Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile büyük bir kitle toplamayı başarabildi. Bununla beraber Selçuk Geçer, dolar kurunun yükselmeye devam edeceğini ve bu sürecin anormal süreler içerisinde gerçekleşmesi ile beraber TÜRkiye ekonomisinin büyük bir kırılma ile karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan hamle sonrası, dolar kuru aşağı yönlü bir harekete girmişti. Ancak tekrardan toparlayan dolar, 17 TL seviyesini aşmış durumda. Konu hakkında görüşlerini aktaran Selçuk Geçer, kendi Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Selçuk Geçer Twitter üzerinden, “Dolar 17.80 hayırlı olsun !!! Göreceksiniz koşa koşa gidecek.” mesajını yayınladı.

Yıl sonunda dolar 25 lira olur

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda geleceği noktayı söyledi. Enflasyon ile beraber dolar kurunun da yıl sonunda fırlama yaşacağını dile getiren Selçuk Geçer, doların yıl sonunda 25 TL seviyesinde olmasını bekliyor. Ancak 30 lira olmasına şaşırmayacağını belirten Selçuk Geçer, enflasyon oranlarının da korkutucu olduğunu vurguladı. TÜİK’in enflasyon oranlarının yanlış olduğunun altını çizen Selçuk Geçer, Enflasyon oranlarının yıl sonunda TÜİK’te bile 3 haneli olacağını söyledi.

Konu ile alakalı konuşan Selçuk Geçer, “Amerika on yıllıklar 3,30’lar seviyesine. En yüksek seviyeler. Dolar endeksi 105’in kıyısında. Sona 110’u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105’e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa yıl sonunda 26-30 liralık göreceğiz.” yorumlarına yer verdi.

Aralık ayını hatırlattı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Aralık 2021’de yaşanan gelişmeleri tekrardan hatırlattı. Hükümetin şu an herhangi bir ekonomi ayağını kontrol edemediğini iddia eden Selçuk Geçer, “20 Aralık operasyonundan sonra 14 liradan tekrardan 18’e çıktı. Yapmayın insanları büyük zarar uğratıyorsunuz. Bugünkü 18 Aralık’taki 12 lira. Nass var demeye başlarsa anlayın ki kuru önce 26’ya götürecekler sonra oradan vuracaklar 18’e düşürecekler. Sonra nasıl indirdik diyecekler. DİBS’i açıkladılar bakın ne oldu. Kırılganlıklar sadece cari açıkla sınırlı değil. Döviz açıkları var şirketlerin.. Onları batırma derecesine görülebilir. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hiçbir şey kontrollerinde değil. Seçim zamanında hükümetin zaman kazanma dışında bir şey yok.” diye konuştu.