Pek çok kadının temizlikte en sık kullandığı temizlik malzemelerinden bir tanesi olan çamaşır suyu, temizliğin en gözde ürünlerinden bir tanesidir. Kirli ve paslı yüzeylerle adeta savaşan çamaşır suyu, bakterilerle dolu yüzeylerin temizlenmesinde de kullanılmaktadır. Banyo, mutfak başta olmak üzere pek çok yerde tercih edilen ürünlerden bir tanesi olan çamaşır suyunun, yüzeylerde uğrattığı ferahlatıcı temizlik dolayısıyla en sık tüketilen ve en sık satın alınan ürünlerden bir tanesidir. Evdeki tüm mikropların giderilmesi için kullanılan çamaşır suyunun çeşitlerinin hangi alanlarda daha etkili olduğunu ve kullanım alanlarını bu haberimizde sizler için derledik. İşte çamaşır suyunun mucizevi etkileri ve kullanım alanları

Çamaşır suyu çeşitleri nelerdir?

Çamaşır suyu, tüm bakterilerin giderildiğine inanılan ve en sağlıklı temizliğin bu kimyasal ile gerçekleştirildiğine dair büyük bir düşünce silsilesine kapılan orta fiyatlı bir temizlik ürünüdür. Banyo kenarlarında, lavabo ve klozet içerisinde, fayans araları başta olmak üzere pek çok alandaki mucizevi etkisiyle hemen hemen her kadının vazgeçemediğidir. Çamaşır sularının üreticisinden markasına kadar pek çok farklılıklarının bulunması, çeşit ortamının da doğmasına neden olmaktadır.

Bu çeşitlilikler dolayısıyla da farklı yüzeylere uygun geliştirilen çamaşır suları kullanım alanları düşünüldüğünde farklı çözümler de kullanıcıya sunmaktadır. Farklı bileşenlerden üretilen çamaşır suları, içeriğindeki bileşenler sayesinde farklı alanlardaki mikroplarla savaşması için özel olarak tasarlanmıştır. Fayans aralarında ve beyaz çamaşırların çok daha temiz ve daha parlak olması için kullanılan çamaşır sularını doğru kullanmakta önemlidir. Renkli çamaşırlara dökülen ya da değmesi sonucunda, çamaşır suyunun ağartıcı özelliği sayesinde renkli olan çamaşırınızın renginde değişiklik olabileceğini de bilmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla çamaşır suyunu renkli çamaşır ve renkli ürünlerinizin tamamından uzak tutmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Çamaşır suyunu çeşitlendiren etki nedir?

Temizlik malzemelerinden en çok tercih edilen ürünlerden bir tanesi olan çamaşır suyu alırken esasında markasından ziyade kıvamına odaklanmak çok daha doğru olacaktır. Çamaşır suyunun kıvamının yoğun olması, çamaşır suyunun etkisinin de aynı oranda artmasını sağlamaktadır. Bu yoğun çamaşır sularının da doğru kullanılması önemlidir. Yoğun olan çamaşır suyundan az miktarda kullanılması, satın aldığınız çamaşır suyunun uzun ömürlü olmasını sağlarken, kullandığınız yüzeyde de etkili olmasını sağlamaktadır.  Yoğun kıvamdaki çamaşır sularının yeterli miktarda kullanılması yüzeyin temizlenmesini sağlarken, çok daha fazla kullanılması cildinizde tahrişe sebebiyet verebilmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Buzdolabınızda kokudan eser kalmasın! İşte 7 adımda buzdolabı temizliği (Kaynak: soru.com.tr)

Çamaşır suyunun kullanım alanları nelerdir?

Çamaşır suyu, bakteri ve kirin olduğu hemen hemen her yüzeyde sıklıkla tercih edilen ve güzel sonuçlar doğuran etkili bir temizlik malzemesidir. Kullanım alanı oldukça geniş olan çamaşır suyu, kirli ve bakteri olduğu düşülen her alanda kullanılması mümkündür. Bu manada çamaşır sularını; banyoda, tuvalette, klozette, fanyans aralarında, lavabo içerisinde, çaydanlık içerisinde, beyazlamaya ihtiyaç duyulan hemen hemen her yerde kullanılabilmektedir.

Çamaşır suyunu nasıl kullanmak gerekir?

Çamaşır suyu tercih edilirken esasında markasından ziyade kıvamına ve kullanılacak alana göre seçmek çok daha mantıklıdır. Markası en iyi olduğu düşülen çamaşır sularından ziyade, etkisinin çok daha kuvvetli olduğu düşülen çamaşır sularını tercih etmek daha sağlıklıdır. Temizleyici gücünün rehavetine kapılıp çamaşır suyunu bolca dökmek yapılan büyük yanlışlardan bir tanesidir. Yüzeyin cinsine ve kirlilik oranına bağlı olarak dökülen çamaşır suyunun temizlikteki etkisi çok daha etkilidir. Yeterli miktarda su içerisine karıştırılan çamaşır suyu, koca bir banyonun temizlenmesini sağlarken aynı zamanda gözle görülmeyen bakteri ve mikroplardan kurtulmayı da sağlamaktadır. Dolayısıyla çamaşır suyu tercih ederken markasından ziyade, etkisine ve ne denli temizleme gücü olduğuna bakmak çok daha mantıklı olacaktır.