Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, kendi YouTube akanlı üzerinden yapmış olduğu yayınlar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Genel olarak dolar ile ilgili uçuk tahminlerde bulunan Selçuk Geçer, yaptığı her tahmin sonrası gündeme oturabilmeyi başarıyor. Ayrıca geçmiş tahminlerinin doğru çıkması da Selçuk Geçer’in takipçi kitlesinin genişlemesini sağladı. Son yorumlarında ise Selçuk Geçer, daha çok enflasyon ve dolar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca dolar ile ilgili bir rota belirleyen Selçuk Geçer, normal şartlarda doların yıl sonuna kadar nasıl bir yükseliş evresinde olacağını anlattı. Bunlar ile beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştirdi. Ayrıca bu para politikalarına devam edilmesi durumunda da dolar kurunun çok hızlı bir yükselişe geçerek, kırılma yaşayacağını belirtti.

Dolar yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyecek?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili tahminlerini sıklıkla anlatmaya devam ediyor. Dolar için her zaman uçuk tahminleri ile gündeme gelen Selçuk Geçer, bu tahminlerinin arkasında durmaya devam ediyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ilk olarak dolar kurunun 21 lira seviyesine geleceğini belirtti Bu seviyelere ise Eylül ayında ulaşılacağını açıklayan Selçuk Geçer, ilerleyen dönemlerde de dolar kurunun 25 lira seviyesine kadar ulaşacağını aktardı. Bu seviyelere geldiğinde ise tarihler Ekim ayı sonu Kasım ayı başlarını gösterecek. Bütün bunlar ile beraber Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu yorumlarda doların yıl sounda ulaşacağı seviyeyi belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonuda 30 ila 35 TL seviyelerine kadar yükseleceğinin altını çizdi.

Bu para politikaları ile dolar 70 lira olur

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu dolar yorumları ile beraber mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştirdi. Bu para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda yaşanacak bir kırılmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak bir kırılma ile birlikte 70 lira seviyelerini görmenin imkansız olmadığını anlattı. Ayrıca bu para politikalarına deva edilmesi halinde Türk vatandaşlarının çok kötü bir duruma düşeceğini ve bu durum nedeni ile de alım güçlerinin bir hayli azalacağını belirtti. Çünkü doların yükselmesi ile beraber enflasyon oranları da hızla yükselmeye devam edecek.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten altın ve gümüş alacaklara önemli tavsiyeler. 'Kulaktan dolma bilgiler hızla yayılıyor' dikkatli olun

Gram altında neler olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu gram altın yorumlarında da yıl sonu tahminlerini açıkladı. Dolar kuru nedeni ile gram altın fiyatlarının da tırmanışa geçeceğini aktaran Selçuk Geçer, yıl sonunda gram altın fiyatlarının da yüksek bir seviyede yer alacağını vurguladı. Bunlar ile beraber Selçuk Geçer, yıl sonuna doğru yaklaşırken gram atlın fiyatlarının bin 200 lirayı bulacağını ve yıl sonunu da bin 500 lira ile kapatacağını anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’deki gerçek enflasyon

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de yaşanmakta olan enflasyon oranlarının bilinenden çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Bunlar ile beraber Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklamış olduğu enflasyon oranlarının doğruluk payı olmadığını belirtti. Yayınlanmış olan enflasyon oranlarının yanlış açıklandığını söyledi. Türkiye’deki enflasyon oranlarının normalen çok yüksek olduğunu aktaran Selçuk Geçer, TÜİK tarafından aççıklanacak olan enflasyon oranlarının da yıl sonunda 3 haneli seviyelere ulaşacağını vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, daha önceki açıklamalarında Türkiye’deki gerçek enflasyon seviyelerinin yüzde 300 oranında olduğunu söyledi. TÜİK ise son enflasyon verisini yayınladığında, Ağustos ayındaki enflasyon oranlarının yüzde 1,49 olduğunu belirti.