Buğday ve arpa fiyatları için yayınlanan güncel fiyat listeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından günlük olarak güncellenmeye devam ediyor. Yayınlanan listelerde 2022 yılı içerisinde zamlar ön plana çıkarken, farklı şehirlerde yer alan ticaret borsalarında zamlar sonrası gerçekleştirilen son işlemler ile birlikte güncel fiyatlar da yenileniyor. Üretim maliyetlerinde zamların etkisi ile artan buğday ve arpalar için yayınlanan güncel listeler TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından yayınlandı.

TOBB güncel buğday ve arpa fiyatları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanan güncel fiyatlar buğday ve arpa gibi hububat ürünleri için listeler halinde hem çiftçiler hem de alıcılar için ortalama fiyat bilgisi oluşturması açısından yayınlanıyor. Güncel listelerde 2022 yılı içerisinde buğday ve arpa fiyatları artış göstermeye başladı. bu durum sebebi ise gübre gibi tarım destekleyici ürünlere gelen zamlar sonrası üretim maliyetlerinin artması. Artan maliyetler sonrası buğday ve arpa fiyatları TOBB bünyesinde şu şekilde değişti:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak işlem gören beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı 6 bin 167 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere satışı gerçekleştirilen ara çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 825 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum olarak işlem gören Anadolu buğdaylarının beyaz ve sert kabuklu çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 7 bin 672 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum olarak işlem gören Anadolu buğdaylarının kırmızı ve sert kabuklu çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 400 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Tuğla fiyatları ne kadar oldu? Temmuz 2022 güncel tuğla fiyatları

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdayların kırmızı kabuklu çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 425 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapmak için yetiştirilen buğdayların beyaz ve yumuşak kabuklu çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı ise 7 bin 149 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen buğdayların beyaz kabuklu çeşidi olan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı 7 bin 110 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen buğdayların kırmızı kabuklu çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı 6 bin 759 Türk Lirası seviyesinde görüldü.