İstanbullu vatandaşların her gün düzenli olarak kullandığı İstanbulkart yeni kampanyaları ile cezbediyor. Son günlerde yeni fonksiyonları ile mobil uygulama da çıkaran İstanbulkart, mobil uygulama kullananları sevindirecek bir kampanya yaptı. Kampanya 29 Eylül 2022’ye kadar devam edecek. Dijital mecrada İstanbul kartı, QR kod ile geçiş yaparak kullanan İstanbullular 10 geçişten 1’ini ücretsiz yapabilecek.

29 Eylül’de son bulacak kampanya QR kod sistemi ve mobil uygulamanın daha çok kişiye ulaşması amacıyla yapılıyor. Kampanya ile tek geçişi ücretsiz yapabileceksiniz. Ama kampanyadan faydalanmak için 10 geçiş yapmanız gerekiyor. Onuncu geçiş size iade oluyor.

İstanbulkart ile 10 Geçiş Yap, 1 Geçiş İade Kampanya Detayları

İstanbulkart sahiplerinin bu kampanyanın avantajlarından yararlanabilmesi için, öncelikle akıllı telefonlarına, İstanbulkart mobil uygulamasını indirip, kurması gerekiyor. Sonrasında ise uygulamada bulunan QR Kod ile geçiş sisteminin aktifleştirilmesi isteniyor. Ardından İstanbulkartın kişiselleştirilmesi, açık rıza tercihlerinin kabul edilmiş olması ve en az 1 tane ticari elektronik ileti izninin verilmiş olması şart. Tüm bu ayarları yaptıktan sonra, 29 Eylül tarihine kadar, QR kod sistemini kullanarak 10 defa geçiş yaptığınızda, 1 geçiş ücreti iade ediliyor. 29 Ağustos tarihi itibariyle start almış olan kampanya, 29 Eylül tarihine kadar devam ediyor.

İadeler, QR kod ile geçiş yapılmış olan dijital karta yükleniyor. Marmaray, otobüs, metrobüs, metro ve Şehir Hatları geçişlerinde QR kod sistemi kullanılabiliyor.

Kampanya Geçerlilik Tarihi: 29 Ağustos 2022 – 29 Eylül 2022

Kampanyadan Kimler Yararlanabilir?

İstanbulkart sahibi olan, İstanbulkart mobil uygulamasını cep telefonuna indirerek, kişiselleştirdikleri dijital kartları olan herkes kampanyadan faydalanabiliyor. Daha önce Dijital kartla geçiş yapmış kullanıcılar, kampanyadan faydalanamıyor. Dolayısıyla ilk defa dijital kart ve QR kod ile ödeme gerçekleştiren kullanıcılar kampanyadan faydalanabiliyor. 29 Ağustos ile 29 Eylül 2022 tarihleri arasında, kampanyadan bir defa ücretsiz geçiş hakkı kazanılabiliyor. Dijital öğrenci kartı sahipleri, dijital öğretmen kartı sahipleri ve dijital normal kart kullanıcılarının, geçiş ödemelerinde farklılıkları olması nedeniyle, dijital kartın sahip olduğu tarifeden 1 geçiş ücreti iadesi yapılıyor. Buna göre öğrencilere 3,74 lira, öğretmenlere 5,49 lira ve tam kart sahiplerine 7,67 lira olarak iade yapılıyor.

İLGİLİ MAKALE  İstanbulkart sahiplerine müjdeli haber. 50 TL yükleyin hediyeyi kazanın

Kampanya Koşulları:

  • İstanbulkart Mobil’den yapılan her 10 toplu ulaşım ödemelerinden biri dijital karta iade edilecektir.
  • İstanbul toplu ulaşım geçiş ücretleri değişkenlik gösterdiği için her dijital kart türü kendi tarifesi üzerinden bir otobüs geçiş tutarı kadar iade alacaktır.  Dijital öğrenci kart sahipleri 3,74 ₺, öğretmen 5,49 ₺, tam 7,67 ₺ ödül kazanabilecektir.
  • Hediye geçiş tutarı elektronik para olarak QR ödemesi yapılan dijital karta yüklenecektir.
  • QR kodla geçiş özelliği Marmaray, otobüs, metrobüs, metro ve Şehir Hatlarında geçerli ödeme noktalarında kullanılabilmektedir.
  • Kampanyadan daha önce dijital kartları ile geçiş yapmamış İstanbulkart Mobil kullanıcıları yararlanabilir.
  • Kampanya dönemi boyunca, kampanyadan birden fazla kez faydalanılabilir.
  • Ücretsiz kart sahiplerine dijital kart tanımlanmadığı için bu kampanyadan faydalanamayacaktır.
  • Kampanyadan faydalanabilmek için kampanyaya katılmadan önce İstanbulkart’ın kişiselleştirilmiş olması, açık rıza tercihlerinin açık olması ve en az bir ticari elektronik ileti izninin verilmiş olması gereklidir.
  • Ödüllendirme bilgisi İstanbulkart Mobil kullanıcılarına push bildirimi ya da SMS olarak yapılacaktır.
  • Kullanıcının push bildirimi kapalı olması halinde Belbim AŞ kayıtlarında kullanıcının SMS ticari elektronik ileti izni varsa ödül bilgilendirmesi SMS ile yapılacaktır. SMS ile ticari elektronik ileti izni yoksa kullanıcılara ödül TL yüklemesi yapılacak ancak SMS iletişimi yapılamayacaktır.
  • Sistemsel gecikmelerden kaynaklı ödül TL yüklemelerinde oluşabilecek aksaklıklarda BELBİM AŞ müşteri memnuniyeti kapsamında TL ödül yüklemesini en kısa sürede gerçekleştirecektir.
  • Belbim AŞ kampanyayı durdurma ve değişiklik yapma hakkını saklı tutar.