Buğday  ve arpa fiyatları güncek hali ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanan günce fiyatlar farklı şehirlerde yer alan ticaret borsaları içerisinde gerçekleştirilen son satış işlemlerine bağlı olarak güncelleniyor. Gerçekleştirilen son satış işlemine göre zam ya da indirim alarak güncel fiyatları belirlenen buğday v arpalar için hazırlanan listeler ise TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından hem alıcıya hem de çiftçiye sunuluyor.

TOBB buğday ve arpa fiyatları

Ülkemizde daha çok İç Anadolu ve çevresinde yetiştiriciliği gerçekleştirilen tarım ürünleri olan buğday ve arpalar için belirlenen güncel satış fiyatları, gerçekleştirilen son satış işlemine bağlı olarak ürünlere tanımlanan satış fiyatlarıdır. Gerçekleştirilen son atış işlemlerine bağlı olarak güncel buğday ve arpa fiyatları zam ya da indirimler alırlar ve listelerde karşımıza çıkarlar. 2022 yılı içerisinde fiyatlarında artış görünen buğday ve arpa çeşitleri için güncel listelerde durum yine fiyat artışları ile karşımıza çıkıyor. Üretim maliyetlerine gelen zamlar sonrasında buğday ve arpa gibi tarım ürünlerinde satış fiyatları zamlanarak güncel listelerde yerini alıyor. Güncel ortalama fiyatları ile TOBB tarafından kayıt altına alınan buğday ve arpa fiyatları şu şekilde:

Arpa beyaz

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak işlem gören beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 6 bin 295 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığı için yetiştiriciliği yapılan ve yem olarak alınıp satılan arpa çeşidi olan yemlik için gerçekleştirilen son satış işlemi Akşehir Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 6 bin 300 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı yerli tohum olarak alınıp satılan buğday çeşitleri arasında yer almaktadır. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 7 bin 527 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Kırmızı ete gelen zamlar vatandaşa zor günler yaşatıyor! Güncel kırmızı et fiyatları

Buğday Anadolu durum ekstra

Anadolu buğdaylarında ekstra durum buğday olarak alınıp satılan buğday çeşidi olan buğday Anadolu durum ekstra için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte buğday Anadolu durum ekstra için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 7 bin 514 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert Anadolu buğdayı yerli tohum olarak alınıp satılan Anadolu buğdayları arasındadır. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Akşehir Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 7 bin 530 Türk Lirası seviyesinde  görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğday çeşitleri arasında yer alan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 7 bin 400 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik yumuşak beyaz buğday

Ekmeklik un hazırlamak amacı ile alınıp satılan yumuşak ve beyaz kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik yumuşak beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik yumuşak beyaz buğday için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 7 bin 90 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen buğday çeşitleri arasında yer alan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 6 bin 950 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen buğday çeşitleri arasında yer alan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 6 bin 530 Türk Lirası seviyesinde görüldü.