İstihdam sahibi olmak isteyenler için sevindici haber geldi. Almanya’daki havalimanında çalışması üzere Türkiye’den işçi alacakları duyurusunda bulunan Almanya, pek çok iş arayanın yüzünü güldürmeyi başardı. Almanya’daki havalimanın çalışılması üzerine Türk vatandaşların duyurusuna sunulan haber sonucunda 7 bin 200 Türk işçiye hızlı vize verileceği duyuruldu. Almaya’da çalışacak Türk işçilere verilecek maaşın saatlik olarak en az 14 euro 25 cent olacağı düşünülüyor. İşte konuya dair tüm detaylar ve başvuru süreçleri…

İstihdam sahibi olmak isteyenlerin dikkatine

Almanya’da bulunan havalimanında yeterli kişi sayısının olmaması, Türk vatandaşlarına ihtiyaç oluşturması noktasında yeşil ışığın yanmasına neden oldu. Federal iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı Almanya’da yaşanan işçi eksikliğinin giderilmesi için Türkiye’den çalışmak üzere işçi getirilmesi için bir adım attı. Ajansın sözcüsünün açıklamasının ardından Almanya’daki havalimanın çalışması üzerine Türkiye’den havalimanı personeli alınacağına ve özel izne tabii tutlacağına dikkat çekti. Yapılan bu düzenlemenin ise 6 Kasım itibarıyla son verileceğini de eklemeyi ihmal etmedi. Yapılan onaylama sonucunda ise şu şekilde bir değişiklik olacak. Türkiye’de bulunan Alman diplomatik temsilciler Almanya’daki havalimanında çalışmak üzere başvuru yapan Türk vatandaşları için Federal Çalışma Ajansı’ndan onay almak zorunda kalmayacak. Federal Çalışma Ajansı sözcüsünün yaptığı açıklama doğrultusunda istihdam seçeneklerinin ve izni kapsacak alanların özel izin ile alınan yolcuların, bavul taşıma hizmeti yapanları, sürücüleri ve check-in görevlilerini kapsayacak. Bu doğrultuda Almanya’da bulunan havalimanında çalışacak Türk vatandaşlarının vize işlemlerinin 2 – 3 hafta içerisinde hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğinin bilgisi de verildi. 

Saatte en az 14 euro 25 cent kazanılacak

Federal Çalışma Ajansı sözcüsünün yaptığı açıklamalar doğrultsunda, Türkiye’den alınacak işçilere saatte en az 14 euro 25 cent verileceğinin bilgisini de yaptığı konuşmada verdi. Aynı zamanda Almanya’da bulunan havalimanında çalışacak Türk vatandaşlara resmi izinler başta olmak üzere, her hafta pazar günlerinin tatil olmasıyla birlikte yapılan mesailerin de ek ücrete tabii tutulacağının altını çizdi. Ekonomik olarak tüm ücretlerin eksiksiz bir şekilde verileceğine dikkat çeken ajans sözcüsü, barınma ihtiyaçlarının da karşılanacağını açıkladı. Almanya’da bulunan havalimanın da yetersiz personel bulunması nedeniyle yaşanılan kaos sonucunda, eksik olan istihdam pozisyonlarını doldurmak için personel arayışı hızlı bir şekilde devam ediyor.