TOKİ’ye borcu olanlara güzel haber geldi. Vatandaş mutluluk gözyaşlarına boğuldu. TOKİ indirim kampanyasının duyurusunu yaparken aynı zamanda oranların ne olacağıyla alakalı açıklamasını da yaptı. Uygulanan indirim oranıyla, TOKİ’ye olan borcunu erkenden kapatıp, tapusuna direkt olarak sahip olmak isteyenler için tüm detayları haberimizde toparladık. İşte TOKİ 22 mart kampanyası…

TOKİ indirim kampanyasını duyurdu

TOKİ, ev sahiplerine yönelik yaptığı kampanyayı resmen duyurdu. Yüzde 22 indirim yapılacak ödeme günlerinin tarihi belli olurken, indirimle birlikte borcunu erkenden ödeyip tapusuna sahip olmak isteyenler için TOKİ müjdeli haberi verdi. TOKİ’nin yaptığı son açıklamaya göre, indirim günlerinin başladığı tarih 22 mart olarak güncellendi. İndirimli fiyat sonrasında borcunu peşin olarak ödeyen ve tapusunu direkt olarak almak isteyen vatandaşlar, 19 Mart’ta başvuru yapabilecek. Aynı zamanda borcunu tek seferde ödeyemeyen vatandaşlar için de indirim kampanyası geçerli olacak. Borcunun yüzde 25’inden az olmaması şartıyla, taksitle ödemek isteyenler de aynı indirim kampanyasından yararlanabilecek. Bu indirimden faydalanmak için vatandaşların ilgili bankalara müracaat etmesi gerekiyor. 19 Nisan’ a kadar başvurusunu gerçekleştirmeyenler %22 indirimden faydalanamayacak. Arsa alıcılarına %10 indirim uygulanması planlanan kampanyadan yararlanılacak şartları TOKİ birer birer açıkladı.

%22 indirim uygulanacak

TOKİ bu yıl borcunu tek seferde ödeyip, tapusuna hemen sahip olmak isteyen vatandaşlar için bir indirim kampanyası düzenledi. “Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 22 Mart -19 Nisan 2022 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak”  Arsa alıcılarına da aynı zamanda %10’luk bir indirim uygulayan TOKİ, kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlara  22 Mart-14 Nisan 2022 aralığında tarih verdi. Alıcı vatandaşlar direkt olarak bankalarına başvurarak bu indirimden faydalanabilme haklarına sahip oldular.

İndirimden yararlanmak için şu şartlara dikkat

İndirim kampanyasını açıklayan TOKİ, indirimden yararlanma şartlarını da birer birer açıkladı. %22 indirim kampanyasından yararlanmak için, şu şartlara gerek tutuldu. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı sonu itibarıyla başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabiliyor. Ayrıca kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut, iş yeri ve arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler. Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 2020 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 bitimi itibarıyla başlayan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek.”