Çimento fiyatları sürekli olarak artış grafiği ile son aylarda gündeme gelen yapı malzemeleri arasında yer alıyor. Aldıkları zamlar ile inşaat sektöründe hem diğer yapı malzemelerinin zamlanmasına yol açan hem de inşa sürecinde zorluklar yaşanmasına sebep olan çimentolar 2022 yılı içerisinde gündemden düşmeyen fiyat tarifelerine sahip. Çimento fiyatlarında yaşanan artış ve düşüşler Haziran ayı içerisinde dalgalı bir grafik oluşmasına neden olsa da, en son güncellemeler ile çimento fiyatları artmış durumda.

Çimento fiyatlarında son durum ne?

Çimento fiyatları 2022 yılı içerisinde sürekli olarak artması ile gündemde kalan yapı malzemeleri arasında yerini aldı. Özellikle Mart ayı itibari ile artışların görülmeye başlandığı inşaat sektöründe çimentolar için uygulanan fiyat tarifeleri 2021 yılına oranla bakıldığı zaman dört katından daha yüksek fiyatlara satıldığını ortaya koyuyor. Gelen zamlar sonrasında ortalama 1 kilogram çimento satış fiyatları gri çimento için 8,00 Türk Lirası seviyesinde ve bu durum beyaz çimento için ise 13,50 Türk Lirası seviyesinde görülüyor.

Çimento fiyatları 2021 yılı sonuna kadar gri çimento için 1,50 Türk Lirası idi. Beyaz çimento ise zamlardan önce 2,50 Türk Lirası seviyesinden işlem görmekteydi. Bu fiyat bandına bakıldığında ise ortada yüzde 500 kadar zam görülüyor. Güncel çimento fiyatları ise şu şekilde:

Gri çimento güncel fiyat

Daha çok binanın dış kısımlarında kullanılan ve kaba inşaat aşamasında çokça ihtiyaç duyulan gri çimento için güncel fiyatlar şu şekilde:

  • 42,5 gri çimento 1 kilogram: 8,00 Türk Lirası
  • 42,5 gri çimento 3 kilogram: 17,50 Türk Lirası
  • 42,5 gri çimento 5 kilogram: 25,00 Türk Lirası
  • 42,5 gri çimento 50 kilogram (1 torba): 70,00 Türk Lirası

Beyaz çimento güncel fiyat

Bina içinde daha çok mutfak ve banyo gibi kısımlarda kullanılan ve gri çimentoya göre daha az miktarlarda alınıp satılan beyaz çimento için belirlenen güncel fiyatlar ise şu şekilde:

  • 42,5 beyaz çimento 1 kilogram: 13,50 Türk Lirası
  • 42,5 beyaz çimento 3 kilogram: 21,00 Türk Lirası
  • 42,5 beyaz çimento 5 kilogram: 35,00 Türk Lirası
  • 42,5 beyaz çimento 50 kilogram (1 torba):  105,00 Türk Lirası
İLGİLİ MAKALE  Çimento, beton ve inşaat demiri zamları inşaat sektörüne zarar veriyor! Güncel çimento fiyatları

1 torba çimento ne kadar?

İnşaat sektöründe kullanılacak olan çimentolar daha çok torba halinde alım satımı gerçekleştirilen çimentolar oluyorlar. Bu nedenle de 1 kilogram çimento fiyatından daha fazla merak edilen konu 1 torba çimento fiyatı oluyor. Güncel olarak 1 torba gri çimento satış fiyatı 70,00 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. 1 torba beyaz çimento ise 105,00 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. 1 torba çimento içerisinde ise toplamda 50 kilogram çimento vardır. bu da 20 torba çimentonun 1 ton çimento olduğunu gösterir. 20 torba 70,00 Türk Lirası değerindeki gri çimento toplamda 1 ton gri çimento fiyatını verecektir ki bu da 1.400 Türk Lirası demek oluyor.

Çimento fiyatları düşecek mi?

Çimento fiyatları her gelen güncelleme ile birlikte yenilenen listeler halinde yayınlanmaya devam ediyor. Güncellenen fiyatlara bakıldığında çimento fiyatlarında genel olarak artış yaşandığını görmekteyiz. Artan fiyatların sebepleri hem global hem de yapı malzemeleri arasında genel bir fiyat dengesi bulunması olarak karşımıza çıkıyor. İnşaat demiri ve beton fiyatlarının artışına bakıldığında ise, çimento fiyatlarında yakın zamanda bir düşüş beklemek mümkün olmayacak. Herhangi bir fiyat değişimi gözlemlenecek olursa, bu değişim yukarı yönlü olacaktır.