Hububat ürünleri olarak alınıp satılan tarım mahsulleri olan buğday ve arpalar için belirlenen satış fiyatları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından her gerçekleştirilen atış başına ortalama fiyatlar olarak açıklanır. Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından listelenen bu satış fiyatları çiftçiler tarafından satılan tarım mahsullerinin son ve güncel fiyatları olarak karşımıza çıkar. Listelere bakıldığında ise buğday ve arpa fiyatlarının yükseliş ve düşüş arasında değişimler gösterdiğini görebiliriz.

Güncel buğday ve arpa fiyatları

Güncel fiyatları ile çiftçilerin yaptığı satıları ve yeni yapılacak satışların tahmini fiyatlarını yansıtan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlana tarım mahsulleri fiyatlarında genel olarak bir yükseliş görünüyor. Fakat fiyatlar indirim ev zam arasında gidip gelerek dengesiz bir grafik oluşturmaya başladı. Geçtiğimiz haftaya kadar düzenli bir artış görülen buğday ve arpa fiyatlarında son gelişme ise satış fiyatlarında artış olduğu yönünde. İşte güncel hali ile buğday ver arpa satış fiyatları:

Beyaz arpa

Arpa çeşitleri arasında beyaz kabuklu olarak satılan beyaz arpa çeşidi için belirlenen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alınmış ve bu satış işlemi ile birlikte beyaz arpa olarak bilinen tarım ürünü için belirlenen ortalama satış fiyatı 6.770 Türk Lirası olarak değişim göstermiştir.

Arpa yemlik

Yemlik arpalar daha çok kümes hayvancılığı için alınıp satılan ve bu kapsamda fiyatları yem olarak belirlenen arpa türleridir. Yemlik arpa için kayıt altına alınan son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kaydedilmiş olup, bu satış ile birlikte yemlik arpa olarak bilinen tarım ürünleri için belirlenen ortama satış fiyatı da6.501 Türk Lirası ücretine yükseldi.

Buğday Anadolu beyaz sert

Buğday çeşitleri arasında yerli tohumlar olarak bilinen ve tekrar ekimi elverişli bir buğday türü olan Anadolu buğdayı çeşidine ait olan beyaz sert kabuklu buğdaylar beyaz sert Anadolu buğdayı olarak alınıp satılmakta. Beyaz sert Anadolu buğdayı için kayıtlara geçiş olan son satış Ilgın Ticaret Borsası tarafından kaydedildi ve bu satış ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı olarak satılan tarım ürünleri için belirlenen ortalama satış fiyatı da 7.020 Türk Lirası değerine yükseldi.

İLGİLİ MAKALE  Çiftçiler sıkıntıda, 'gübre fiyatlarında' artışın ardı arkası kesilmiyor! Temmuz 2022 güncel gübre fiyatı

Buğday Anadolu kırmızı sert

Yerli tohum buğdaylar arasında yer alan kırmızı sert Anadolu buğdayı olarak işlem gören kırmızı kabuklu buğday çeşidi için belirlenen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu satış ile birlikte kırmız sert Anadolu buğdayı olarak satılan tarım ürünleri için belirlenen ortalama satış fiyatı ise 7.148 Türk Lirası olarak değişti. Tabloya bakıldığında ise genel olarak Anadolu buğdayı çeşitlerinde fiyat artışları göze çarpmakta.

Diğer buğday kırmızı

Kırmızı kabuklu buğdaylar olarak işlem gören diğer kırmızı buğday çeşidi için kayıtlara geçirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt atına alınmıştır ve bu satış işlem ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen ortalama satış fiyatı da 6.893 Türk Lirası ücretine kadar yükselmiş oldu.

Buğday yemlik kırmızı

Tıpkı arpa çeşitleri arasında olduğu gibi buğday çeşitlerinde de üretime gönderilmek yerine hayvancılık sektöründe yem olarak kullanılma amacı ile yetiştirilen buğdaylar vardır. Kırmızı kabuklu buğdaylardan olan yemlik kırmızı buğday için belirlenen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alınmıştır ve bu satış ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen otalama satş fiyatı da 6.505 Türk Lirası seviyesine yükseldi.