Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden ve yazmış olduğu köşe yazıları aracılığı ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Genellikle gram altın ve dolara yönelik açıklamaları ile tanıdığımız İslam Memiş, ara ara gümüş ve borsa ile ilgili de önemli tahminlerini aktarmaktadır. Son tahminlerinin doğru çıkması ile birçok insanın güvenini kazanmış olan İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye ulaşacağına dair tahminlerini belirtti. Gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde artışa geçeceğini belirten İslam Memiş, 2023 yılı itibari ile gram altın fiyatlarında yeni bir dönemin başlayacağını vurguladı.

Kasım ayının ilk haftasını yükselişler ile tamamladık

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda Kasım ayının ilk haftasını değerlendirdi. Bildiğiniz gibi gümüş ve altın gibi emtiaların fiyatları, Kasım ayının ilk haftalarını yükseliş ile kapattı. Son dönemlerde gram atlın fiyatlarının değerinden ucuz olduğunu vurgulayan İslam Memiş, altın için alım fırsatının bu zamanlar olduğunu ve zamanın ada akıp gitmeye başlayacağını anlattı. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) kararlarından sonra altın ve gümüş fiyatlarında dalgalanmalar yaşandığını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Fed’in faiz kararından sonra altın ve gümüşte sert düşüş ve yükselişler görmüştük ancak fiyatların tekrar yükseldiğini, karar sonrası aynı seviyelere geldiğini, gümüş tarafında 6.11’lik değer artışı haftayı tamamladığımızı gözlemliyoruz. Kasım ayının ilk haftasını altın ve gümüş fiyatlarında yükselişle tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Altın bomba gibi patlayabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarında büyük bir patlama yaşanabileceğinin altını çizdi. Yapmış olduğu açıklamalarda altın için “pimi çekilmiş bir bomba” ifadelerine yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Altının ons fiyatı 1674 dolar seviyesinde. Bu hafta 1618’e kadar geriledi. 1680 dolar direnci kırılırsa yukarıda 1705 dolar direnci var. Ben pozitif görünüm devam ettiği ve kasımı beklediğim için, beklemeye devam ediyorum. Altın pimi çekilmiş bomba gibi, patladığı zaman fena şekilde patlayacak. 980’e kadar gerilemişti gram altın, ekranda 960’ı görenler almak için atladı ama böyle bir rakam yoktu. Ekran ve piyasa farkı var. Kapalıçarşı’da ekran fiyatı geçerli değil. Bu alım satım piyasasını bitirdiler bankalarda o yüzden al sat diye bir dert yok. Çok şükür diyorum çünkü kumar oynamayacak kimse.” sözlerini sarfetti.

Gümüş fiyatlarında kritik an

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda gümüş ile ilgili sürekli olarak açıklama yapmayı ihmal etmiyor. Yapmış olduğu açıklamalar içerisinde gümüş fiyatlarının kritik seviyeye ulaştığını ve direnç seviyesini kırdıktan sonra gümüşü kimsenin tutamayacağını belirtti. Gümüş fiyatlarının direnç seviyesini kırmasının ardından bir daha kolay kolay durdurulamayacağını belirten İslam Memiş, gümüş fiyatlarında yüzde 6 oranında bir değer artışının olduğunun altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Gümüşün ons fiyatı 6.73’lük değer artışı ile haftayı kapattı. 20.50 dolar seviyesi kırıldı, 20.80 test edildi, pozitif görünüm devam ediyor. 21.50 doları bir kırsak zaten alacak başını gidecek. Güzel bir getiri, bir armağan. Müthiş bir getiri. Bir de yukarıda 21.50 var, bunun belini bir kırarsa aldı başını gitti, bizi de mutlu etti diyeceğiz. Gram gümüş 12.80-13.80 aralığında. Yüzde 6 değer artışı var.” diye konuştu.