Geçmişten günümüze birçok sanat dalı hala yapılmakta olup gün geçtikçe daha da gelişmektedir. Geçmişte insanlar yaptığı sanatları başka insanlara elden satarak emeklerinin karşılıklarını alırlardı. Fakat günümüzde bu durum hala geçerli olsa da farklı yöntemler de karşımıza çıkmaktadır.

Teknolojinin getirdiği yeniliklerden birisi olan internet ise bu yöntemlerden en önemlisini oluşturmaktadır. İnternet sayesinde insanlar yaptığı sanat eserlerini internet ortamında güvenilir ve kolay bir şekilde başka alıcılara satabilir hale gelmiştir. Bu sayede hem daha çok kullanıcıya ulaşabiliyorlar hem de daha rahat bir şekilde kargo yoluyla sanat eserleri satılabiliyor.

Satılabilir sanat dallarından birisi de görsel sanatlar dalı altında oluşturulan resimlerdir. Resimler ve stok fotoğraflar dijital ortama aktarılarak internet sitelerinde satılabiliyorlar. Resimlerin satılmasına ise birçok internet sitesi aracılık etmektedir. Bu internet sitelerinin en popüleri ise Shutterstock internet sitesidir.

Shutterstock kullanarak nasıl para kazanılır? (Adım 1)

Shutterstock kullanarak nasıl para kazanılır? (Adım 1)

Shutterstock Nedir?

Günümüzde internet ortamında yüzlerce görsel ve stok fotoğraf satış platformu bulunur. Fakat birçoğu kolay bir şekilde kullanılamıyor. Shutterstock ise diğer sitelerin aksine kolay bir kullanım arayüzüne sahiptir.

Shutterstock internet sitesi dijital ortamda resim yapanların veya gerçek bir ortamda resim çekip resimden ise para kazanmak isteyen kullanıcıların kullandığı bir internet sitesidir. Ek olarak bu internet sitesinden başka kullanıcıların yaptığı veya çektiği resimler satın alınabilir.

İzleyin: Stok Fotoğrafçılığı ile Uyurken Bile Para Kazanmak?!

Shutterstock ile Nasıl Para Kazanılır?

Shutterstock ile para kazanmak isteyen kullanmak isteyen kullanıcılar ilk önce Shutterstock Contributor hesabı açmaları gerekir. Shutterstock Contributor hesabı ise özel bir başvuru ile açılan resim satmak isteyen kullanıcılara özel olarak yapılmış bir hesap türüdür. Bu hesap türünü resim almak isteyen yani alıcı kullanıcıların kullanmasına gerek yoktur.

  • Shutterstock Contributor hesabı açıldıktan sonra hesap ayarlarını kişisel bilgilerinize göre yapın.
  • İstediğiniz bir resmi dijital ortamda çizin ve uygun formatlara göre kaydedin. Eğer resim çektiyseniz yani stok fotoğrafçılık yapıyorsanız aynı şekilde uygun formatlara göre resim çekin.
  • Resim satış bölümünden resminizi yükleyin.
  • Resminizi yükledikten sonra oluşturacağınız ilanda gözükmesini istediğiniz ismi, fiyatı ve diğer özellikleri ayarlayın.
  • Tüm her şeyi ayarladıktan sonra resmi başvuruya gönderin. Resim gönderildikten sonra bir onay sürecine girecektir. Onay süreci tamamlandığında size bir bilgilendirme e-postası gelecektir.
İLGİLİ MAKALE  Bitcoin ile nasıl yatırım yapılır?

Tüm gerekli adımlar yapıldıktan sonra resminizin ilanı otomatik olarak sistem tarafından oluşturulacaktır.

Shutterstock kullanarak nasıl para kazanılır? (Adım 2)

Shutterstock kullanarak nasıl para kazanılır? (Adım 2)

Shutterstock’da Resim Satarken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nedir?

Shutterstock ile para kazanmak için bazı yöntemleri kullanmak her zaman sizi diğer satıcılardan bir üst seviyeye çıkaracaktır.

İnsanlara Hitap Eden Resimler Yapın

Stok fotoğraf çekerken veya resim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta insanlara hitap eden konuların bulunmasıdır. Her gün farklı bir konu karşımıza çıkar. Bu konulara uygun resim üreterek insanların daha çok etkileşimini alabilirsiniz.

Evrensel Konular Seçin

Resimlerinizi yapmadan önce evrensel yani herkese uygun bir konuya göre bir resim şablonu planlayın. Resimlerinizin konusunun evrensel olması sizin resimlerinizin birçok kişinin ilgi alanına girmesine neden olur. Bu sayede daha fazla etkileşim alırsınız.

