Ülkemizde artan fiyatlar nedeni ile kuaföre gitmek bile oldukça masraflı bir hale büründü. Bununla birlikte insanlar, evde saç kesmenin nasıl yapılabileceğini araştırmaya başladı. Evde saç kesmek, düşündüğünüz kadar zor bir işlem değil. Yapacağınız birkaç düzenleme ve atacağınız birkaç adım ile birlikte evinizde kendi saçınızı çok kolay bir şekilde çekebileceksiniz. Ancak saç kesmeden önce yapmanız gereken birkaç hazırlık bulunuyor. Bu yazımızda sizlere evde kolayca nasıl saçlarınızı istediğiniz gibi kesebileceğinizi anlattık.

Saç kesmek için uygun ortamı hazırlayın

Saç kesimi sırasında, çevreniz kirlenebilir. Bu yüzden saç kesimine uygun bir oda belirleyin ve dökülen saçları kolayca toplayabilmek için uygun bir örtü kullanın. Daha sonra ise saç kesimi için uygun bir saç makasını tercih etmeniz gerekmektedir. Bu sayede saçlarınızı düzgün bir şekilde kesebileceksiniz. Ayrıca saçınızı kendiniz keseceğiniz için önünüze ve arkanıza ayna yerleştirmenizi öneriyoruz. Bu sayede saçınızın arka kısmını da kolay bir şekilde görebileceksiniz.

Kesim modelinize karar verin

Evde saç kesimi yapacakken, saç kesim modelini önceden belirlemek ve bu saç kesimine uygun bir teknik belirlemeniz gerekiyor. Bu sayede kolay bir şekilde istediğiniz saç şeklini yapabilir ve yaptığınız işlemden pişman olmazsınız.

Saçınızı kesim için hazırlayın

Kendi saçınızı kesmeden önce, saçınızı kesim için hazırlamanız gerekmektedir. Bunun için kesime başlamadan önce saçlarınızı hafif bir şekilde ıslatmalısınız. Çünkü ıslak kesim, kuru kesime göre çok daha güvenli ve kolay olacaktır. Hatta saçlarınızı kesmeden önce güzel bir şekilde yıkayabilirsiniz ve ardından da krem sürebilirsiniz. Bu şekilde saçlarınızı taramak çok daha kolay olacağı gibi saç kesimi daha da hızlı olacaktır. Ancak saçlarınızı keserken saçlarınızı istediğiniz uzunluktan birkaç santim daha uzun kesin. Bu sayede saçlarınız kuruduğunda beklediğinizden daha kısa bir kesim ile karşılaşmayacaksınız.

Evde kolay ve güzel duracak saç kesim teknikleri

Evde saç keserken, bazı tekniklerden faydalanmanız gerekebilir. Bu teknikler sayesine, evinizde saçınızı çok kolay bir şekilde kesebilirsiniz. Ayrıca u teknikler ile birlikte saçlarınızı kesmek, sandığınız kadar zor bir işlem değil. Gelin hep birlikte evde kolayca yapılabilecek saç kesim tekniklerinden bahsedelim.

İLGİLİ MAKALE  Bu saç modelleri en az '7 yaş genç' gösteriyor. Genç görünmek isteyenlere özel saç modelleri

Kıvırma tekniği ile katlı kesimler yapalım

Bu kesim tekniği ile birlikte saçlarınızı çok fazla kısaltamazsanız bile, saçlarınızda katlı eksimler yapabilirsiniz. Bu tekniği kullanabilmek için saçlarınızı saçınızın tepesine doğru tarayın. En sonunda ise saçlarınızı kıvırın. Bu teknik ile birlikte kolay bir şekilde evinizde, şık duran katlı kesim bir saç modeli yapabilirsiniz.

Kakül kesim için neler yapılmalı?

Eğer kakül saç kesimi istiyorsanız, saçlarınız temiz ve kuru olmalı. Çünkü ıslak saç ile kesim yaparsanız, saçlarınız kuruduğunda, istediğiniz uzunluktan farklı bir kesim görebilirsiniz. Ancak kuru ve düzgün saç ile çok daha kolay bir kakül saç kesimi yapabilirisiniz. Kakül saç kesimi için alnınızın 5 ya da 6 santim gerisinden ince bir kakül çizgisi oluşturun. Daha sonra ise bu çizgiden alnınıza doğru olan saçları, ince bir tarak ile öne doğru tarayın. En sonunda saçlarınızı eliniz ile yukarıya doğru kıvırın ve istediğiniz boyutlarda kesmeye başlayın. Kesim işleminiz bittiğinde ise son rötuşları atın ve kakülünüzü düzenleyin. Eğer isterseniz kaküllerinize fön çekebilirsiniz.

İzleyin: Evde Katlı Saç Kesimi