Son ayların popüler isimlerinden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun almış olduğu karardan sonra yaşananları değerlendirdi. BBDK’nın kararı sonası yükseliş trendine giren dolar kurunda 1 liralık bir düşüş izlendi. ardından da 1050 Tl seviyelerinde dolanan gram altın fiyatları da 975 Tl seviyelerine kadar geri çekildi. 950 TL ile 1.000 TL arasında seyreden gram altının alınması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, ellerinde gram altın bulunduran kişilerin neler yapması gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Kademeli alımı tercih edin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kademeli alımın her zaman için daha sağlıklı bir hamle olacağını vurguladı. Gram altının yıl sonunda 1.450 Tl olacağını söyleyen İSlam Memiş, 950 TL ile 1000 TL arasından kademeli gram altın alımlarının karlı olacağını vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bana göre çok iyi bir karar. Bir sonraki atak 1050, bir sonraki atak 1200 ve yılın son çeyreğinde 1450 benim için şaşırtıcı olmayacaktır.” yorumlarını yaptı.

Makas aralığı 9 lira

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, gram alın alım ve satımlarındaki makas aralığına dikkat çekti. Yaklaşım 9 TL makas aralığı olduğunu belirten İslam Memiş, ekranlardaki 974 lira olan gram altının 994 lira gibi seviyelerden satıldığına dikkat çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gün içinde 994’e kadar işlemler gerçekleşti ama Kapalı Çarşı’da 983 lira. 9 liralık makas aralığı var. Yine bankalardan almak istediğinizde altını, makas aralığını göz önünde bulundurun. Değişken fiyatlar göreceksiniz, altın düşüyor, almayalım, bekleyelim düşüncesinde olanları uyarmak isterim.” ifadelerini kullandı.

Video: İslam Memiş cevapladı: Hangi altın, hangi gümüş çeşitleri alınmalı ya da alınmamalı?

Altın fiyatları ciddi bir baskı altında

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve diğer emtia fiyatlarının ciddi bir baskı altında olduğuna dikkat çekti. Yaz mevsiminin etkisi ile beraber enflasyon oranlarının düşeceğini söyleyen İslam Memiş, geçtiğimiz aylarda enflasyonun yükselmesinin 2023 yılının ortalarına kadar devam edeceğini söylemişti. Bunlar ile beraber altın ve gümüş fiyatlarındaki ciddi bir manipülasyon ve baskının olduğunu dile getiren İslam Memiş, Altın fiyatları için 950 Türk lirası seviyesinin hayal olduğunu belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “İş alıma geldiği zaman hiç de fiyatlar o şekilde değil.” dedi.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş müjdeyi verdi. Altın stoklamaya başlayın, 'gram altın' son düşüşünü yaptı

Yatırımcılar için şaşırtan tavsiye

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve diğer emtialar dışında borsadaki ucuz senetlere de yatırım yapılabileceğini belirtti. Borsa İstanbul’da 2 aylık bir ralli sürecinin beklediğini belirtti. İslam Memiş,“Borsa İstanbul yüz endeksi 2403 puan seviyesinde. 2516 seviyesinde buradan hızlı bir toparlanma ve önümüzdeki 2 ay boyunca da borsada ciddi bir ralli süreci olabilir. Söylemlerim vardı, öngörülerim vardı. Bu öngörülerim hala geçerli. Borsa tarafında ben ucuz hisse senetlerinin olduğunu, özellikle yaz aylarında bu borsa istanbul yüz endeksinde yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. O yüzden şu an ki Borsa İstanbul yüz endeksindeki rakamsal değerler bana uygun bir fiyat olduğunu gösteriyor.“ sözlerine yer verdi.

Dolarda dalgalanmalar olabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunda dalgalanmaların meydana gelebileceğini belirtti. Bu dalgalanmaların da en çok dolar yatırımcılarının etkileneceğini belirten İslam Memiş, bu dalgalanmalar sebebi ile birçok yatırımcının dolar tarafından zarar edebileceğini belirtti.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar/TL kuru şu an itibariyle 16.69 lira seviyesinde. BDDK kararından sonra Pazartesi günü 16.07 seviyesini test eden dolar/TL kurunun dar bant aralığına sıkıştığını, yukarıda 16.75 seviyesinde direnç seviyesi olarak belirlediğini gözlemliyoruz. Ancak son videomda şu öngörüden bahsettim: Önümüzdeki 2 ay Dolar/TL kuru 16-17 TL bandı aralıklarında dalgalanır. Bir bakarsınız 16 liraya kadar geri çekilebilir, bir bakarsınız yukarı yönlü ataklar gerçekleştirir. Ama bu bant aralığına dikkat etmekte fayda var.  Ancak yine şunu ifade etmek isterim. Sizin ekranda görmüş olduğunuz dolar kuru ya da diğer yabancı para birimleri kurların gerçek değerini yansıtmadığını ifade etmek isterim. Bugün gün aralığında 16.52-16.76 TL geniş bant aralığında işlemler gerçekleştirildi. Günlük bazda çok ciddi dalgalanmalar var. Dolayısıyla da piyasa tam oturmadığı için bu dalgaların devam edeceğini tahmin ediyorum. Hem makas aralığı hem de dalgalanmalara dikkat etmek gerekiyor.“ diye konuştu.