Ülkemizin en çok sevilen sedan otomobil modellerinden biri olan Ford Focus’un fiyatlarında güncelleme oldu. Ford Focus’un özelliklerini incelediğimizde güvenlik ve teknolojileri oldukça ilgi çekiyor. Bu yazımızda sizlere Ford Focus’un özelliklerinden ve fiyatlarından bahsedeceğiz.

Ford Focus’un özellikleri nedir?

Ford Focus’un özelliklerine ilk baktığımızda Ford Co-Pilot 360 teknolojisi ilgileri çekmekte. Bu teknoloji sayesinde birçok farklı özellik bir arada ve sistemli bir şekilde çalışıyor. Bu sistemde en kullanışlı özellik ise adaptif hız sabitleyici. Bu hız sabitleme sistemi, Ford Focus’un radarları ve kameralarını kullanıyor. Bu sayede önünüzde ve çevrenizdeki araçların hızları otomatik olarak algılanır ve Ford Focus’un hızını otomatik olarak ayarlar. Bu sayede hem seyir halinde güvenli olursunuz hem de öndeki araç ile aranızdaki takip mesafesi düzgün bir şekilde ayarlanır. Ayrıca bu sistem içerisinde bir de otomatik bir şekilde çalışan dur kalk sistemi var. Bu sayede de sıkışık trafikte bile Ford Focus otomatik olarak çalışır ve sizi yormadan dur kalk işlemlerini yapar.

Aktif park asistanı sistemi ile Ford Focus dar alanlarda bile kolay bir şekilde park etmenizi sağlamaktadır. Ayrıca Ford Focus, otomatik bir şekilde park işlemini gerçekleştirmektedir. Bunun için ilk önce yolun hangi tarafına park edeceğinizi daha sonra ise dikey mi yoksa paralel mi park edeceğinizi belirleyin. Geri kalan bütün işi de Ford Focus’a bırakın ve keyfinize bakın. Ford Focus, uygun alanı bulduktan sonra ise otomatik olarak park işlemini gerçekleştirmeye başlıyor.

Sürüş güvenliğini üst düzeye çıkartan Ford Focus, virajlarda aydınlatılmayan bir bölgenin kalmaması için çalışmış. Hassas dinamik led far sistemi sayesinde hava şartlarına ve yolun durumuna bakılmaksızın, her zamn için yolunuz aydınlık olacak. Ayrıca virajlarda da yolu daha iyi bir şekilde aydınlatan bu farlar, yansıma önleyici özelliği sayesinde karşıdan gelen herhangi bir sürücünün de gözleri kamaşmayacaktır.

Focus ile ilk defa sunulan sürüş modları (Normal, Spor ve Eco), gaz pedalı tepkisini, direksiyon hassasiyetini ve vites değiştirme aralıklarını sizin seçeceğiniz sürüş tarzına göre değiştirerek sürüş deneyiminizi kişiselleştirebilmenize olanak tanıyor. Bu sayede de kendi keyfinize göre istediğiniz şekilde araç kullanabiliyor ve sürüşünüzün daha keyifli geçmesini sağlıyorsunuz.

İLGİLİ MAKALE  Ford Focus 2022 model Türkiye'ye geldi. İşte Ford Focus satış fiyatları

Ford Focus’ta bulunan gösterge panelindeki bilgiler, aynı zamanda göz hizası paneline de yansımaktadır. Bu sayede de gözünüzü yollardan ayırmadan araçla ilgili bütün bilgilere erişebiliyorsunuz. Ayrıca bu gösterge panelini istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun dışında ise Ford Focus’ta bulunan bilgi ve eğlence sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay desteklerini sunmaktadır. Bu sayede de Ford Focus’taki bilgi ve eğlence sistemi ile akıllı telefonunuzda bulunan bütün içeriklere çok kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz.

Ford Focus’un fiyatları ne kadar?

Ülkemizde artan araba fiyatları, vatandaşların cebini yakmaktadır. Araç fiyatlarının bu denli artmasının nedeni ise artan enflasyon oranları ve dalgalı dolar kuru. Bu yüzden de ithal edilen bu arabalardaki fiyatlar, bazen vatandaşların otomobil sahibi olmasını zorlaştırıyor. Ayrıca uygulanan vergiler nedeni ile de otomobil fiyatlarında büyük oranda artışlar görebiliyoruz. Ford Focus’un fiyat listesi şöyledir: