Buğday ve arpa olarak alınıp satılan tarım ürünleri için belirlenen güncel fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) resmi internet sitesi üzerinden he çiftçiler hem de alıcılar için paylaşılmaya devam ediyor. Yayınlanan güncel fiyat listelerinde zam ve indirimler gerçekleştirilen son satış işlemine bağlı olarak düzenleniyor. Alınan ürünler farklı şehirlerde yer alan ticaret borsaları tarafından kaydediliyor ve bu şekilde bir sonraki satış işleminde kullanılacak ortalama satış fiyatı ortaya çıkarılmış oluyor.

TOBB buğday ve arpa fiyatları

Buğday ve arpa çeşitleri hububat mamulleri olarak işlem gören tarım ürünleridir. Hububatalar için belirlenen güncel fiyatlar ise devlet kurumu olan Türkiye Odalar ve Borsalar birliği tarafından güncel hali ile hem çiftçiler hem de alıcılar için düzenli olarak yayınlanır. Aldıkları son güncellemeler ile fiyatları artış gösteren buğday ve arpalar için gerçekleştirilen son satışlara bağlı olarak yayınlanan gümnce listede satış fiyatları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpalar olarak işlem gören arpa çeşidi beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 309 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Küme hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımları gerçekleştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 11 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı yerli tohum olarak işlem gören buğday çeşitleri arasında yer almaktadır. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 708 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayı yerli tohum olarak işlem gören buğday çeşitleri arasında yer alır. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 214 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarında güncel gelişmeler. Buğday ve arpa fiyatları ne kadar oldu?

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar arasında işlem gören kırmızı kabuklu buğday çeşidi diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 400 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen beyaz ve yumuşak kabuklu buda çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 780 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

ekmeklik un yapımında kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen kırmızı ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 799 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen buğday çeşitleri arasında olan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 220 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen buğday çeşitleri arasında olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 210 Türk Lirası seviyesinde görüldü.