Bu yıl içerisinde sürekli olarak zamlanan benzin, LPG ve motorin gibi akaryakıt türleri için uygulanan zamlar sürekli olarak pompa fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Genel olarak zamların haftalık olarak işlendiği akaryakıt fiyatlarında gelen yeni bir zam ise ağızları açık bırakacak türden. Bu hafta içerisinde akaryakıt fiyatları tablosu için oldukça dalgalı geçti. Benzine gelen zam ardından indirime dönüştü. Daha sonra motorin ve LPG için zam uygulandı ve henüz 1 gün bile geçmeden motorin tekrar zamlandı.

Motorin fiyatlarına 2 günde 2 zam

Son ayların zam şampiyonu akaryakıt ürünü olan motorin, sürekli olarak aldığı zamlar ile vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. 16 Haziran 2022 Perşembe günü yani dün gece yarısı itibari ile pompa fiyatlarına ve akaryakıt firmalar tarafından yayınlanan listelere yansıyan zamlar sonrasında motorin fiyatları benzin fiyatlarını büyük bir fark ile geride bırakmıştı.

Ancak gelen yeni bir güncelleme ile birlikte motorin fiyatları iki gün arka arkaya ikinci kez zamlanmış oldu. 17 Haziran 2022 Cuma gece yarısı aldığı zamlar ile birlikte motorin fiyatları 30 Türk Lirası seviyesinin yanında beklemeye başladı. Ortalama olarak  motorin litrelik satış fiyatı ise 29,99 Türk Lirası oldu. İşte güncel zamlar ile birlikte benzin, LPG ve motorin fiyatları:

Opet güncel akaryakıt fiyatları

Opet firması adı altında satılan akaryakıt fiyatları şehirlere göre farklı listeler halinde yayınlanıyor. Bu gün itibari ile ise tüm listelerinde motorin fiyatlarını güncelleyen ve zamlı fiyatlardan motorin satmaya başlayan Opet firması bünyesinde satılan akaryakıtlar için fiyatlar zamlı hali ile yeniden listelendi. Opet firması tarafından belirlenen ortalama motorin satış fiyatı 29,969 Türk Lirası oldu. Bu durum benzin ve LPG fiyatlarını etkilemedi ve benzin için belirlenen satış fiyatı ortalama olarak 27,51 Türk Lirası ücretinden satılıyor. LPG fiyatlarında ise indirimler işlenmiş durumda ve LPG ortalama olarak 18,05 Türk Lirası ücretinden satılıyor.

Petrol Ofisi güncel akaryakıt fiyatları

Petrol Ofisi bünyesinde satılan akaryakıtlar 81 il için şehir ortalamaları veren listeler halinde yayınlanıyor. Petrol Ofisi tarafından yayınlanan fiyat listelerinde pompa fiyatlarına yansıyan zamlar dikkat çekti. Tıpkı Opet firması gibi Petrol Ofisi firması da fiyatlarını gelen motorin zammı ile güncelledi. Petrol Ofisi bünyesinde ortalama motorin satış fiyatı ise 29,99 Türk Lirası oldu. Benzin fiyatları için belirlenen ortalama satış fiyatı 27,51 Türk Lirası seviyesinde kaldı ve LPG için ise sabit kaldı. Petrol Ofisi tarafından satılan LPG için belirlenen ortalama satış fiyatı 12,42 Türk Lirası oldu.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş mü yaşanacak? Güncel buğday ve arpa fiyatları

TP güncel akaryakıt fiyatları

TP ya da Türkiye Petrolleri olarak bilinen yerli akaryakıt firması tarafından satılan akaryakıt satış fiyatları listesi de güncellendi. Türkiye Petrolleri firması tarafından satılan motorin cinsi akaryakıtalar için belirlenen ortalama satış fiyatı 30,00 Türk Lirası oldu. Bu durum benzin için ise 27,52 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye Petrolleri firması tarafından satışa sunulan LPG için belirlenen ortalama atış fiyatı ise 16,27 Türk Lirası.

Shell güncel akaryakıt fiyatları

Shell firması tarafından satılan akaryakıtlar ait listelerde yalnızca benzin ve motorin fiyatları yer almakta. Tıpkı diğer firmalar gibi motorine gelen zamlar ile Shell firması da satış fiyatlarına ait listeyi güncelledi. Shell firmasında motorin ortalama olarak 29,99 Türk Lirası fiyatında satılıyor ve listeler şehir bazında paylaşılıyor. Shell firması bünyesinde satılan benzin ortalama satış fiyatı ise 27,53 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor.