İnsanların para kazanmak ve hayatlarını idame ettirmek için çalışmaları gerekmektedir. Dünya üzerinde çok sayıda meslek vardır ve bu mesleklerden bazıları diğerlerine göre çok daha avantajlıdır. Maddi olarak çok daha iyi bir konumda olan meslekler, son zamanlarda araştırılmaya devam ediyor. Paraya para demeyen meslek grupları belli oldu! En çok bu meslekler kazanıyor.

En çok bu meslekler kazanıyor

Uzman doktorluk

Türkiye’de en popüler mesleklerden biri olan doktorluk, popülaritesini hiç kaybetmeyen dinamik bir meslektir. Kazancının yüksek olmasının yanı sıra sahip olduğu büyük mesleki ve insani tatmin duygusu sayesinde insanlar bu mesleğe sıklıkla yönelirler. 6 yıl süren Tıp Fakültesi ve sonra TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) ile uzmanlık alanlarını belirleyen doktorlar, sınav sonuçlarına göre gerekli alanda tekrar eğitim alır ve özel sektör ya da kamuda uzman doktor olarak çalışırlar.

Avukatlık

Avukatlık da doktorluk gibi hem çok para kazandıran hem de saygınlık sahibi olan mesleklerden bir tanesidir. Avukatlar, 4 ya da 5 yıl boyunca ilgili Hukuk Fakültesinde eğitiminin ardından 1 yıl meslek stajı yapıp meslek hayatına atılırlar. Hem devlette avukat olunabilir hem de özel sektördeki şirketlerde. Ayrıca bir avukat kendi bürosunu açıp yalnız da çalışabilir. Bu bağlamda, avukatlık da son derece para kazandırır.

Pilotluk

Pilotlar, Türkiye’de en yüksek maaşa sahip meslek erbaplarıdırlar. Pilotlukta da alınan paralar çalışılan yere ve firmaya bağlı olarak değişir ancak tüm pilotlar çok ciddi paralar kazanırlar. Pilotlar hem aylık olarak diğer mesleklere göre yarım çalışırlar, hem de en yüksek maaşı alırlar. Pilot olmak için ilgili üniversitelerdeki pilotaj bölümüne başlamak ve pilotluk eğitimi alarak pilot olmak gerekir.

Yazılım mühendisliği ve yazılımcılık

Son dönemdeki en popüler mesleklerden bir tanesi sayılan yazılım mühendisliği ya da yazılımcılık mesleği, günümüzde büyük bir ilerleme kaydetti ve en popüler mesleklerden biri oldu. Teknolojinin bu denli gelişme gösterdiği ve durmadan bir ilerleme kaydettiği bu meslek, elbette oldukça iyi paralar kazandırıyor. Yazılım tasarımı, geliştirme ya da bakım gibi alanlarda çalışabilen meslek sahipleri, paraya para demiyor ve emeğinin hakkını alıyorlar.

İLGİLİ MAKALE  Döner sermaye nedir?

Profesörlük

Paraya para demeyen ve saygınlıkta da çoğu mesleği ikiye katlayan bir başka meslek ise elbette ki profesörlüktür. Üniversitelerde dört yıllık bir süre sonunda lisans eğitimi alıp daha sonra yüksek lisans ve doktorayı başarı ile tamamlayan kişiler, tezleri kabul edildikten sonra üniversitelere çalışmaya başlarlar. Profesörler, ülkemizde hem devlette çalışabilir hem de özelde çalışabilirler ancak nerede çalışırlarsa çalışsınlar hem çok iyi sayılabilecek maaşlar alırlar hem de saygınlıklarını elde ederler.

Diş hekimliği

Diş hekimliği de doktorluk gibi bir meslektir ve sağlık konusunda en ihtiyaç duyulan alanlardan bir tanesidir. Diş Hekimliği okuyan ve mezun olan kişiler, diş hekimi olurlar. Hem kendi kliniklerini açabilen diş hekimleri hem de devlette ya da özel sektörde çalışıp gayet dolgun ücretlerle mesleklerini icra edebilirler. Maaşlar en fazla kendi kliniği olan doktorlarda bulunur.

Kabin memurluğu

Türkiye’de de dünyada da en çok para kazanılan mesleklerden bir tanesi de kabin memurluğudur. Kabin memuru olmak için 2 senelik basit bir eğitim sonrası kabin memuru olunabiliyor. Kabin memurları da gayet tatmin edici ücretler alıyorlar.

Eczacılık

Hem saygın hem de geliri iyi olan bir başka meslekle yazımızı sonlandırıyoruz. Üniversitelerdeki eczacılık bölümünde 5 yıl eğitim alıp mezun olan öğrenciler, eczacı olmaya hak kazanırlar. Hem kendi eczanelerini açarak çalışan eczacılar var hem de devlet ya da özelde çalışanlar.