Hemen hemen her insan cildinin sağlıklı ve temiz görünmesi için pek çok yol ve birçok ürünü denemiştir. Kullanılan bu ürünler bazı durumlarda etkisini gösterirken çoğu zaman tamamıyla boşa harcanan paradan ibaret olmuştur. Cilt ürünleri, her cilt tipinin farklı olmasından kaynaklı herkesin kendi cildinde denemesi gereken ürünlerdir. Bu deneme yanılma yöntemi bazı durumlarda kişinin cilt sağlığını büyük ölçüde etkilerken, alerjik reaksiyon problemiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Oysaki evde doğal yöntemlerle hazırlanan cilt maskeleri, cildin sağlığına kavuşmasına yardımcı olurken kişinin cildinin pürüzsüz ve parlak görünmesine de yardımcı olmaktadır. Peki pürüzsüz cilt maskesi için evde hangi yöntemler kullanılmalı?

Pürüzsüz cildin sırrı bu maskelerde gizli

Birçok kişi pürüzsüz bir cilde kavuşmak için türlü türlü yöntemler deneyerek kozmetik ürünleri adı altında satılan kimyasalları yüzlerine sürerek, cildinin sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını hayal ediyor. Bu bileşenlerden bazıları cildin sağlığını korumak için etkili uygulamalar arasında yer alırken bazıları da tamamıyla ekonomik bir kayıp olarak görülmektedir. Bu gibi durumların yaşanmaması için evde doğal ürünlerle maske hazırlamak oldukça kolay ve etkili olacaktır. Bu maskeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Akneli ciltler için arındırıcı maske

Malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı yulaf
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu

Yapılışı;

Pürüzsüz bir cilt formuna ulaşmak için arındırıcı maske cildin akne probleminin çözülmesine yardımcı olurken, cildin çok daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmak için; bal, yulaf, yoğurt, portakal kabuğu, pirinç unu karışımını hazırlamanız önemlidir. Bu maskeyi hazırlamak için şu yöntemi kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Yukarıda yer alan tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, haftada en az 1 gün yıkanmış ve temizlenmiş cildinize sürün. Cilde maskeyi sürdükten sonra yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekletin. 15 dakikanın ardından maskeyi cildinizden arındırın. Bu işlemi uygulamanız cildin parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olurken, akne probleminin ortadan kalkmasına da yardımcı olmaktadır.

Cildin yenilenmesine yardımcı olan kil maskesi

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kil
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı nemlendirici krem
İLGİLİ MAKALE  Porselen cilt için bu rutini mutlaka deneyin!

Yapılışı;

Pürüzsüz bil cildin oluşması için, cildi düzenli olarak bakım yapmak önemlidir. Cildin kendini yenileyebilmesi ve ölü derilerden arınabilmesi için kil maskesi önemlidir. Cildinizin sağlıklı bir forma kavuşmasını sağlamak için bu maskeyi hazırlamanız cildiniz için önemlidir. Kil maskesini hazırlamak için bir kabın içerisinde tüm malzemeleri ekleyerek güzelce karıştırın. Karıştırdığınız malzemelerden sonra pürüzsüz krem formunda bir kıvam elde edeceksiniz. Maskeyi hazırladıktan sonra ilk olarak cildinizi güzelce nemlendirin ardından nemlendirdiğiniz cilde hazırladığınız bu maskeyi sürün. Sürdükten sonra yüzünüzde bir kuruma hissediyorsanız bu durum maskenin vaktinin dolduğu anlamına gelmektedir. Süresi dolan maskeyi yüzünüzden arındırın ve bu maskeyi düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyin.

Cilde peeling etkisini sağlayan Türk kahvesi

Malzemeler;

  • Kahve telvesi
  • Ilık su

Yapılışı;

Peeling cildin tüm gözeneklerin temizlenmesi açısından oldukça önemli bir faktördür. Türk kahvenizi içtikten sonra telvesiyle cildinize peeling yapabilirsiniz. Türk kahvesi peelingi için, türk kahvenizi içtikten sonra telvenizi cildinize sürün. Tüm yüze Türk kahvesinin telvesini sürdükten sonra ciltte 5 dakika kadar bekletin. Bekleme işleminden sonra cildinizi ılık suyla güzelce temizleyin. Kahve telvesini cilt yüzeyinden arındırmak için dairesel hareketlerle cildi temizlemeniz tüm gözeneklerin temizlenerek açılmasına yardımcı olmaktadır. Bu maske cildin sıkılaşmasına yardımcı olurken ciltte bulunan tüm ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Cilt temizliği için haftada 1 gün Türk kahve telvesinden peeling yapabilirsiniz.

Video: Porselen ve Pürüzsüz Cilt için 2 Doğal Maske Tarifi (ANINDA SONUÇ!)