Bakımlı ve gür saçlar hemen hemen her kadının hayalinde olan durumlar arasında yer almaktadır. Bakımlı ve sağlıklı görünen sağlara kavuşmak için kişinin saçlarını doğru bakım teknikleriyle yönetmesi gerekmektedir. İstikrarlı ve düzenli bir şekilde uygulanan saç maskeleri kısa süre içerisinde saçların toparlanmasına yardımcı olurken, saçların sağlıklı uzamasına da yardımcı olmaktadır. Tüm bu durumlar için piyasada bulunan ve saçları beslediği iddia edilen maskelerden ziyade doğanın sunduğu güzellikleri kullanmak saçların çok daha sağlıklı olması açısından önemlidir. Saçlarınızı kısa sürede sağlığına kavuşturacak tüm ipuçlarını sizler için derledik. İşte mucizevi saç bakım kürleri!

Bakımlı ve gür saçların mucizevi sırları

Sağlıklı uzayan ve hacimli olan saçlar her kadının hayalini süsleyen bir durumdur. Sağlıklı ve gür saçlara ulaşmak pek çok kişi için zor gibi duran bir durum olsa dahi, gereken uygulamaların yapılmasının ardından sağlıklı saçlara erişmek oldukça kolaydır. Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken hususların başında saç tipine uygun ve saçın ihtiyacına yönelik bakım maskelerini uygulamaktan geçmektedir. Kişi saçlarını ve kendini tanıdığı süre zarfında saçlarını istediği hacime kavuşturabilir. İşte sağlıklı saçların mucizevi faydaları…

Yumurta ve zeytinyağı ile saçlarınızı güçlendirin

Malzemeler;

  • 1 adet yumurta
  • 5 kaşık saf zeytinyağı

Yapılışı;

Protein açısından zengin olan yumurta ve zeytinyağının maske formuna getirilerek kullanılması, saçların kısa süre içerisinde kaybettiği nemi kazanmasına yardımcı olurken saçların canlı ve parlak olmasını sağlamaktadır. Saçları doğal yollarla güçlendirmenin belki de en etkili yolu olan zeytinyağını bu haber dizimizde oldukça fazla göreceksiniz. Yumurta ve zeytinyağı maskesini hazırlamak için uygun bir kase içerisine 1 adet yumurtayı kırın ve güzelce çırpın. Çırpılan yumurtanın içerisine 5 yemek kaşığı saf zeytinyağını ekleyelim ve bu eklemenin ardından da yumurtayı karıştırmaya devam edin. Bu noktada maskeniz hazır hale geliyor. Maskeyi saçınıza uygulamadan evvel saçlarınızın tamamının kuru olması önemlidir. Kuru olan saçlarınıza hazırladığınız maskeyi güzelce sürün. Bir tarak yardımıyla saçlarınıza güzelce yedirin. Saçınızın tamamına maskeyi sürdükten sonra saçınızı streç film yardımıyla kapatın ve 30 dakika boyunca saçınızda bekletin. 30 dakikanın sonunda saçınızı ilk olarak ılık suyla yıkayın ardından temiz içerikli bir şampuanla saçınızı yıkayın. Bu maskeyi saçlarınıza nem ve güçlenmesi için haftada 1 gün hazırlayabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Saç renginiz karakterinizi ortaya çıkartıyor. Saç renginize göre siz nasıl bir kişisiniz?

Saçın sağlıklı uzaması için bal ve zeytinyağı maskesini uygulayın

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

Bal içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vitamin açısından zengin bir besindir. Sağlık açısından pek çok konuda kişiye sağlık aşılayan bal aynı zamanda saçların güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Saçlarınızın güçlenmesi ve sağlıklı bir forma dönüşmesi için bal ve zeytinyağı karışımı oldukça güzel bir seçenektir. Uygun bir kap içerisine 2 yemek kaşığı bal ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp ardından güzelce karıştırın. İki malzeme krem formuna geldikten sonra maskeyi saçınızın tamamına güzelce sürün. Saçın tamamına sürdüğünüz maskeyi bir bone yardımıyla kapatın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar maskeyi saçınızda bekletin. Saçınızda 15 dakika kadar beklettiğiniz maskenin ardından saçınızı ilk olarak ılık suyla ardından temiz içerikli bir şampuan ile güzelce yıkayın. Her hafta düzenli olarak uyguladığınız bu maske saçınızın sağlıklı bir forma dönüşmesini sağlarken saça hacim ve canlılık kazandıracaktır. Aynı zamanda saçınızın sağlıklı bir forma dönüşmesini sağlamak istiyorsanız kesinlikle saçınıza yüksek ısı uygulamamanız gerekiyor. Yüksek ısı uygulanan saç kısa süre içerisinde cansız ve kuru bir forma dönüşecek ve oldukça bakımsız bir hal alacaktır. Saça uygun maskeleri uygulayarak gerekli bakımı ve özveriyi göstermeniz uzun vadede mutlu olmanıza yardımcı olacaktır.