Dolar ve altın fiyatları sürekli olarak yükselmeye devam ediyor. Bununla beraber Selçuk Geçer, dolar ve altın fiyatları hakkındaki tahminlerini takipçilerine aktardı. Enflasyon hakkında da belirli yorumlarda ulunan Selçuk Geçer, dolar kurunun 17 lirayı aşmasının ardından ne yönde hareket edeceğini söyledi. Bununla beraber Kur Korumalı Mevduat hareketinin işlevsel olmadığına dikkat çeken Selçuk Geçer, araç fiyatları ile ilgili tahminlerini de aktardı.

Kur korumalı mevduat uygulaması işe yaramadı

Aralık 2021 tarihinde uygulamaya konulan Kur Korumalı Mevduat hesabı uygulamasının ardından, dolar kuru o tarihlerde 18 liradan 12 liraya kadar düşmüştü. Ardından da 14 lira seviyelerine yerleşmişti. Fakat daha sonra ise dolar kuru tekrardan yükselmeye başladı. 17 lira seviyesine gelen doları düşürmek için bir hamle yapan BBDK, dolar kurunun 16 TL seviyelerin inmesinde etkili oldu. Ancak dolar bugünlerde tekrardan 17 TL seviyelerindeki yerini korumakta.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun ne yönde hareket edeceği hakkında önemli açıklamlarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda yıl sonu tahminini de belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda en az 24 lira seviyelerinde olacağına dikkat çekti. Ancak bu sürecin kısalması ile beraber Türkiye ekonomisinin büyük bir kırılma ile karşı karşıya kalabileceğini söyleyen Selçuk Geçer, “Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirimi kararı aldığını açıkladı. 2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Banası Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı. Enflasyona endeksli tahvil ve ya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti. 15 gün önce 14 lira 50 kuruş seviyelerinde olan dolar kısa zamanda 16 lira 50 kuruşu gördü. Ardından 18 lirayı aştı. 21 Aralık’tan sonra düşürülen dolar şimdilerde 17.30 seviyesinde.” yorumlarını yaptı.

“Tutana aşk olsun”

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun hızlı bir şekilde 19 lira seviyesine kadar çıkabileceğinin sinyalini verdi. bununla beraber enflasyon hakkında yorumlarda bulunan Selçuk Geçer, doların 19 lira seviyesine gelmesi ile beraber yeni bir hamlenin yapılabileceğinden bahsetti. Ancak bu hamlelerin de bir işe yaramayacağını belirten ünlü ekonomist, “Dolar 17 lirayı gördükten sonra 19 lira olana kadar yükselmeye devam edecek. Sonra bir müdahale olur belki ama artık ok yaydan çıktı. Tutana aşk olsun.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer hükümete seslendi. Felaket tellalından şoke eden dolar yorumu. "Dolar aslında 22 lira"

İkinci el araç fiyatlarında neler oluyor?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ikinci el araç fiyatlarının ne yönde hareket edeceği hakkında yorumlarda bulundu. Selçuk geçer, ikinci el araç fiyatlarının yükselceğini belirtirken, bunun sebebinin ise artan dolar ve enflasyon olduğunu vurguladı.

İzleyin: İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DAHA DA ÇILDIRACAK

Dolarda neler olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun ne yönde hareket edeceği ile alakalı belirli yorumlarda bulundu. Selçuk Geçer, cari açığın yükselmesi ile doların yükseleceğini belirtti. Yıl sonunda doların en az 24 lira seviyelerinde olacağını dile getiren Selçuk Geçer, “On yıllıklar 3,30’lar seviyesinde. En yüksek seviyeler. Dolar endeksi 105’in kıyısında. Sona 110’u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105’e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz.” diye konuştu.