Kişiye bakıldığında ilk dikkat çeken unsur, saçlarımız olmaktadır. Saç şekilleri kişinin nasıl biri olduğunu. bile ifade etmektedir. Gidilen mekana göre farklı saç modelleri tercih edilmelidir. Bir düğüne gidiliyorsa, düğün için saçlar özel olarak hazırlanmalıdır. Günlük saçlarınızla düğüne gitmeniz, hoş karşılanmayacaktır. Fakat saçların bir diğer sırrı, bizleri kaç yaşında gösterdiği. Öyle saç modelleri var ki, kişiyi olduğundan çok daha genç göstermektedir. Bu yazımızda sizlere hangi saç modelleri insanı genç gösterir? Sorusunu cevapladık.

Hangi saç modeli genç gösterir?

Saç kesimi genç görünmek isteyenlerin en önemli silahıdır. Genç görünüme uygun saç kesimleri, kişiyi olduğundan 5 yaş bile daha genç gösterebilmektedir. Saç kesimi ile beraber saçlarınızın rengi koyu olmalı. Çünkü saç renginiz ne kadar beyaza yakınsa, sizi o kadar yaşlı gösterecektir. Daha koyu renkler tercih etmeniz sizi her zaman genç gösterecektir. Ayrıca uzun saçlar yerine daha kısa saçları tercih etmeniz, sizi genç gösterecektir. Ancak kısa veya orta boy saç kesimi yapacaksanız, saç kesiminizin düzgün ve modern olması gerekmektedir. Sadece kısa bir saç kesimi, sizi olduğunuzdan daha da yaşlı gösterebilir.

Düğün gibi özel yerlere gidecekseniz, abartılı saç modelleri yerine daha doğal saç modellerini tercih etmeniz gerekmektedir. Çünkü abartılı saç modelleri, kişiye daha yaşlı bir görünüm katacaktır. Ancak  doğal saç modelleri sizi her zaman olduğunuzdan daha genç gösterecektir.

Genç görünmek isteyenlerin en çok kullandığı saç kesimi, perçem saç kesimidir. Çünkü perçemli saç kesimi yüzdeki kırışıkları saklamada 1 numara olabilir. Aynı zamanda perçem saç kesimi, gözleri ön plana çıkaracağından size bakanların dikkatini gözleriniz alacaktır. Perçem saç kesimi dışında katmanlı, yüz ve boyun çevresinde toplanan saç kesimleri de sizi genç gösterecektir. Çünkü boyun ve yüz çevresinde toplanan saçlar yüz hatalarını kapatacaktır. Ayrıca katmanlı olan bu saç şekli, daha genç ve milenyum çağına yakın bir hava katacaktır.

Omuz hizasında kesilen saç şekilleri, sizi daha genç gösterecektir. Yüz hatlarımız, yaşlandıkça yer çekimine yenik düşer. Yerçekimine yenik düşen yüz hatlarımız, zaman geçtikçe kırışıklaşır ve sarkar. Fakat omuz hizasında keseceğiniz saçlar sizi daha genç gösterecektir. Çünkü omuz hizasında kesilen saçlar, yüzünüzdeki bu dezavantajların önüne geçecektir. Bununla beraber çok kullanışlı olan bu saç kesimi, her şekilde toplanılmaya da müsaittir. Kısacası hem genç gösterirken hem de oldukça pratik bir saç kesimidir.

İLGİLİ MAKALE  Saç dökülmesine iyi gelen besinler. Daha gür saçlar için...

Kakül saç kesimi, tıpkı perçem saç kesimi gibi alnınızdaki kırışıklıkları kapatan bir saç kesimidir. Bu şekilde kesilen saçlar, tüm dikkati gözünüze aktaracaktır. Bu sayede size bakan kişiler, en çok gözlerinizin içine bakacağı için yüzünüzün diğer kısımlarına bakmayacaktır. Bu sayede yaşlılık belirtileri örtbas edilmiş olacaktır.

Genç gösteren saç modelleri denince, lob model saç kesimi unutulmamalıdır. Çünkü lob model saç kesimi, yüzünüzü yavaşça bir çerçeve içine alır ve ufak bir illüzyon yaratmanızı sağlar. Bu şekilde kesilen saç kesimi oldukça günceldir. Bu kadar güncel bir saç kesimi olması avantajı, bu saç kesimini yapan kişiyi en az 5 yaş daha genç göstermektedir.