Buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar her gelen güncelleme sonrasında  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanmaya devam ediyor. Güncel fiyatlar Bilgi Hizmetleri Dairesi içerisinde listeler halinde bulunuyor. Güncel listelerde yer alan fiyatlar hem çiftçiler için hem de alıcılar için ortalama fiyat bilgisi sunuyor. Listelerde yer alan güncel fiyatlar gerçekleştirilen son satış işlemi üzerinden hesaplanıyor ve bu şekilde ortalama fiyatlar ortaya çıkarılıyor.

TOBB buğday ve arpa fiyatlarında artış

TOBB tarafından yayınlanan güncel listelerde yer alan fiyatları ile buğday ve arpa çeşitleri için fiyatlar güncellendi. Güncel buğday ve arpa fiyatlarına bakıldığında, listelerde genel olarak bir artış söz konusu. Çiftçiler tarafından satışı gerçekleştirilen buğday ve arpa çeşitlerinde güncel fiyatlar satılan son ürün bazında oluşturuluyor. Farklı şehirlerde yer alan ticaret borsalarında gerçekleştirilen işlemler sonrasında bir sonraki satış için ortalama fiyat bilgisi yayınlanıyor. Yayınlanan güncel listelerde beyaz arpa, ekmeklik yumuşak buğday, yemlik kırmızı buğday gibi farklı buğday ve arpa çeşitlerinde artışlar göze çarpıyor. TOBB tarafından yayınlanan güncel buğday ve arpa fiyatları şu şekilde:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olan beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı 6 bin 200 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Akşehir Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayları yerli tohum buğday çeşitleridir. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 585 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayları beyaz çeşitleri gibi yerli tohum buğdaylardır. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte 7 bin 250 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Güncel arpa ve buğday fiyatları. Buğday fiyatlarındaki dev artış korkutmaya devam ediyor!

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubuna ait olan kırmızı kabuklu buğdaylar olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 880 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan beyaz ve yumuşak kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 722 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı yarı sert ekmeklik buğday

Kırmızı ve yarı sert kabuklu ekmeklik buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı yarı sert ekmeklik buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 653 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılan buğday çeşidi olarak işlem gören yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 530 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılan buğdayların kırmızı kabuklu çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 177 Türk Lirası seviyesinde görüldü.