İstenmeyen tüyler kişisel bakımına önem verenler için her zaman, son yıllarda ise ortak bir sorun olarak karşımıza çıkan bir durumdur. Özellikle kadınlar tarafından birçok çare ile giderilmeye çalışılan bu istenmeyen tüyler, oldukça inatçı ve tekrar kendini göstermeye istekli tüy yapılarıdır. Denenen yöntemler istenmeyen tüylere çare olmadığı anda ise, hayatı kolaylaştırmaya dair her alanda karşımıza çıkan karbonat, bu konuda da yardımımıza koşuyor.

Karbonat ve kahve karışımı ile istenmeyen tüylerden kurtulun

İstenmeye tüylerden kurtulma adına ağda, lazer epilasyon ve daha birçok yöntem denediniz fakat kalıcı bir sonuç alamadıysanız doğal yöntemleri deneyerek farklı bir sonuç elde edebilir ve bu sayede istenmeyen tüy sorunu için ne vaktinizi ne de ekonominiz zora sokmanız gerekmez. Bilinen en etkili yöntemlerden olan kahve karbonat kürü olarak bilinen bu tarifi uygulamak ise istenmeyen tüylerden kurtulmanızı sağlarken, alerjiniz olmaması durumunda bu işlemi oldukça kolay ve acısız halletmenize yardım eder. İşte kahve karbonat kürü malzemeleri ve hazırlanışı:

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Türk kahvesi telvesi (pişirilen kahveden artmış olacak)
  • 1 yemek kaşığı karbonat

Hazırlanışı

Kahve karbonat kürü hazırlamak bir yandan eğlenceli çünkü öncesinde kendinize bir fincan kahve hazırlamalı ve kahveden kalan telveyi mümkünse bir daha sulu şekilde bir kaba almalısınız. Ardından içerisine karbonat ekleyerek tamamen homojen oluncaya dek karıştırmanız yetiyor ve istenmeyen tüylere karşı güçlü bir yardımcınız oluyor. Aynı zamanda kürü uygulayacağınız bölgenin genişliğine göre bu malzemelerin miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.

Kahve karbonat karışımı nasıl uygulanır?

Kahve karbonat kürü kullanırken öncelikli olarak yapmanız gereken işlem, bir gün öncesinde ağda ya da lazer gibi işlemler ile tüyleri temizlemelisiniz. Sonraki gün ise kür işlemine başlamadan önce peeling yaparak cildinizi tamamen temizlemelisiniz. Sonrasında parmak uçlarınız ile bu tüylerin çıktığı noktalara kürü uygulayabilirsiniz. Cildin belirli bölgeleri için belirli bekleme süreleri vardır. Yüz gibi hassas cilt bölgelerinde 5 dakika bekletmek yeterli olacak ve eğer kol, bacak gibi bölgelerde uygulanıyorsa, bu işlem 10 dakikaya çıkarılabilir. Bekleme süresi ardından yapmanız gereken ellerinizi daha kullanmadan ılık su ile bölgeyi yıkamak ve karışımı temizlemek.

İLGİLİ MAKALE  Evde uygulayacağınız bu yöntemler bel fıtığına iyi geliyor. Ağrıya ve acıya dur deyin!

Kahve karbonat karışımı ne kadar süre kullanılmalı?

Kahve karbonat karışımı ile istenmeyen tüylerden kurtulmak adına tüylerinizi aldığınız günden sonraki gün itibari ile 1 hafta boyunca her gün günde 1 kez uygulayabilir ya da bu işlemi 2 haftaya yayabilir ve gün aşırı şekilde kullanabilirsiniz. Bu kullanım sonunda kılların ve tüylerin daha seyrek ve ince çıkmaya başladığına şahit olacaksınız. Her ağda işlemi sonrasında bu haftalık kullanım ile tüylerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz.

Kahve karbonat karışımı neye yarar?

Kolayca hazırlayıp uygulayabileceğiniz ve uzun vakitler almayacak olan kahve karbonat karışımı hazırlandıktan sonra vücuda sağlayacakları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Kahve karbonat karışımı ciltte rahatlama ve masaj hissi oluşturacağı için kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı oluyor.
  • Kan dolaşımını hızlandırmaya yardım etmesi ile özellikle selülit ve çatlak bulunan ciltlerde bu etkilerin tamamen giderilmesini sağlıyor.
  • Cilt gözenekleri açması ile cildin hava almasını sağlaması ile birlikte cilt üzerinde ölü hücrelerin arındırılmasını sağlıyor ve buna bağlı olarak daha genç, daha parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanın da önünü açıyor.
  • En bilinen ve yaygın kullanımı olan özelliği ise tabii ki cilt üzerindeki istenmeyen tüyleri kökleri ile birlikte yok etmesine balı olarak istenmeyen tüylerin oluşumunu engellemesi.
  • Cilt yapısını yumuşatmaya yardım ediyor ve cildin elastik yapısını tekrar kazanmasını sağlıyor.