Enflasyonun yol açmış olduğu krizle birlikte artan ev ve kira fiyatları, hepimizi bir bilinmeze sokmuş durumda. Ev almak artık hayal bile edilemezken, kiralar asgari ücretin çok üzerinde. Hal böyle olunca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ, dar gelirli vatandaşın yüreğine su serpecek işlere imza atmaya devam ediyor. İşte haberin detayları.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Projesi ve Beyoğlu Sütlüce’de tamamlanmış olan 185 konutu açık artırma ile satışa çıkarıyor. TOKİ, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Projesi’nde tamamlanan 110 konut için 2 Ağustos Salı günü saat 10.30’da açık artırma yapacak. Beyoğlu Sütlüce Projesi’nde tamamlanan 75 konut için ise 3 Ağustos Çarşamba günü saat 10.30’da açık artırma yapacak ve vatandaşı ev sahibi olma hayallerine bir adım daha yaklaştıracak. Yüzde 50 peşinat ve 120 ay taksitle ev sahibi olmak hayal değil.

Bu 185 konut için TOKİ, İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılması planlanan açık artırmada “www.emlakmuzayede.com.tr” adresinden canlı bir şekilde teklifleri alacak.

Türkiye Halk Bankası AŞ tarafından banka işlemlerinin yürütüleceği proje için başvurular 18 Temmuz’da başlayacak. Detaylı bilgiye “www.toki.gov.tr” ve “www.emlakmuzayede.com.tr” adreslerinden ve “444 86 54” numarasından ulaşabilirsiniz.

24 ilde 420 TL’den başlayan fiyatlarla ev sahibi olun

Ek olarak, TOKİ’nin internet sitesinde yapmış olduğu duyuruya göre, 24 ilde daire satışı başladı. 24 ilde sadece 420 TL’den başlayan fiyatlarla ev sahibi olmak mümkün. Detaylar için TOKİ’nin resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Başvuru şartları

İşte TOKİ’nin belirlediği alt gelir grubu başvuru şartları.

ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

  • T.C. vatandaşı olması
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir)
  • Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri,
  • Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.)
İLGİLİ MAKALE  TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman?

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

  • 1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin”
  • 2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
  • 3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
  • 4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

TOKİ uyardı

“İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili Şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut satışı vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi ve ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.”