Gerekli noktalara dikkat etmek daha düzenli resim ilanlarına sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Video: Shutterstock Üye Olma ve Görsel Yükleme | Fotoğraf ÇEK Para KAZAN

Shutterstock’da Nasıl Daha Çok Satış Yapılır?

Shutterstock’da daha çok satış yapmak için ilk olarak sıradanlaşmış konulardan kaçınmanız gerekir. Bunun sebebi ise sıradanlaşmış konular zaten birçok kişinin yaptığı resimde yer almaktadır. Bundan dolayı rekabet artmaktadır. Rekabetin artması da sizin görselinizin diğer görsellerin arasında bulunamamasına neden olabilir. Bundan dolayı özgün konularda resim yapmak sizi her zaman daha çok yaratıcı kılacaktır.

Shutterstock kullanarak nasıl para kazanılır? (Adım 3)

Shutterstock kullanarak nasıl para kazanılır? (Adım 3)

Shutterstock Güvenli mi?

Shutterstock milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmakta olup şu ana kadar resim satanlara 1 milyar Amerika dolarından fazla ödeme yapılmıştır. Shutterstock her satılan resimden %40’a kadar bir oranda resmin sahibine ödeme yapmaktadır. Şu ana kadar hiçbir kullanıcı tarafından ödeme alınamaması gibi bir şikayet de bulunmuyor.

Shutterstock’da Seviyelere Göre Kazanç Dağılımı Nedir?

Shutterstock’daki en güzel özelliklerden birisi de seviyelere göre kazanç dağılımıdır. Her seviye farklı oranda kazanç oranı almaktadır.

  • Seviye 1: 100’e kadar görsel lisansı yapılabilir. Yüzde 15 oranında kazanç oranı verilir.
  • Seviye 2: 101 ile 250 arasında bir miktarda görsel lisansı yapılabilir. Yüzde 20 oranında kazanç oranı verilir.
  • Seviye 3: 251 ile 500 arasında bir miktarda görsel lisansı yapılabilir. Yüzde 25 oranında kazanç oranı verilir.
  • Seviye 4: 501 ile 2500 arasında bir miktarda görsel lisansı yapılabilir. Yüzde 30 oranında kazanç oranı verilir.
  • Seviye 5: 2501 ile 25000 arasında bir miktarda görsel lisansı yapılabilir. Yüzde 35 oranında kazanç oranı verilir.
  • Seviye 6: 25000’den fazla görsel lisansı yapılabilir. Yüzde 40 oranında kazanç oranı verilir.
İLGİLİ MAKALE  Önümüzdeki ay paraya para demeyecek burçlar belli oldu. İşte zengin olacak şanslı burçlar (Kaynak: soru.com.tr)

Müşterileriniz satışını yaptığınız resmi lisansladığında seviyeniz artar. Bundan dolayı müşterinize yaptığınız resmi satmanızın yanında müşterinizin memnun kalmasını sağlamak da çok önemlidir. Shutterstock bu özelliği sayesinde birçok resim satış platformundan daha önde bir sırada bulunuyor.

Shutterstock’da Kazanılan Para Nasıl Çekilir?

Shutterstock’da belirli bir miktarda para kazandıktan sonra kazandığınız parayı uygun ödeme yöntemlerini kullanarak çekmeniz gerekmektedir. Shutterstock Payoneer, Paypal ve Skrill ödeme yöntemlerini desteklemektedir. Ancak Türkiye’de Paypal’ın ve Skrill’in kullanımı yoktur. Bundan dolayı şu anlık tercih edebileceğiniz tek seçenek bir Payoneer hesabı açarak paranızı Payoneer’e çekmek olacaktır.

Shutterstock Ödeme Döngüsü Nedir?

Ödeme döngüsünün ilk aşaması olan “Ödeme Dönemi”nde ilk olarak kullanıcıların alması gereken ödeme miktarları hesaplanır. İkinci aşama olan “Ödeme Hesaplama” aşamasında en az 500 Amerika doları değerinde parası olan kullanıcılar tespit edilir. Daha sonra ödeme hesaplanıp kullanıcılara ödemeyi alacaklarına dair bir e-posta gönderilir. Bu e-posta sayesinde kullanıcılar ödeme hakkında bilgi alırlar. Daha sonra ödeme uygun ödeme yöntemleri üzerinden gerçekleştirilir. Ödemeler ise genellikle ayın 7’si ile 15’i arasında yapılır.