Ülkemizde İç Anadolu bölgesi ve çevresinde yaygın bir şekilde yetiştirilen tarım ürünleri olan buğday ve arpalar için satış fiyatları her yeni gün ile birlikte güncellenmeye devam ediyor. Buğday ve arpa fiyatlarında yaşanan artış ve düşüşler gerçekleştirilen son işlemler ile birlikte güncel listelere yansıtılıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kayıt altına alınan son satış işlemi ile birlikte ortalama fiyat tarifeleri değişen buğday ve arpalar için ise son günlerde fiyatlar dalgalı bir şekilde ilerliyor.

Buğday ve arpa fiyatları ne kadar oldu?

Hububat türünden tarım ürünleri olan buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından hazırlanan listeler ile hem alıcılar hem de çiftçiler için güncellenmeye devam ediyor. Günel listelere bakıldığında ise arpa fiyatlarının her yeni işlem ile farklı bir fiyat bandına yerleştiğini görmekteyiz. Özellikle Mayıs ayı itibari ile arpa fiyatları dalgalı grafikleri ile göze çarpmaya başladı. Fiyatların bir artıp bir düştüğü grafiklerde arpa fiyatlarının yanı sıra, buğday fiyatları ara sıra düşüşler yaşasa da, genel olarak buğday fiyatları artmaya devam ediyor.

Buğday ve arpa türünden tarım ürünleri için belirlenen güncel fiyatlar genel olarak artışlar ile karşımıza çıkıyor. Hem arpa hem de buğday fiyatları için uygulanan tarifelerde artışlar birlikte görüldü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından paylaşılan son işlemlere göre güncel buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde:

Arpa beyaz

Beyaz kabuklu arpalar olarak satılan beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 304 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığı için yetiştiriciliği ve satışı yapılan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Çorum Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı ise 5 bin 764 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  TOBB güncel buğday ve arpa fiyatları açıklandı! Buğday ve arpa fiyatlarında artış sürüyor

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum buğdaylar olarak işlem gören Anadolu buğdaylarının beyaz ve sert kabuklu çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 349 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum buğdaylar olarak işlem gören Anadolu buğdaylarının sert ve kırmızı kabuklu çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 76 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubunda yer alan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 566 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Yemlik buğdaylar genel olarak kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği ve satışı gerçekleştirilen buğdaylardır. Yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 900 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Yemlik buğdaylar grubundan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırımızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 700 Türk Lirası seviyesinde görüldü.