Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yaptı. Bu zamlar ile birlikte bir kilogram kıymanın kilosu 56 Türk lirasıyken, birden 83 Türk lirasına kadar fırladı. Kırmızı et stoklarında düşen rakamlar nedeni ile kırmızı et ihracatına sınırlama getirilmesi gündemde. Düşen stoklar nedeni ile şarküteri fiyatlarında artışlar devam edecek gibi.

Et ve Süt Kurumu fiyat listelerini güncelledi

Düveler kesilerek dana olarak fatura edilmeye başlandı bile. Kırmızı et stoklarındaki azalmalar, et fiyatlarının tavan yapmasına neden oluyor. Et ve Süt Kurumu’da güncellediği fiyat listelerinde, kırmızı ete yüzde 48 oranında zam yaptığını belirtti. Karkas et fiyatları 85 Türk lirası civarında. Bununla beraber perakende kırma ise 125 ile 145 Türk lirası civarından satılmaya başlandı.

Et stoklarındaki yetersizlik nedeni ile gelen zamlar, vatandaşın ceplerini daha çok yakacağa benziyor. Zira zaten ülkemizdeki et fiyatları bir hayli yüksekti. Şimdilerde ise çok daha yüksek olacak. Ayrıca et stoklarındaki yetersizlik, uzmanlara göre ithalatla çözülemeyecek. Bu yüzden de büyükbaş hayvan üretimine destek yapılamsı bekleniyor. Bunlar ile beraber yurt dışındaki bir kilogram karkas eti 84 Türk lirasına mal ediliyor. Bu yüzden de kırmızı et ithal etmek, vatandaşların ete olduğundan çok daha fazla para vermesine neden olacaktır.

Kırmızı et satışlarına kota getirildi

Getirilen kota ve çiftçilerin durumu için okumaya devam edin…