Türk mutfağının mihenk taşlarından olan soğan, yemekelerimize tad vermekte. Soğanın bir çok faydası bulunmakta. Özellikle cildimize bir çok faydası olan soğan, dermatologlar tarafından da önerilmekte olan soğan, sadece cilt sağlığı için değil aynı zamanda saç sağlığı açısından da çok önemli. Bu yazımızda sizlere soğan suyunun saçlara faydaları nelerdir? Sorusunu cevapladık.

Soğan suyunun saçlarımıza faydaları nelerdir?

Soğan suyu, saçlarımız için bir çok fayda barındırmakta. Bu faydalardan ilki ise saçın uzamasını sağlamakta. Soğanın içinde bulunan mineraller, saç köklerindeki proteinlerin kolejen üretimini arttırmakta. Bu sayede artan kolejen seviyesi, saçlarımızın uzama hızını bir hayli arttırmakta. Ayrıca soğan suyu, vücudumuzun herhangi bir bölgesinde gerçekleşen saç kıran olayı için de doğal bir tedavi yöntemi olabilmektedir. 2002 yılında yapılan bir araştırmaya göre, soğan suyu köselik gibi sorunların da çözülmesini sağlamakta.

Soğan suyunun saçlara başka bir faydası ise beyazları engellemek. Soğan suyunun içerisinde bulunan vitaminler, saç dersindeki pigmentleri arttırmakta. Bu sayede saçların beyazlamasının önüne geçilmekte. Ayrıca soğan suyundaki proteinler, kırılmış ve yıpranmış saçların onarımında da çok etkili olabilmekte. Ayrıca soğan suyunun antibakteriyel özellikle taşıması, saçların kalitesini arttırırken aynı zamanda mikroorganizmaların oluşumunu engelliyor. Tabi bu yararların hepsini görmek istiyorsanız, haftada 3 defa soğan suyunu saçınıza uygulamalısınız.

Soğan suyu nasıl yapılır?

Soğan suyu yapmak için gerekli olan tek şey, bir adet katı meyve sıkacağıdır. Soğanın zarını ayırdıktan sonra katı meyve sıkacağının içinden geçiriyoruz. Daha sonra aldığımız bu soğan suyunu yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Eğer saçınıza soğuk olarak uygulamak istemiyorsanız, 15 ile 20 dakika kadar dışarıda bekletebilirsiniz. Bu bekleme sonrası soğan suyunuzu saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Eğer katı meyve sıkacağınız yoksa, bir tencerede suyu kaynatın. Daha sora ise 3 adet soğanı bu tencere içine atın ve yarım saat daha bekleyin. Kalan soğanları tencereden çıkardıktan sonra, kalan suyu saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Soğan suyu saçlara nasıl uygulanır?

Soğan suyunu saçlara uygulamanın bir çok yolu bulunmakta. Soğan suyunu saçınıza direkt olarak uygulayabilirsiniz. Saçınıza direkt olarak uygulamadan önce saçınızın temiz ve kuru olması gerekmekte. Saç derisine masaj yaparak uygulayacağınız soğan suyu, saç köklerinize iyice işlemesi için yaklaşık 1 saat kadar beklemeli. 1 saat bekledikten sonra, saçınızı sadece su ile yıkamalısınız. Eğer dışarı çıkacaksanız, bir ya da iki damla aspir yağı damlatmanız yeterli olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Evde saç uzatma yöntemleri - 30 günde saç ne kadar uzar? (Kaynak: soru.com.tr)

Soğan suyu başka bileşenlerle de uygulanabilir. Soğan suyunu zeytinyağı ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Bu sayede soğan suyunun etkileri dışında, zeytinyağının besleyiciliği de işin içine giriyor. Ayrıca zeytinyağı, saçlarımızın daha yumuşak olmasını sağlamakta. Bu karışımı yaptıktan sonra, parmaklarını karışımın olduğu kaba daldırın. Daha sonra ise saç derinize masaj yaparak, 5 dakika boyunca uygulayın. Masaj işlemi bittikten sonra, yaklaşık 30 dakika bekleyin ve saçınızı ılık su ile durulayın. Zeytinyağını eklediğiniz bu karışım, saç köklerindeki kepeklenmeyi de engelleyeceğinden derinlemesine bir temizlik yapmış olacaksınız.