Hububat çeşitleri olarak işlem gören tarım ürünleri arasında yer alan buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen son satış işlemlerine bağlı olarak zam ya da indirim alan buğday ve arp çeşitlerinde grafikler ise dalgalı bir ilerleyiş ile karşımıza çıktı. Gelen son güncellemeler sonrasında buğday ve arpa fiyatları TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından paylaşıldı.

Buğday ve arpa fiyatlarında dalgalı ilerleyiş

Buğday ve arpa gibi hububatlar için belirlenen güncel fiyat listeleri TOBB tarafından yayınlanmaya devam ederken, güncel listelerde fiyatların dalgalanmaya başladığını görüyoruz. Arpa ve buğday çeşitlerinde beyaz sert Anadolu buğdayı ve yemlik arpa fiyatlarında artış gösterirken, kırmızı sert Anadolu buğdayı ve beyaz arpa ise bugün düşüş ile karşımıza çıktı. Çeşitlerine göre son satış işlemleri üzerinden güncel fiyatlar alan buğday ve arpa çeşitlerinde dalgalı ilerleyiş sürüyorken TOBB tarafından resmi olarak açıklanan buğday ve arpa fiyatları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olan beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 172 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 883 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı y erli tohum olarak işlem gören Anadolu buğdayı çeşididir. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 759 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayları da yerli tohum Anadolu buğdayı çeşitleri arasında yer almaktadır. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 740 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Akaryakıt haftaya sakin başladı. Benzin, LPG ve motorin fiyatlarında son durum ne?

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubundan olan kırmızı kabuklu buğday çeşidi diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 303 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılmak üzere üretilen ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 890 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan kırmızı ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert  buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı arı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 55 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen beyaz kabuklu buğday çeşidi olan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 988 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 668 Türk Lirası seviyesinde görüldü.