Temel gıda ürünlerine son bir yıl içerisinde gelen zamlar belirli ürünlerde çok daha etkin şekilde görüldü. Zamların etkin şekilde görüldüğü bu ürünlerden olan ayçiçek yağları 2022 yılı içerisinde bir önceki yıl oranla yüzde 250 daha zamlı fiyatlardan satılmaya başlandı. Alınan zamlar ile birlikte fiyatları güncellenen ayçiçek yağları için güncel fiyatlar ise hem internet alışverişlerinde hem de zincir marketlerde raf fiyatlarında göze çarpıyor.

Güncel ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu?

Ayçiçek yağları için belirlenen güncel fiyatlar hem internet alışverişlerinde satış yapan site ve uygulamalarda hem de zincir marketler olan BİM ve A101 gibi marketlerde listelenmiş halleri ile paylaşılıyor. Paylaşılan güncel listelerde ayçiçek yağlarının 2021 yılına oranla yüzde 250 daha zamlı bir şekilde satıldığını görüyoruz. Gelen zamların en gene sebebi ithalat ürünü olan ayçiçek yağlarında döviz kurlarının yukarı yönlü hareketi sayılırken, üretilen ayçiçek yağlarında ise artışlar enerji kaynaklarına gelen zamlar nedeni ile işleniyor. Alınan zamlardan sonra BİM, A101, Şok ve Migros gibi zincir marketlerde ayçiçek yağları ise şu fiyatlar ile karşımıza çıkıyor:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

Zincir marketlerden olan BİM bünyesinde sadece Sole marka ayçiçek yağları satılıyor. Sole marka dışında satılan tek ayçiçek yağı ürünü olarak se 5 litre Yudum ayçiçek yağı bulunuyor. 5 litre Yudum ayçiçek yağı ürünü BİM marketlerde 169,00 Türk Lirası ücreti ile satışa sunuluyor. Sole 1 litre ayçiçek yağı ise 34,50 Türk Lirası ücretinden satılmakta. Sole 2 litre ayçiçek yağı 68,50 Türk Lirası ve 5 litre Sole ayçiçek yağı ise 154,00 Türk Lirası şeklinde satılıyor.

A101 ayçiçek yağı fiyatları

A101 bünyesinde satışa çıkarılan ayçiçek yağları farklı marka ürünleri olarak satışa çıkarılıyor. a101 marketlerde satılan en uygun ayçiçek yağı markası Vera ayçiçek yağı ve Vera 1 litre ayçiçek yağı A101 bünyesinde 34,50 Türk Lirası fiyatından satılıyor. Vera 2 litre ayçiçek yağı için fiyat 68,50 Türk Lirası ve A101’de 5 litre Vera ayçiçek yağı 154,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor. Diğer marka ayçiçek yağlarına bakıldığında ise A101 bünyesinde satılan 1 litre ayçiçek yağları için ortalama fiyat 44,90 Türk Lirası. 2 litre ayçiçek yağları için belirlenen ortalama fiyat 79,00 Türk Lirası ve A1012de 5 litre ayçiçek yağları ortalama satış fiyatı 165,00 Türk Lirası şeklinde.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarında dalgalı ilerleyiş! TOBB resmi buğday ve arpa fiyatlarında son durum

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Şok marketlerde yalnızca Şok ürünü olan Evin marka ayçiçek yağları satışa sunuluyor. Evin 1 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 34,50 Türk Lirası. 2 litre Evin ayçiçek yağları 69,00 Türk Lirası olarak satılıyor ve 5 litre Evin ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 155,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Migros ayçiçek yağı fiyatları

Migros marketlerde satılan ayçiçek yağları için belirlenen güncel satış fiyatları hem kendi markalarının ürünleri olan Migros ayçiçek yağları için hem de diğer marka ürünler için geçerli. Migros 1 litre ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası fiyatı ile satışa sunuluyor. Migros 2 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 68,90 Türk Lirası. Migros marketlerde satılan diğer marka ayçiçek yağlarında 1 litre ayçiçek yağı ortalama fiyatı 48,50 Türk Lirası. 2 litre ayçiçek yağları ise ortalama olarak 92,90 Türk Lirası ücretinden satılıyor. Migros marketlerde 5 litre ayçiçek yağları ise 157,90 Türk Lirası ortalama fiyatı ile satışa sunuluyor.