ve büyük bir pişmanlık hissiyatı içerisine girmesine neden oluyor. Bu durum itibarıyla kazara dökülen çamaşır suyunu yüzeyden temizleyebilmek ve yüzeyin eskisi gibi görünmesini sağlayabilmek için bu yöntemleri kullanmak, hayatınızı büyük ölçüdekolaylaştıracak unsurlar olurken aynı zamanda gönlünüzün de rahat etmesine yardımcı olacak. Herhangi bir yere bulaşan çamaşır suyu lekeniz varsa hiç zaman kaybetmeden bu yöntemleri uygulamaya geçebilirsiniz;

1-Metil alkol çamaşır suyu lekesini temizliyor

İstenmeyen bölgelerde oluşan çamaşır suyu lekesini temizlemeye yardımcı olan ürünlerin başında şüphesiz metil alkol gelmektedir. İçeriğinde bulunan kimyasallar sayesinde çamaşır suyuyla büyük ölçüde tepkimeye giren metil alkol, rengi değişen yüzeyin eski haline gelmesine yardımcı olurken tüm dertlerinizin dermanı okluyor. Örneğin siyah kotunuzun üzerine sıçrayan çamaşır suyu lekesini temizlemek ve siyah kotunuzu giyilebilir haline dönüştürmek için küçük bir kabın içerisine bir miktar kadar metil alkol doldurun. Siyah kotunuza bulaşan çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeyi düz bir zemin üzerine yerleştirin ve küçük bir pamuk parçasını metil alkole bandırdıktan sonra çamaşır suyu lekesinin bulunduğu bölgenin üzerine koyun. Metil alkol uygulamasını gerçekleştirirken mutlaka maske ve eld,ven g,ymeyi ihmal etmeyin. Aksi taktirde cildiniz tahriş olurken, solunum noktasında çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Pamuk ile metil alkolü uygun bir biçimde çamaşır suyu lekesinin üzerine sürdükten sonra bu şekilde bir gece kadar beklemesini sağlayın. Bir gecelik bekleme periyodunun ardından pantolununuzu düşük ısıda güzelce yıkayın ve çamaşır suyu lekesinden kurtulun.

İLGİLİ MAKALE  Çamaşır suyu kokusu elden nasıl çıkar? (Kaynak: izlehaber.com)

Kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden koruyun

Kıyafetlerinizi ve eşyalarınızı çamaşır suyu lekesinden korumak, çamaşır suyu lekesini çıkarmaktan çok daha kolay olan yöntemlerin başında gelmektedir. Bu durum itibarıyla temixlik yapmadan evvel üzerinize eski ve yıpranmış kıyafetlerinizden giyerek temizliği bu şekilde gerçekleştirmeniz son derece önemli olan unsurların başında gelirken aynı zamanda temizlik esnasında halıya ya da herhangi bir eşyanıza çamaşır suyu lekesinin bulaşmasını önlemek için tüm eşyaları kaldırmanız ya da havalandırmanız eşyalarınızı çamaşır suyu lekesinden korumaya yardımcı olacak önemli yöntemlerden bir tanesi olacaktır. Aynı zamanda çamaşır suyunun içeriğinde bulunan bileşenler kişinin sağlığını büyük ölçüde tehdit altına alan unsurların başında geleceği için, çamaşır suyu ile temizlik esnasında çamaşır suyunu su ile seyreltmek önemli olan unsurların başında gelmektedir.

Çamaşır suyu lekesi nasıl kamufle edilir?

Çamaşır suyunu temizleyen ve yok eden unusrların başında gelen metil alkol bazı durumlarda istenilen sonuçları ne yazık ki veremez. Bu durum ile karşılaşıldığında çamaşır suyunu kamufle edecek yöntemlere başvurmak çok daha sağlıklı olacak durumlarınbaşında gelecektir. Bilhassa giyim ürünlerinden ivedilikle kullanabileceğiniz boya ürünleri, çamaşır suyu lekesinin kısa süre içerisinde kamufle olmasına yardımcı olurken kıyafetinizn tertemiz bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olacaktır.

Video: Çamaşır suyu lekesi sorunu 🤔 Ne yapmalı | Kumaş boyama | Rengi solan kıyafeti yenileme | Kumaş boya