PTT, iş alımlarına devam ediyor. KPSS şartı aramadan personel alımı yapacak olan PTT, 15 bin kişiyi istihdam edecek. Yeni iştirakler ile beraber personel açığı olacağını belirten Posta telefon ve Telgraf Anonim Şirketi (PTT), 2023 yılının sonuna kadar en az 15 bin personele ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Bunun üzerine vatandaşlar da PTT’ye iş başvurusunda nasıl bulunulabileceğini araştırmaya başladı. Bu yazımızda sizlere, PTT’nin iş alımlarına nasıl başvurabileceğinizi anlattık.

En az 15 bin personel istihdam edilecek

Ptt Kargo nasıl gönderilir?

PTT, yeni yapılacak iştirakler ile beraber, 2023 yılının sonu. kadar en az 15 bin personele ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Bu sayı, yaşanabilecek olan gelişmelere bağlı artabilir. Toplamda ise 55 bin personel alımının olacağına dikkat çeken PTT, yakın bir süre içerisinde personel alımına başlayacak. Vatandaşlar ise PTT ve hükümet kanalından gelecek olan resmi açıklamaları bekliyor.

PTT iş ilanlarına başvuru şartları nelerdir?

PTT iş ilanlarına başvurabilmek için belirli şartları yerine getirmeni gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesini bile yerine getiremezseniz, PTT’ye yapmış olduğunuz iş başvuruları, olumsuz sonuçlanabilir. Bu yüzden de PTT’ye iş başvurusu yapmadan önce başvuru şartlarını detaylıca inceleyiniz. PTT iş başvurusunda istenilen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş, 36 yaşından gün almamış olması
  • Açılacak olan kadroya, akademik olarak yeterli olması
  • Uyuşturucu madde kullanmamak ve uyuşturucu madde tedavisi görmüş olmaması
  • Herhangi bir disiplin suçu nedeni ile işten çıkarılmış olmaması
  • Erkek adaylar için askerlik ile herhangi bir bağlantısı kalmaması
  • Terör veya yüz kızartıcı suçtan herhangi bir şekilde hüküm giymemiş olması

PTT iş ilanlarına nasıl başvuruluyor?

PTT’de çalışmak isteyen adayların öncelikle başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurması gerekiyor. Başvuru formaları, iş ilanları açıldıktan sonra, PTT şubelerinden veya PTT’nin resmi internet sitesi aracılığı ile doldurulacaktır. Başvuru formunu doldurduktan sonra, kurumda çalışmaya uygun olan kişiler PTT tarafından çağırılacaktır. Çağırıldıklarında ise vatandaşlar, sözlü ve yazılı mülakatlara girmek zorunda. Yapılan mülakatlar sonrasında ise PTT kurumunda çalışmaya uygun olan adaylar, PTT’nin bünyesinde belirli departmanlarda çalışmaya başlayacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Güncel ptt kargo fiyatları 2022

Mülakatlar iki aşamadan meydana gelmektedir. İlk önce adayların temel yeterlilik ve akademik yetenekleri test ediliyor. Bunun için özel olarak hazırlanmış bir yazılı sınav mevcut. Bu yazılı sınavdaki belirlenmiş olan baraj puanını geçebilen adaylar ise daha sonra sözlü mülakata girmektedirler. Denetleyen kişiler iş başvurusu yapan adayı uygun bulursa, işe alımları için gerekli belgeleri hazırlayacaklardır.

İşe başlamadan önce adaylar eğitime girecek

PTT, iş başvurusu onaylanan olan kişileri çalışacakları departmana uygun bir eğitim ile işe hazırlayacak. Daha sorna ise personeller, en kısa süre içersinde çalışacakları bölgedeki işlerine başlayacaklar.

Yazılı sınav tarihi belli oldu mu?

PTT, iş başvurusu için girilmesi gereken yazılı sınav tarihini henüz açıklamadı. Adaylar ise yazılı sınav tarihini merakla bekliyor. Kurumun resmi internet sitesi üzerinden en kısa sürede sınav tarihi açıklaması bekleniyor.

Yazılı sınav konuları nedir?

PTT’nin yazılı sınavında, adayların Türkçe dilini nasıl kullanabildiklerini test ediliyor. Aynı zamanda temel vatandaşlık bilgileri ve mantık testleri de yazılı sınavda yer almaktadır. PTT iş başvurusu yazılı sınavında sorulacak olan soruların konuları şu şekildedir:

  • Türkçe paragrafta anlama, dil bilgisi ve yazım kuralları
  • Türkiye Coğrafyası
  • Temel Vatandaşlık Bilgisi
  • Ölçme Becerisi
  • Sözel Mantık Yürütme
  • Sayısal Mantık Yürütme
  • Genel Kültür

PTT personel alımları ne zaman başlayacak?

PTT ve hükümet kanadından yapılan herhangi bir resmi açıklama bulunamamaktadır. Ancak tahminlere göre PTT, yaz osnuna doğru iş ilanlarını yayınlayacak İş ilanları yayınlandıktan sonra ise başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar, iş ilanlarına kolayca başvurabilecek. İş ilanlarına PTT’nin resmi internet sitesinden veya PTT şubelerinden başvurabileceksiniz.